ΜΟΔΑ

Ο δεκάλογος του καλού εσώρουχου

Ακόμη και ο Αδάμ δεν άρπαξε ένα οποιοδήποτε φύλλο - διάλεξε το καλό, το ποιοτικό συκόφυλλο. 10 προτάσεις της αγοράς και 10 σημεία που οφείλεις να προσέξεις θα εξασφαλίσουν την αξιοπρέπεια μέσα στο παντελόνι σου.

“Καλύτερα να έχεις ένα καλό βρακί παρά δέκα καλά κοστούμια”, λέει μια παλιά λιθουανέζικη παροιμία. Και ΟΚ, μπορεί την παροιμία να την βγάλαμε μόλις από το μυαλό μας, αλλά το νόημα της, πως δηλαδή εκείνα που δεν φαίνονται έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα φανερά, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Εκεί που δεν φτάνει το μάτι, εκεί που δεν έχουν πρόσβαση πολλές, εκεί είναι που τελικά ίσως πρέπει να ρίξεις το βάρος της προσοχής σου. Γιατί άλλωστε, το κομμάτι ύφασμα που καλύπτει το πιο πολύτιμο σημείο του σώματός σου αξίζει να είναι το καλύτερο, το πιο άνετο και το πιο ποιοτικό. Όχι μόνο βρήκαμε δέκα τέτοια κομμάτια στην αγορά, αλλά φτιάξαμε και τον μίνι δεκάλογο του καλού σώβρακου, ώστε να μην πιαστείς ποτέ στον συγκεκριμένο τομέα με κατεβασμένα τα παντελόνια. Και αν πιαστείς, πάλι ωραίος θα είσαι.

Ο δεκάλογος του καλού σώβρακου

1. Το να φοράς καλά εσώρουχα είναι σαν να διαβάζεις καλή λογοτεχνία: όσες φορές θα σου δοθεί η ευκαιρία να το επιδείξεις θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως, αλλά πρωτίστως το κάνεις για τον εαυτό σου.

Βαμβακερό rib ελαστικό μπόξερ, Comme des Garcons Shirt €25

2. Δεν πρέπει να έχεις “καλό σώβρακο”. Αυτό προϋποθέτει ότι το συρτάρι σου απαρτίζεται κυρίως από κακά. Από κάποια ηλικία και έπειτα, όλα τα σώβρακα ενός άντρα πρέπει να είναι “καλά σώβρακα”, όχι μόνο εκείνα που φοράει όταν βγαίνει ραντεβού (άσε που με τον διαχωρισμό “καλά”-“κακά” καρφώνεσαι ότι δεν βγαίνεις και συχνά ραντεβού).

Ριγέ μπόξερ, €9

3. Άνεση. Ανθεκτικότητα. Εμφάνιση. Αυτά είναι τα τρία χαρακτηριστικά που ψάχνεις σε ένα εσώρουχο και δεν συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από εκείνο που συγκεντρώνει και τα τρία. Συνήθως, δε, αυτά τα τρία χαρακτηριστικά δεν συναντιούνται στα καλάθια και στους πάγκους της λαϊκής. Just saying.

Βαμβακερό μπόξερ, €12,95

4. Γάριασμα. Τρύπα. Φουφούλα. Αυτά είναι τα τρία χαρακτηριστικά που δεν ανέχεσαι σε ένα εσώρουχο και με το που κάνει την εμφάνισή του έστω και ένα τα τρία, το εν λόγω βρακί πάει για πέταμα και αντικατάσταση. Αν το βρακί είναι ποιοτικό, η στιγμή αυτή μπορεί να έρθει μετά από χρόνια.

Βαμβακερό μπόξερ, €25

5. Φοράς ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα. Είτε αυτό είναι σλιπ, είτε μποξεράκι, είτε εφαρμοστό μπόξερ, το οποίο, σύμφωνα με τις έρευνες, είναι το πιο σέξι για το 67% των γυναικών. Αλλά αυτό είναι ένα ποσοστό που αξίζει να καταχωρηθεί στον εγκέφαλό σου στο folder “άχρηστες γνώσεις”. Εσύ θα φοράς εκείνο μέσα στο οποίο αισθάνεσαι ωραίος, άνετος και σωστά υποβασταζόμενος. Γιατί μόνο τότε θα δείχνεις πραγματικά σέξι.

Ελαστικά μπόξερ, €7,99 τα δύο

6. Τα ρούχα παίζουν και αυτά τον ρόλο τους στην επιλογή σου: με τα στενά  παντελόνια ή τα skinny jeans είναι προτιμότερο να αποφεύγεις τα μποξεράκια, διότι το περισσευούμενο ύφασμα σαμποτάρει την καλή εφαρμογή.

Βαμβακερό σλιπ David Beckham Bodywear, €9,95

7. Με τα ανοιχτόχρωμα παντελόνια, προσέχεις ώστε να μη φεγγίζει από μέσα το εσώρουχό σου. Κανείς δεν θέλει να ξέρει πως μέσα από το μπεζ λινό κοστούμι σου φοράς κόκκινο σώβρακο Superman.

Ελαστικό μπόξερ, €15,95

8. Έχεις δικαίωμα να φοράς όποιο pattern θες στα εσώρουχά σου. Απλά θυμήσου πως τα πολύ αστεία σώβρακα ίσως γελοιοποιούν ένα σημείο σου που δεν θες να είναι για γέλια, ενώ τα πολύ συμβατικά λευκά ίσως σου προσθέτουν πέντε – ή και πενήντα – χρόνια.

Ελαστικά μπόξερ, River Island, €30,56 τα πέντε

9. Το να κυκλοφορείς commando, δηλαδή χωρίς εσώρουχο, έχει πλάκα και είναι hot αν γίνει κατ’ εξαίρεση μερικές φορές. Αν γίνεται κατ’ εξακολούθηση παύει να έχει πλάκα και είσαι απλά ο τύπος που δεν έχει σώβρακο να βάλει.

Μπόξερ Calvin Klein, €25

10. Το εσώρουχο λέγεται εσώ-ρουχο για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Διάλεξε εκείνο που σου αρέσει, φόρα το, μοιράσου το με το στενό σου περιβάλλον. Εμείς οι υπόλοιποι, που σε συναντάμε στο δρόμο, στο λεωφορείο, στο σούπερ μάρκετ, στη δουλειά, στη σχολή, στη βιβλιοθήκη, στο μπαρ, στο καφέ, δεν θέλουμε να γνωριστούμε μαζί του. Ποτέ.

Βαμβακερά σλιπ, €14,95 τα τρία