ΡΟΛΟΙ

Οι μεγάλες εκθέσεις ρολογιού που περιμένουμε το 2022

Επιτέλους, θα μπορέσουμε και πάλι να δούμε από κοντά τα καινούργια ρολόγια, με την απειλή του κορονοϊού να υποχωρεί και τα events να επιστρέφουν στην παλιά τους μορφή.

Οι τελευταίες μέρες του χειμώνα είναι παραδοσιακά οι μέρες για τις μεγάλες εκθέσεις της ωρολογοποιίας. Πέρσι, βέβαια, τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά και οι εκθέσεις είχαν μετατραπεί σε digital events. Με πανδημία, όμως, να είναι πλέον πιο διαχειρίσιμη και την απειλή του κορονοϊού να έχει υποχωρήσει, φαίνεται πως οι διοργανωτές πάνε πλέον για εκθέσεις με φυσική παρουσία του κοινού.

Η πιο σημαντική έκθεση δεν είναι άλλη από τη Watches and Wonders που από τις 30 Μαρτίου ως τις 5 Απριλίου θα φιλοξενήσει στη Γενεύη 38 από τα κορυφαία brands στον κόσμο. Με περίπτερα, εκθέτες, εμπόρους και κοινό αυτή τη φορά και όχι όπως πέρσι, που ήταν απλά ένα digital fair. H λίστα με τα ονόματα των εκθετών αρκεί για να μας ανεβάσει τη διάθεση και την ανυπομονησία για όσα θα παρουσιαστούν στη Γενεύη.

Όσα θα δούμε στη Γενεύη

A. Lange & Söhne, Baume & Mercier, Cartier, Chanel, Chopard, Grand Seiko, Hermès, Hublot, IWC Schaffhausen, Jaeger-Lecoultre, Montblanc, Oris, Panerai, Parmigiani Fleurier, Patek Philippe, Piaget, Roger Dubuis, Rolex, Tag Heuer, Tudor, Ulysse Nardin, Vacheron Constantin, Van Cleef & Arpels, Zenith, αλλά και Angelus, Armin Strom, Arnold & Son, Cyrus Genève, Czapek & Cie, Ferdinand Berthoud, H. Moser & Cie., Laurent Ferrier, Louis Moinet, Rebellion Timepieces, Ressence, Rudis Sylva, Speake-Marin και Trilobe, αφού η έκθεση θα φιλοξενήσει και μερικά ανεξάρτητα εργαστήρια.

Παράλληλα με τη Watches and Wonders, πάλι στη Γενεύη και σχεδόν ακριβώς τις ίδιες ημερομηνίες (31/3-3/4) διοργανώνεται και η Time to Watches, με μερικά μικρότερα brands όπως: Corum, Sinn, MeisterSinger, Louis Erard, Reservoir, Chronoswiss, Raketa, L’Epée 1839, L.Leroy, Mauron Musy, Pierre deRoche, Schwarz Etienne, Perrelet, Pequignet.
Περίπου ένα μήνα πιο νωρίς θα έχουμε δει αρκετά από τις παραπάνω μάρκες και στην Αθήνα (χωρίς, βέβαια, τις τελευταίες καινοτομίες τους που θα περιμένουν μέχρι τη W&W), αφού από τις 25 ως τις 28 Φεβρουαρίου διοργανώνεται το Athens International Jewellery Show στο Metropolitan Expo.

Από την άλλη, η πάλαι ποτέ κραταιά έκθεση, αυτή της Βασιλείας (Baselworld) ανακοίνωσε ότι χρειάζεται ακόμη περισσότερο χρόνο για να σχεδιάσει το τι μορφή θέλει να έχει μετά την αποχώρηση των μεγάλων brands πριν μερικά χρόνια (ή, ίσως, ακριβώς για να τα προσελκύσει ξανά) κι έτσι αποφάσισε να μη διοργανώσει το προγραμματισμένο για την άνοιξη event αλλά να περιμένει έναν ακόμη χρόνο για την επιστροφή της…