GROOMING
SPONSORED

Όλα όσα χρειάζεται ο άντρας από το barber shop του

Η ανδρική περιποίηση είναι πολλά περισσότερα από ένα κούρεμα

Η αλήθεια είναι ότι η συζήτηση γύρω από την ανδρική περιποίηση ήταν ταμπού μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Αυτό άλλαξε όταν προστέθηκαν τα προιόντα περιποίησης αλλά και όταν καταλάβαμε ότι τα μούσια μας, το δέρμα αλλά και τα άκρα μας παίζουν σημαντικό ρόλο στην ομορφιά αλλά και ώστε να νιώθουμε εμείς οι ίδιοι καλύτερα. Όλα αυτά, και ακόμα περισσότερα πρέπει να προσφέρει σε έναν άνδρα το barber shop των ονείρων του.

Εμείς το βρήκαμε στην Γλυφάδα και δεν είναι άλλο από το The George barber shop. Ίσως το πρώτο new age μπαρμπέρικο της πόλης, το οποίο άνοιξε πριν 10 χρόνια. Ένας χώρος που μόλις μπαίνεις ξέρεις ότι βρίσκεσαι στα καλύτερα χέρια και μόλις βγαίνεις νιώθεις άλλος άνθρωπος. Η ατμόσφαιρα, το προσωπικό, η αισθητική του το κάνουν να ξεχωρίζει και μόλις μπαινεις καταλαβαίνεις ότι ο Γιώργος και ο Τάσος προσέχουν την παραμικρή λεπτομέρεια στο μαγαζί του.

Κούρεμα μόνο με ψαλίδι

Αυτό που όλοι ξέρουμε σαν ανδρική περιποίηση ξεκινάει πάντα με το κούρεμα. Βασικά στο The George barber shop ξεκινάει με ένα χαλαρωτικό λούσιμο και μετά πάμε στο κούρεμα. Το σωστό κούρεμα, λοιπόν, μπορεί να αλλάξει το κεφάλι ενός άντρα, μπορεί να τον μεταμορφώσει. Αυτά δεν τα λέω εγώ. Ο Τάσος με τον Γιώργο μου τα έλεγαν όσο καθόμουν στις υπέροχες και πολύ αναπαυτικές καρέκλες του The George barber shop και με περιποιούνται με τα ψαλίδια τους.

Πρόσεξέ το αυτό. Μόνο με τα ψαλίδια τους. Στο The George το κούρεμα δεν γίνεται με μηχανή αλλά μόνο με ψαλίδι σε όλο το κεφάλι. Αυτό το κάνουν γιατί με το ψαλίδι η τρίχα κόβεται με τέτοιο τρόπο που της επιτρέπει να μεγαλώνει καλύτερα και πιο ομοιόμορφα και όχι να φουντώνει ακόμα και λίγες μέρες μετά το κούρεμα. Το αποτέλεσμα μοναδικό και αυτό που έπρεπε για το σχήμα του κεφαλιού μου.

Άλλωστε ο Τάσος μας είπε ότι κάθε κεφάλι θέλει διαφορετική διαχείριση έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι κολακευτικό και να φαίνεται περιποιημένο για αρκετές μέρες μετά το κούρεμα.

Το γένι έχει την δική του διαδικασία

Ας μην γελιόμαστε, ελάχιστοι ξυριζόμαστε σε σχέση με παλιά. Οι περισσότεροι έχουμε μούσια, τα οποία έχουμε μάθει να περιποιούμαστε και να τους αφιερώνουμε την δέουσα προσοχή. Όμως πάντα η φροντίδα από έναν ειδικό είναι σίγουρα καλύτερη και πάντα ευπρόσδεκτη.

Μόλις τελείωσε το κούρεμα ο Τάσος ανέλαβε τα μούσια μου. Μου μίλησε για το κατάλληλο σχήμα που πρέπει να έχει, ποια σημεία πρέπει να το ξυρίζω και τι προϊόντα να του βάζω για να το περιποιούμαι. Η γενειάδα θέλει την δέουσα προσοχή μιας και καλύπτει μεγάλο μέρος του προσώπου άρα επηρεάζει και την γενικότερη εικονα.

Το The George barber shop και τα παιδιά που δουλεύουν εκεί θα σου δώσουν όχι μονο τις κατάλληλες συμβουλες, την σωστή περιποίηση αλλά και τα προϊόντα που χρειάζεσαι για να χρησιμοποιείς στο σπίτι σου.

Η περιποίηση των άκρων είναι και για τους άντρες

Μπορεί να σου φαίνεται ξένο αλλά στις μέρες μας η περιποίηση του άντρα πρέπει να περιλαμβάνει και τα άνω και κάτω άκρα. Συγκεκριμένα τα νύχια των χεριών πρέπει να είναι περιποιημένα αλλά και εκείνα των ποδιών. Όχι μόνο για λόγους εμφάνισης αλλά και για λόγους υγιεινής και ανακούφισης.

Και το λέω αυτό μετά από την περιποίηση που είχα στο The George barber shop το οποίο μετά την ανακαίνισή του διαθέτει station για την περιποίηση των νυχιών στα χέρια αλλά και δύο νιπτήρες για την περιποίηση των ποδιών. Ειδικά το δεύτερο ήταν μια μοναδική εμπειρία.

Βάζεις τα πόδια σου στον νιπτήρα με ζεστό νερό και ένα ειδικό μείγμα από άλατα και αμέσως μετά τα νιώθεις τόσο ανάλαφρα. Ειδικά όταν βάζεις παπούτσια αμέσως μετά είναι ένα μοναδικό ανακουφιστικό συναίσθημα. Και όπως μας είπε η ειδικός στο The George barbershop η υγιεινή των ποδιών παίζει τεράστιο ρόλο γενικότερα αλλά ειδικότερα για όσους κάνουν δουλειές με ορθοστασία.

Τα πόδια κουβαλάνε το βάρος μας και είναι όλη μέρα τυλιγμένα μέσα σε κάλτσες και παπούτσια. Αποτελεί μια αυτονόητη φροντίδα και ένας ειδικός ανα τακτά χρονικά διαστήματα θα κάνει την διαφορά. Επίσης το σωστό κόψιμο των νυχιών βοηθάει στην αποφυγη της κακοσμίας όπως και το επιμελές σκούπισμα μετά το μπάνιο ανάμεσα στα δάχτυλα όπου μαζεύονται αρκετά βακτήρια.

Η περιποίηση δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι για λίγους και πάνω από όλα δεν είναι προνόμιο των γυναικών. Οι άντρες οφείλουν να περιποιούνται τον εαυτό τους και κάθε τους λεπτομέρεια πρώτα από όλα για την υγιεινή τους και μετέπεια για να έχουν μια προσεγμένη εμφάνιση και να νιώθουν και εκείνοι καλύτερα. Το The George barbershop αποτελεί την τελευταία δεκαετία το απόλυτο προορισμό της ανδρικής περιποίησης και πίστεψέ με μια επίσκεψη, θα σε κάνει το καταλάβεις από πρώτο χέρι. Αν δεν αποτελεί ήδη το στέκι σου όπου κι αν μένεις.