GROOMING

Ποιο θα είναι το επόμενό σου κούρεμα

Έξι γοητευτικά hairstyles και πώς να τα ζητήσεις από τον κομμωτή σου.

Το ωραίο μαλλί είναι σημάδι γοητείας όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για σένα. Μπορεί να κάνεις πως δεν νοιάζεσαι, αλλά είμαι σίγουρη ότι έχεις παρατηρήσει τα εμβληματικά κουρέματα των πάλαι ποτέ αρσενικών του καλού Hollywood, αλλά και των πιο σύγχρονων ζεν πρεμιέ. Εξάλλου, οι ωραίοι τύποι που φιγουράρουν στα περιοδικά ήταν πάντα αυτοί που καθόριζαν τι είναι στη μόδα και τι όχι.

Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις το ρόλο που παίζουν τα μαλλιά στην εμφάνισή σου. Γι’ αυτό καλύτερα να δώσεις λίγη σημασία παραπάνω την επόμενη φορά που θα πας στο κομμωτήριο, για να βρεις το κούρεμα που θα σε κολακεύει. Ωραίες είναι οι πλούσιες φράντζες και οι φλώρικες χωρίστρες, αλλά μόνο όταν τις συνοδεύειί όλο το υπόλοιπο πακέτο. Δεν προσφέρονται όλοι οι τύποι μαλλιών για όλα τα κουρέματα.

Επειδή, όμως, ξέρω ότι τα παραπάνω ποσώς σε απασχολούν – εσύ απλά θες ένα ωραίο κούρεμα – θα σου πω εγώ τι είναι στη μόδα. Εσύ διαλέγεις αυτό που σου αρέσει και κλείνεις ραντεβού στο κομμωτήριο.

#1 Old Hollywood style

Το παλιό καλό Hollywood έχει ακόμα επιρροή ακόμα και στα μαλλιά. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την πλούσια φράντζα – χωρίστρα του αναμφίβολα γοητευτικού Robert Redford; Τη σύγχρονη εκδοχή του στυλ σου δίνει ο Ryan Gosling με άψογό του κούρεμα. Σημείωσε ότι αν το επιλέξεις πρέπει και να φροντίζεις καθημερινά για το styling αλλά και να κάνεις ένα πέρασμα για trimming από το κομμωτήριο.

#2 Σέξι χωρίστρα στο πλάι

Κλασικό κι αγαπημένο κούρεμα με σταθερή αξία την οποία φαίνεται να εκτιμά ο Joe Manganiello. Σ’ αυτό το μαλλί δεν αντιστάθηκε η Sofia Vergara, οπότε μπορείς να φανταστείς την επίδραση στο γυναικείο κοινό. Η εν λόγω πλαϊνή χωρίστρα απαιτεί πλούσιο μαλλί για να σταθεί σωστά και να έχεις το αποτέλεσμα που θες. Το μούσι τριών ημερών είναι ό,τι πρέπει για να το συνοδεύει αυτό το κούρεμα.

#3 Messy hair-waves

Εντυπωσιακό κούρεμα αλλά μόνο για όσους έχουν φυσικά σγουρά μαλλιά, αφού σε αυτά τα μήκη δεν χωράνε τα μαγικά εργαλεία που απολαμβάνουν οι γυναίκες. Χρειάζεται προσοχή στο styling γιατί είναι πολύ επίφοβο να πέσεις στην παγίδα της υπερ-ποσότητας του gel. Με λίγα λόγια, αν είσαι σγουρομάλλης, κάν’το όπως ο Oscar Isaac.

#4 Classic pompadour

Ένα κούρεμα που έχει τις ρίζες του από τον 18ο αιώνα και πήρε το όνομά του από την ερωμένη του Λουδοβίκου 15ου, Madame de Pompadour. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει γίνει σαφώς ένα αγαπημένο αντρικό κούρεμα που κατά καιρούς αλλάζει μορφή, ανάλογα με τις τάσεις της εποχής. Για να σε κατατοπίσω, μία από τις πιο δημοφιλείς εκδοχές του pompadour είναι αυτή του Brad Pitt, με μαλλί μακρύ στο κέντρο του κεφαλιού και λίγο πιο κοντό στα πλαϊνά, χωρίς να είναι όμως ξυρισμένο. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να παίξεις με τις αναλογίες του κέντρου και των πλαϊνών αλλά θα σου συνιστούσα – τουλάχιστον γι’ αυτή τη σεζόν – να μείνεις στην πιο κλασική εκδοχή του.

#5 Buzz haircut

Όλα σχεδόν τα αγόρια έχουν κάνει πέρασμα από αυτό το κούρεμα, ειδικά αν έχουν ήδη κάνει φαντάροι. Το ξυρισμένο κεφάλι δεν είναι πια τιμωρία, αλλά ένα από τα hair trends της σεζόν που πολλοί κύριοι, νεαροί ή μεγαλύτεροι ακολουθούν. Αν το σκέφτεσαι, τότε αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να το τολμήσεις. Δες τον Zayn Malik, λάβε υπ’ όψη σου και την ευκολία (δεν χρειάζεσαι styling, ούτε καν σαμπουάν!) και θα πειστείς. Μόνο μην το δοκιμάσεις μόνος σου στο σπίτι. Φαίνεται εύκολο αλλά αν το επιχειρήσεις μόνος σου θα βγεις όπως ήσουν όταν σε κούρευαν στο στρατό. Κανείς δεν θέλει να μοιάζεις με κατάδικο, πολύ περισσότερο εσύ ο ίδιος.

#6 Τιμής ένεκεν, το κούρεμα αλά David Beckham

Για όλους εκείνους που πάνε ακόμα στο κομμωτήριο και το ζητάνε μανιωδώς. Ο David ήξερε πάντα ότι τα μαλλιά του όπως και το δεξί του πόδι ήταν το δυνατό του σημείο. Επομένως φρόντιζε να τους δίνει μεγάλη σημασία το οποία συνεχίζει και σήμερα, προτείνοντας νέα trends με τις επιλογές του κάθε φορά. Σήμερα έχει ένα messy undercut με μακριά πλαϊνά για το οποίο υπεύθυνα είναι τα χέρια του Fabio.

A photo posted by David Beckham (@davidbeckham) on

Οι παραπάνω τίτλοι και το όνομα του Beckham είναι οι λέξεις κλειδιά που θα δώσουν στον κομμωτή να καταλάβει τι θες και φυσικά να το προσαρμόσει σε σένα με βάση τα χαρακτηριστικά σου και το προσωπικό σου στυλ.