2017, by Evan Agostini/Invision/AP, File
ΣΤΥΛ

Πώς να ντύνεσαι για να φαίνεσαι ψηλότερος

Κάνοντας κάποιες μικρές ενδυματολογικές αλλαγές θα καταφέρεις να προσθέσεις πόντους στυλ στις εμφανίσεις σου και μερικά εκατοστά στο ύψος σου. 

Θαύματα με το ντύσιμο δεν γίνονται. Το ξεκαθαρίζουμε για να μην παρεξηγούμαστε. Ουσιαστικά αυτό που εννοούμε είναι να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ότι είσαι πιο ψηλός από ό,τι στην πραγματικότητα, πειράζοντας λίγο τον τρόπο που ντύνεσαι. 

Εν αντιθέσει με τις γυναίκες, που θα έχουν πάντα τα τακούνια, οι άντρες δεν διαθέτουν κρυμμένους άσους στο μανίκι τους για να κερδίσουν ύψος άμεσα. Μοναδικό τους σύμμαχος είναι το ντύσιμο και η έξυπνη διαχείριση αυτού προς όφελός τους. Τα style tips που ακολουθούν δίνουν τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Στιλιστικά κόλπα για να δείχνεις πιο ψηλός 

Η μονοχρωμία είναι χρυσός

Η αξία ενός μονόχρωμου συνόλου, όπως είναι για παράδειγμα το total black ή ένα tonal που αποτελείται από διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, δεν εξαντλείται στην κομψότητα. Έχει τη δύναμη να δείχνει τη φιγούρα πιο ψηλή. Πώς; Λόγω του ίδιου χρώματος πάνω και κάτω, το κορμί φαίνεται πιο ευθυτενές. 

Τα ρούχα πρέπει να είναι στα μέτρα σου

Όταν το ύψος σου είναι κάτω του μετρίου, τότε ο ράφτης γίνεται ο καλύτερός σου φίλος. Οι επιδιορθώσεις είναι αναγκαίες κυρίως στα σακάκια και τα παντελόνια. Ίσως και στα πανωφόρια, όπως στα μακριά μάλλινα παλτό και τις καμπαρντίνες. 

Από τα prints, λέμε ναι στη ρίγα

Συγκεκριμένα στην κάθετη που μακραίνει τον κορμό και τα πόδια. Αντιθέτως, η οριζόντια τύπου μαρινιέρα είναι απαγορευτική, καθώς εκτός από το να προσθέτει πόντους κατά πλάτος, αφαιρεί εκατοστά κατά μήκος.

To less is more είναι κανόνας

Όπως προαναφέραμε και στο στοιχείο της μονοχρωμίας, η απλότητα και τα μινιμαλιστικά σύνολα πρέπει να διέπουν το ντύσιμό σου. Δεν το λέμε μεταφορικά, κυριολεκτούμε.Όσο πιο λίγα και λεπτά ρούχα φοράς τόσο το καλύτερο. Συνεπώς, το layering, το να ντυθείς σαν κρεμμύδι, είναι μία τάση που καλό είναι να αποφεύγεις. 

Οι slim γραμμές είναι πάντα πιο κολακευτικές

Απόφυγε τα φαρδιά ρούχα και προτίμησε κλασικές και slim γραμμές -ειδικά αν σε βοηθούν τα κιλά σου- που διαγράφουν καλύτερα το σώμα και το δείχνουν πιο μακρύ.

Τον καβάλο και τα μάτια σου

Ένα χαμηλοκάβαλο παντελόνι θα κοντύνει τα πόδια σου, ενώ ένα με ψηλό ή κλασικό καβάλο θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο μακριά.

Το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι

Παρόμοια ψευδαίσθηση θα δημιουργήσεις και όταν ζώνεις το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι και δεν το αφήνεις να πέφτει έξω από αυτό. 

Να προτιμάς τα μποτάκια

Από τα ορειβατικά μποτάκια μέχρι τις Chelsea και chukka boots, όποιο σχέδιο κι αν επιλέξεις, φρόντισε πάντα να γυρνάς σε ρεβέρ τα μπατζάκια του παντελονιού. Δεν πρέπει να καλύπτουν το παπούτσι, αλλά να τελειώνουν εκεί ακριβώς που ξεκινά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως να θυμάσαι ότι το μέγεθος δεν μετράει στη γοητεία που εκπέμπει ένας άντρας. Μόνο η αυτοπεποίθηση και λίγη γνώση σχετικά με το πώς να ντύνεσαι σωστά χωρίς να αυτοκαταστρέφεις την εικόνα σου.