SHOPPING
SPONSORED

Πώς να προετοιμαστείς για τους γάμους και τις βαφτίσεις του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι πέρα από όλα τα άλλα, φέρνει και αμέτρητους γάμους και βαφτίσεις και εμείς βρεθήκαμε στο εκπτωτικό χωριό Designer Outlet Athens στα Σπάτα, για να προμηθευτούμε τα απολύτως απαραίτητα και όχι μόνο.

Κάθε καλοκαίρι, το σκηνικό είναι γνωστό. Οι μισές άδειες φεύγουν στις πραγματικές διακοπές και οι άλλες μισές στα καλέσματα σε γάμους και βαφτίσεις.

Είτε πρόκειται για νησί, είτε για την Αθήνα, είτε για το χωριό ακόμα, καλό είναι να έχουμε βρει όσο το δυνατόν νωρίτερα το τι θα φορέσουμε, ώστε να γλιτώσουμε τουλάχιστον κάποια από τα έξοδα της τελευταίας στιγμής. Μαζί με τον συνάδελφο Τίμο Κουρεμένο, εντοπίσαμε από νωρίς ότι το φετινό καλοκαίρι μας θα έχει ίσως τους περισσότερους γάμους, από κάθε άλλο και έτσι αποφασίσαμε ένα πρωινό του Μαΐου να βρεθούμε στο εκπτωτικό χωριό Designer Outlet Athens για να κάνουμε άνετοι τα ψώνια μας.

Αρχίζοντας λοιπόν τα ψώνια μας από το ισόγειο, δεν θα μπορούσαμε να μη ρίξουμε μια ματιά στο κατάστημα Manetti. Η εταιρεία που δεν θεωρεί τη μόδα επιταγή, αλλά έκφραση, σχεδιάζει items, που δένουν ιδανικά με το στυλ του σύγχρονου άνδρα και για αυτό έχει καταφέρει να θεωρείται πάντα επίκαιρη. Εμείς φυσικά δοκιμάσαμε τα ξεχωριστά πουκάμισα, με τον Τίμο να αγοράζει τελικά το πάντα ιδιαίτερο καλοκαιρινό ροζ.

Στη συνέχεια προχωρήσαμε ανεβαίνοντας στον πρώτο όροφο και η πρώτη μας στάση έγινε στο κλασικό πια κατάστημα Rococo Uomo. Εκεί, βρήκαμε μερικά από τα καλύτερα σακάκια για ένα πιο ολοκληρωμένο outfit. Έτσι, αμέσως ολοκληρώσαμε ένα πρώτο σετ. Οι συλλογές της αμιγώς ελληνικής εταιρείας Rococo έχουν ταυτότητα, αναγνωρίσιμο και χαρακτηριστικό ύφος με σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες και αυτό ακριβώς ψάχναμε και εμείς.

Αμέσως μετά τα σακάκια, ήταν η ώρα για τις γραβάτες και μπορεί εγώ να μη φοράω αλλά ο Τίμος λάτρεψε αμέσως τη σχεδιαστική πρωτοπορία και το ιταλικό DNA που συνάντησε στο κατάστημα Prince Oliver στον πρώτο όροφο του Designer Outlet Athens.

Φυσικά, γάμος και βάπτιση δεν σημαίνουν απαραιτήτως και αυστηρή περιβολή. Έτσι, για μια βάφτιση πάνω στη θάλασσα που έχω τον Ιούλιο προτίμησα το polo μπλουζάκι της Barbour που αγάπησα αμέσως μόλις το είδα στο κατάστημα. Η Barbour με ιστορία μεγαλύτερη του ενός αιώνα καταφέρνει να ανανεώνει το στυλ κάθε άνδρα εδώ και δεκαετίες, προσδίδοντας βρετανικό αέρα στις επιλογές του.

Βεβαίως, καθώς συνεχίζαμε να τσεκάρουμε ασταμάτητα για πουκάμισα και κοστούμια, πέσαμε πάνω στο φανταστικό κατάστημα Gutteridge, στο οποίο νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μια άλλη εποχή. To brand Gutteridge ξεκίνησε ως κατάστημα στη Νάπολη και απέκτησε μεγάλη φήμη εξαιτίας των ποιοτικών υφασμάτων και ενδυμάτων που προσέφεραν στους άντρες διαχρονική κομψότητα και σχεδιαστική αρτιότητα.

Από τότε, μέχρι σήμερα εξακολουθεί να προσφέρει εξαιρετικά items και εμείς βρήκαμε εκεί, τα κατάλληλα loafers, όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς γάμους, αλλά για κάθε καλοκαιρινή μας έξοδο στο νησί.

Έπειτα, συναντήσαμε τo Brooks Brothers, τo brand που προέρχεται από τα παλαιότερα Αμερικανικά καταστήματα λιανικής, που εξυπηρετούν τους πελάτες τους εδώ και σχεδόν δύο αιώνες. Το Brooks Brothers outlet προσφέρει μια υπέροχη συλλογή από κλασικά Αμερικανικά items απαράμιλλης ποιότητας και εμείς δεν θα μπορούσαμε, παρά να καλυφθούμε και για τα υπόλοιπα καλοκαιρινά events, βάζοντας λίγο χρώμα στα σακάκια που επιλέξαμε.

Ο Τίμος βεβαίως, που όχι μόνο έχει να παρευρεθεί, αλλά να γίνει και ο ίδιος νονός φέτος το καλοκαίρι, χρειάστηκε να ψαχτεί λίγο παραπάνω. Για αυτό, μπαίνοντας στο κατάστημα Harmont & Blaine, με το χαρακτηριστικό λογότυπο ενός σκύλου Dachshund, βρήκε το τέλειο πουκάμισο για τη μεγάλη ημέρα. Ούτε πολύ χαλαρό, ούτε πολύ σοβαρό. Ό,τι ακριβώς χρειάζεται δηλαδή μια τέτοια ιδιοσυγκρασία.

Προτού τελειώσουμε τα ψώνια μας, είχαμε δώσει μια τελευταία υπόσχεση. Δε θα μείνουμε για ακόμα ένα καλοκαίρι με τα ίδια γυαλιά ηλίου. Έφτασε η ώρα για την αλλαγή. Για τον λόγο αυτό, επισκεφθήκαμε το νέο κατάστημα Occhio Papavassiliou και με την απαραίτητη βοήθεια από το προσωπικό, επιλέξαμε τα items εκείνα που θα μας προσφέρουν ταυτόχρονα μία μοναδική εμπειρία μόδας, στυλ και άνεσης.

Πείνασες και εσύ διαβάζοντας για όλα αυτά τα ψώνια; Φαντάσου εμείς, που περπατήσαμε όλο το εκπτωτικό χωριό Designer Outlet Athens. Έτσι, και καθώς είχε πια μεσημεριάσει αποφασίσαμε να κάνουμε μια τελευταία στάση και να το ζήσουμε ελληνικά, όπως παλιά. Σταματήσαμε στο It’s all Greek για να δοκιμάσουμε τη φημισμένη μερίδα κοντοσούβλι, μαζί με μια σειρά από πιάτα με τον γνωστό ελληνικό χαρακτήρα.

Απολαύσαμε τις μπύρες μας, χωρίς φυσικά να το παρακάνουμε, και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον πρώτο γάμο του καλοκαιριού, στον οποίο είμαστε και οι δύο κοινοί καλεσμένοι. Μπορεί να μη θυμόμασταν καν πότε ακριβώς είναι, αλλά τουλάχιστον ξέραμε τι θα φορέσουμε!