ΣΤΥΛ

Πώς θα φορέσεις κομψά τη βερμούδα

Μερικά style tips για την εφαρμογή, το μήκος, το σχέδιο και τους συνδυασμούς για να ξεκαλοκαιριάσεις με τη βερμούδα με στυλ.

Κατεξοχήν καλοκαιρινό κομμάτι, αλλά και αμφιλεγόμενο. Αν δεν κάνεις τη σωστή επιλογή και τους σωστούς συνδυασμούς, ρισκάρεις την εικόνα σου με τη βερμούδα.

Το μυστικό είναι να σκέφτεσαι απλά, να βαδίζεις στα μονοπάτια του μίνιμαλ στυλ και να γνωρίζεις μερικά βασικά πραγματάκια κυρίως για την εφαρμογή και το μήκος της, που θα σε βοηθήσουν να φοράς τη βερμούδα και να δείχνεις πάντα cool και κομψός.

4 style tips για να ξεκαλοκαιριάσεις με τη βερμούδα με στυλ

Το σχέδιο

Τα κλασικά στυλ της βερμούδας είναι τέσσερα: 

  1. Η αθλητική, που έχει το ύφασμα της φόρμας
  2. Η υφασμάτινη chino 
  3. Η tailored, που έχει τη γραμμή του παντελονιού του κοστουμιού, λινού ή μάλλινου. 
  4. Η τζην 

Τα δύο ενδιάμεσα σχέδια, chino και tailored, αποτελούν τις πιο κομψές επιλογές για να χτίσεις smart casual looks και να τις συνδυάσεις με πουκάμισα, polo μπλουζάκια και blazers.

Η εφαρμογή 

Η γραμμή της βερμούδας δεν πρέπει να είναι ούτε στενή, ούτε φαρδιά. Η ισορροπία στην εφαρμογή της βρίσκεται κάπου στη μέση, στην κλασική, ίσια γραμμή, που αγκαλιάζει αρμονικά τους μηρούς. 

βερμούδα unsplash

Το μήκος

Αφού συμφωνήσουμε ότι τα κοντά σορτσάκια αποκλείονται, ας μιλήσουμε για το σωστό μήκος της βερμούδας: η βερμούδα λοιπόν πρέπει να τελειώνει μερικά εκατοστά πάνω και όχι κάτω από το γόνατο. Οι κάτω από το γόνατο επιλογές ενδείκνυνται μόνο σε μαγιό και σε όσους είναι πολύ ψηλοί.

Οι συνδυασμοί

Όπως προαναφέραμε, τα chino και tailored shorts αναδεικνύονται όμορφα με τα κατεξοχήν κομμάτια του καλού αντρικού ντυσίματος, από πουκάμισα μέχρι σακάκια (ποτέ γραβάτα). Αν λοιπόν θέλεις να χτίσεις ένα κομψό σύνολο φορώντας βερμούδα, τότε δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα από τα δύο σχέδια, να κινηθείς σε μίνιμαλ μονοπάτια όσον αφορά τους συνδυασμούς και να ολοκληρώσεις με ένα κλασικό ζευγάρι λευκά sneakers.