GROOMING

Πόσο πρέπει να ασχολείσαι με τις τρίχες σου;

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή κάθε άντρα που πρέπει να ασχοληθεί με τρίχες. Δες ποια hairy parts αξίζουν την προσοχή σου και ποια δεν πρέπει να σε απασχολούν ποτέ.

Είναι ένα αιώνιο “would you rather” δίλημμα που οι γυναίκες παίζουν μεταξύ τους σε ώρες ανείπωτης βαρεμάρας: θα προτιμούσες να κοιμηθείς με ένας πολύ τριχωτό τύπο ή έναν εντελώς άτριχο; Θα διάλεγες τον άντρα–γκρίζλι ή τον άντρα–χέλι; Έναν κομπάρσο στο Wolfman ή πρωταγωνιστή σε σοφτ πορνό; Δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεσαι σε ένα από αυτά τα δύο άκρα: Αποτριχώσου με μέτρο, όπου και όποτε πρέπει, ώστε να είσαι πάντα στην τρίχα (ή, τελοσπάντων, απαλλαγμένος από αυτή).

Αυτιά & μύτη

Πρέπει να ασχολείσαι: καθημερινά

Τίποτα πιο αντιαισθητικό από τρίχες που ξεπετάγονται μέσα από τα ρουθούνια και τα αυτιά σου. Ο μόνος τρόπος να το αποφύγεις είναι να τσεκάρεις καθημερινά αν έχουν φυτρώσει νέες και να τις κόβεις επιτόπου, όσο είναι μικρές. Μπορείς να το κάνεις με την ειδική μηχανή ή με ένα απλό ψαλιδάκι (μην τις τραβάς με το τσιμπιδάκι, ο πόνος είναι μεγάλος και περιττός).

Φαβορίτες

Πρέπει να ασχολείσαι: όποτε ξυρίζεσαι

Βεβαιώσου πως έχουν το σωστό σχήμα, είναι συμμετρικές και ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου. Σε γενικές γραμμές, οι φαβορίτες σου πρέπει να φτάνουν περίπου μέχρι το μέσο του αυτιού και να έχουν κοντές, φροντισμένες τρίχες (το μήκος εξαρτάται από το κούρεμά σου). Κράτα το ξυράφι κάθετα για να τις σχηματίσεις και κόντυνε τις τρίχες με το ψαλιδάκι, εάν έχουν μακρύνει πολύ.

Φρύδια

Πρέπει να ασχολείσαι: διακριτικά

Σε καμία περίπτωση δεν θες να αποκτήσεις λεπτά, καλοσχηματισμένα φρύδια, καθώς το πρόσωπό σου θα χάσει την αρρενωπότητά του και θα δείχνει weird. Από την άλλη, είναι πραγματικά κρίμα να είσαι μονόφρυς (a.k.a. σμιχτοφρύδης) και μια ενιαία τριχωτή γραμμή να σκοτεινιάζει το βλέμμα σου. Αφαίρεσε τις μεσαίες τρίχες, εκείνες που συναντιούνται στο κέντρο, και επί τη ευκαιρία τράβηξε και καμία αδέσποτη που πετάει από τα κυρίως φρύδια σου.

Ο Steve Carell περνά επίπονες στιγμές ως 40χρονος Παρθένος.

Στήθος

Πρέπει να ασχολείσαι: μόνο σε extreme περιπτώσεις

Η ενασχόλησή σου με τις τρίχες στο στήθος σου, εξαρτάται από την έκταση της τριχοφυΐας: άλλο το δασύτριχο στέρνο, άλλο το μοχέρ γιλέκο. Αν είσαι καλυμμένος με πυκνές, μακριές τρίχες από τους ώμους μέχρι τον αφαλό, ίσως πρέπει κάτι να κάνεις για αυτό, όπως ένα ελαφρύ τριμάρισμα. Οι γυμνασμένοι που θέλετε να αναδείξετε τους καλοσχηματισμένους μύες σας, μπορείτε να τις κοντύνετε ακόμη περισσότερο, με μηχανή ή ψαλίδι (πότε ξυράφι ή χαλάουα – εκτός αν σκοπεύεις να λάβεις μέρος σε καλλιστεία body building). Γενικά, καλύτερα θα ήταν να μην τις εξαφανίσεις τελείως. Άσε και κάτι για να παίζουν τα κορίτσια όταν ξαπλώνουν δίπλα σου μετά το σεξ.

Πλάτη

Πρέπει να ασχολείσαι: ανάλογα με το μέγεθος του πουλόβ… εχμ, του προβλήματος.

Είναι μεγάλο το debate γύρω από την τριχοφυΐα πλάτης και πότε πρέπει να αντιμετωπίζεται. Μια καθαρή, hair-free πλάτη είναι ιδανική, ωστόσο αν οι τρίχες είναι ανοιχτόχρωμες ή περιορίζονται σε μικρές περιοχές στους ώμους ή τη μέση, δεν αξίζει να μπεις στον κόπο να τις αφαιρέσεις. Εάν όμως το φοράς το πουλόβερ σου, χειμώνα – καλοκαίρι, ήρθε η ώρα να απαλλαγείς από αυτό. Το ξυράφι απαγορεύεται και το κερί πρέπει να γίνεται σε ειδικό για να μην πάθεις μόλυνση. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, το laser θα κλείσει τα στόματα εκείνων που σχολιάζουν πίσω από την πλάτη σου, την πλάτη σου.

Κάτω Περιοχή

Πρέπει να ασχολείσαι: για λόγους marketing

Σκέψου την επίμαχη περιοχή σου σαν ένα κήπο που θέλεις να προσελκύσεις γυναίκες να τον επισκεφθούν. Καμία δεν θέλει να πλησιάσει μια ζούγκλα με πυκνή, τρομακτική βλάστηση. Κράτα την αυλή σου περιποιημένη και ελκυστική, ώστε οι κυρίες να κοιτούν το δέντρο, και όχι το δάσος.

Πόδια & χέρια

Πρέπει να ασχολείσαι: μόνο αν είσαι αθλητής

Της κολύμβησης, του πόλο, του πένταθλου. Το clubbing δεν πιάνεται για αθλητισμός. Κράτα τα πόδια και τα χέρια σου τριχωτά, αντρικά, όπως τα έπλασε η φύση. Κάπως πρέπει να ξεχωρίζει ο Αδάμ από την Εύα. 

Δάχτυλα

Πρέπει να ασχολείσαι: μόνο αν είσαι ο Chewbacca

Εάν όλη η δουλειά περνάει κυριολεκτικά από τα χέρια σου (π.χ. είσαι κοσμηματοπώλης ή σεφ) και τα άκρα σου μοιάζουν να εμφανίζουν συμπτώματα τριχωτής μετάλλαξης, ίσως -ΙΣΩΣ- θα έπρεπε να σκεφτείς να βελτιώσεις την κατάσταση. Σε κάθε άλλη περίσταση, κάτω τα χέρια σου από τις τρίχες στα χέρια σου.

Μασχάλες

Πρέπει να ασχολείσαι: δεν πρέπει να ασχολείσαι

Είσαι τρελός; Γιατί να θέλεις να ξυρίσεις τις μασχάλες σου;