STYLE

Πρώτα διαλέγεις τσάντα παραλίας και μετά πού θα κάνεις διακοπές

Ένας δημοσιογράφος του Oneman, κουρασμένος από μερικά καλοκαίρια με ακατάλληλες τσάντες, δηλώνει ότι βρήκε την Ιθάκη του.

Εκείνος που θα πει φλωριά το να ασχολείσαι με την τσάντα παραλίας, είναι λογικά 20 χρονών και τον νοιάζει μόνο να είναι καλοχτενισμένο το μαλλί του πριν και αφού βουτήξει στο νερό. Γιατί όσο περνούν τα χρόνια και η λέξη “άνεση” σημαίνει πολλά για εσένα, αρχίζεις να γίνεσαι απαιτητικός ακόμα και για εκείνα τα ωραία 6ωρα που θα περάσεις φέτος στις παραλίες.

Δεν θα φτάσω να σου πω τι χρειάζεται ιδανικά ένας πατέρας, θα μείνω στο απλό παράδειγμα του να πας εσύ με τους φίλους σου ή εσύ με το κορίτσι σου για μπάνιο.

Το κόλλημα με την συγκεκριμένη τσάντα που βλέπεις στις φωτογραφίες ξεκίνησε από πέρυσι το καλοκαίρι. Τότε που ο κολλητός μου είχε κερδίσει την συγκεκριμένη τσάντα σε έναν διαγωνισμό και κάθε φορά που πηγαίναμε στην παραλία ένιωθα σαν το παιδάκι που δεν είχε Game Boy να παίξει. Την εκδίκησή μου την πήρα φέτος (και σε καλύτερο χρώμα). Η τσάντα ονομάζεται Tanekopu, είναι από την Terra Nation και είναι ό,τι πιο άνετο, βολικό και ωραίο έχεις δει σε τσάντα παραλίας. Αλλά το πιο σημαντικό, καλύπτει τις ανάγκες σου στην παραλία.

 

Γιατί υπάρχουν μερικές δεδομένες ανάγκες τις οποίες πρέπει να καλύψεις σε μία παραλία και είναι ακόμα πιο συγκεκριμένα εκείνα που ζητάς από τα διάφορα αξεσουάρ που έχεις μαζί σου. Θέλεις ομπρέλα; Ε, την θες να κάνει μεγάλη σκιά, να μην σπάει με τον αέρα και να στηρίζεται εύκολα στην άμμο. Θέλεις αντίσκηνο; Ε, θες να είναι εύκολο στην τοποθέτηση, να χωράει 2-3 άτομα μέσα και να μην κάνει περισσότερη ζέστη κάτω από το αντίσκηνο από ότι έξω από αυτό. Το ίδιο ισχύει και για την τσάντα παραλία. Έχεις ή τουλάχιστον οφείλεις να έχεις μερικές απαιτήσεις.

Ας τις απαριθμήσω:

Να χωράει άνετα όλα τα πράγματά σου

 

Εκείνα που πιάνουν χώρο δηλαδή, όπως οι πετσέτες, το δεύτερο μαγιό (γιατί είσαι και παππούλης και θες να αλλάξεις και μαγιό), τα x βιβλία που πηγαινοφέρνεις χωρίς λόγο, τα αντηλιακά, τις ρακέτες, την μπάλα, το τάβλι και ό,τι άλλο φανταστείς.

Οπότε θες μία ευρύχωρη τσάντα να καλύπτει όλες αυτές τις ανάγκες. Προφανώς δεν θα πάρεις ταυτόχρονα και μπάλα και ρακέτες και μπρατσάκια και όλα αλλά γιατί να μην έχεις μια τσάντα που και να μην είναι τεράστια σαν βαλίτσα αλλά και να τα χωράει όλα αυτά αν τα χρειαστείς; Η Tanekopu, στο medium μέγεθος που βλέπεις στις φωτό, έχει 40 λίτρα χωρητικότητα στη μεγάλη θήκη και άλλα 3,5 λίτρα στο cooling compartment (θα σου πω μετά γι’ αυτό). Άρα, χωράει εσένα και την οικογένειά σου μέσα

Να έχεις προφυλαγμένα τα σημαντικά

 

Το μεγαλύτερο σπάσιμο σε μια τσάντα παραλίας είναι να πρέπει να έχεις μαζί τα πάντα. Τα γυαλιά ηλίου, τα κλειδιά αυτοκινήτου, τα κλειδιά σπιτιού, το πορτοφόλι και τις πετσέτες, την μπλούζα,τα βρεγμένα μαγιό κλπ. Η σωστή τσάντα έχει τσεπάκια και θήκες ειδικά για εκείνα που θες να προστατεύσεις, τόσο από τον ήλιο όσο και από την άμμο και τις βρωμιές της παραλίας.

Γιατί να μην έχεις ξεχωριστές τσέπες για τα κλειδιά σου, τα λεφτά σου και τα κινητά σας ώστε να ξέρεις ανά πάσα στιγμή πού να βρεις το κάθε τι και να μείνει εκεί προφυλαγμένο. Ιδιαίτερη προτίμηση στις εσωτερικές θήκες με φερμουάρ ώστε τα πράγματα να είναι πραγματικά προφυλαγμένα ακόμα κι αν κάποιος ξεχάσει ανοιχτό το πρώτο φερμουάρ.

 

Στην συγκεκριμένη υπάρχει μέχρι και εσωτερική θήκη με έξτρα προστατευτικό υλικό για κάτι εύθραυστο που ενδέχεται να θες να πάρεις μαζί σου.

Να είναι άνετη σαν τσάντα

 

Τι χρειάζεσαι λοιπόν; Άνετα straps για τους ώμους, καλό υλικό ώστε και να μην σε πονάει και να μην σε κουράζει αλλά και ευκολία στο να κουβαλάς την τσάντα είτε την θες στους ώμους είτε θα την πάρεις στα χέρια. Εντάξει, μιλάμε για πολύ elementary στοιχεία αλλά μην το γελάς καθόλου. Θα βλέπεις εκείνους στην παραλία με τις σχολικές τους τσάντες και θα γελάς με την ψυχή σου.

Έξτρα πόντους στις τσάντες που στην πλάτη έχουν αφρό ώστε να κάθεται καλά στο σώμα σου και να μην σε κουράζει ακόμα κι αν χρειαστεί να την έχεις στους ώμους σου για αρκετή ώρα.

Να έχει κάπου να βάλεις τα βρεγμένα

 

Εδώ έχουμε πάρει Ευρωπαϊκό κι έχουμε κατέβει Ομόνοια να πανηγυρίσουμε. Κλασικό πρόβλημα όταν φεύγεις από παραλία και κάποιος αλλάζει μαγιό. Πού το βάζεις; Μαζί με τα ρούχα τα στεγνά; Το τυλίγεις με μια πετσέτα για να μυρίζει μετά η τσάντα μούχλα; Όχι. Το βάζεις σε ειδική θήκη για τα βρεγμένα. Αεράτη αεράτη για να στεγνώνει παράλληλα και να μην σαπίζει.

Να χρησιμεύει και σαν ψυγειάκι

 

Εντάξει, δεν θα περιμένεις ποτέ από την τσάντα σου να είναι ταυτόχρονα και το ψυγείο σου. Αν θες μια εκατοστή μπίρες μαζί σου στην παραλία, θα πάρεις ψυγείο, θέλεις δεν θέλεις. Αλλά αν θες να έχεις 1-2 αναψυκτικά, νερό και μπίρα παγωμένα, δεν έχεις παρά να τα βάλεις παγωμένα μέσα σε μία ειδική θήκη που προστατεύει από τον ήλιο και κρατά τα παγωμένα, well, παγωμένα.

 

Πατάω ένα pause γιατί σου το έχω παρουσιάσει σαν τον Superman. Μιλάμε για μια τσάντα. Οπότε τα υπόλοιπα που συμβαίνουν στην παραλία εξαρτώνται ξεκάθαρα από εσένα. Αλλά στο θέμα τσάντα και στο κατά πόσο είσαι καλυμμένος στην παραλία, την πρώτη φορά που θα πας με την Tanekopu της Terra Nation στη θάλασσα θα νιώσεις ότι είσαι το παιδί που πήρε το νέο Game Boy πριν από τους υπόλοιπους.

 

Game on…