GROOMING

Πώς μας θέλουν οι γυναίκες ξυρισμένους;

Τα κορίτσια του Cosmo.gr δίνουν την απάντηση. Όχι ότι δεν θα κάνουμε του κεφαλιού μας αλλά καλό είναι να ξέρουμε και τι θέλουν οι γυναίκες.

29 ψυχολόγοι και η ανδρική βίβλος λένε ότι η περιποίηση είναι θέμα προσωπικό. Και το πώς επιλέγεις να έχεις τα μαλλιά σου και τα γένια σου ή το πώς επιλέγεις να ντύνεσαι και να φαίνεσαι, είναι κάτι το οποίο οφείλει να αρέσει πρώτα απ’ όλα σε εσένα και μετά σε όλους τους άλλους.

Ποιον κοροϊδεύουμε όμως; Στις 99% των περιπτώσεων θα εγκατέλειπες ένα συγκεκριμένο στιλ αν σου έλεγαν ότι με κάποιο άλλο στιλ θα άρεσες περισσότερο στις γυναίκες. Το καλό είναι ότι στο θέμα του ξυρίσματος οι απόψεις διίστανται αρκετά.

Κάποιες θέλουν τον άνδρα να ξυρίζεται καθημερινά και βγαίνοντας από το μπάνιο να μυρίζει το After Shave του σε όλο το δωμάτιο. Κάποιες το βρίσκουν παιχνίδι να απλώνουν εκείνες τον αφρό ξυρίσματος στο πρόσωπο του αγοριού τους. Άλλες πάλι απαγορεύουν ρητά το ξύρισμα αλλά επιμένουν στην περιποίηση του προσώπου στα “καθαρά” σημεία.

Για δες αν οι δικές σου συνήθειες στο ξύρισμα εμπίπτουν στις περιγραφές των κοριτσιών (και τι κοριτσιών) του Cosmo.gr

Ξυριστείτε κόντρα να φανεί το μάγουλο βερίκοκο λέει η Νίκη Χάγια

 

Με τόσους μουσάτους φασόν που έχω δει τον τελευταίο έναν χρόνο να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, έχω σιχαθεί μέχρι και τα αρκουδάκια της αγάπης που έβλεπα στην τηλεόραση όταν ήμουν μικρή. Καταρχήν ας μου εξηγήσει ένας χριστιανός, μουσουλμάνος, βουδιστής – δεν θα κολλήσουμε στο θρήσκευμα – γιατί όλοι οι άντρες νιώθετε την ανάγκη να γεμίσετε με τρίχες το πρόσωπό σας. Έχετε να κρύψετε κάτι; Βαριέστε το ξυράφι; Νομίζετε πως θα σας κάνει να δείχνετε πιο σοφοί και ώριμοι και άρα θα αρχίσουμε να σας παίρνουμε στα σοβαρά; Δεν έχετε βαρεθεί να κυκλοφορείτε στο δρόμο και να βλέπετε άλλους 100 ίδιους με εσάς (μαύρα μούσια, καρό πουκάμισό, ελαφρώς ατιμέλητο μαλλί); Χάθηκε ο κόσμος να αφήσετε γένια δύο ημερών, που είναι τόσο-όσο πρέπει; Άντε, για να μην σας πω να ξυριστείτε κόντρα να φανεί το μάγουλο βερίκοκο.

Η Ιωάννα Παχούλη υποκλίνεται στη γοητεία της τρίχας των 5 ημερών

Έχεις δει πόσο πιο όμορφες είναι ορισμένες γυναίκες όταν πιάνουν ψηλά τα μαλλιά τους (πιάσε-κότσο-τα-μαλλιά-σου-να-φανεί-η-αρχοντιά-σου) και πόσο γοητευτικές είναι μερικές άλλες όταν έχουν ελεύθερα τα μακριά,σπαστά μαλλιά τους; Δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιο χτένισμα προτιμάς, γιατί αυτό που παίζει ρόλο, είναι το πρόσωπο (σχήμα, χαρακτηριστικά) και το τι τελικά σου πάει. Το ίδιο ισχύει και στους άντρες: Σε κάποιους πάει το baby face άκα ξυρισμένος και άλλους δεν μπορώ καν να τους σκεφτώ χωρίς το μουσάκι που έχει γίνει και το σήμα κατατεθέν τους. Προσωπικά πάντως, αυτό που τελικά με κερδίζει είναι η γοητεία της λίγης, περιποιημένης τρίχας, αυτή των 4-5 ημερών που κολακεύει τα περισσότερα αντρικά πρόσωπα. Το “περιποιημένης” έχει μεγάλη σημασία. Πρέπει το πρόσωπο του άνδρα να είναι καθαρό, όμορφο, μυρωδάτο.

Θέλει τον άνδρα να βγαίνει από το μπάνιο ξυρισμένος η Έλενα Μπουζαλά

 

Εγώ αυτή την τάση με το μούσι δεν την καταλαβαίνω. Όχι, σε ελάχιστους πάει. Στους περισσότερους είναι χάλια. Ε,ναι. Σαν παπάδες είστε, σαν σε πένθος, σαν κηδεία. Άσε που άμα δεν ξέρεις να το περιποιηθείς το μούσι, φαίνεται κι άσχημο. Μου αρέσει ο άντρας να βγαίνει από το μπάνιο ξυρισμένος κόντρα, με το after shave του, το μαγουλάκι μαλακό και ωραίο. Συμβιβάζομαι με τα γένια τριών ημερών. Γελάω με τους περισσότερους άντρες με μουστάκι, πλην των Tom Selleck , Errol Leslie Flynn και Τόνι Σφήνου.

Σωστό μούσι είναι το πυκνό αλλά καλοσχηματισμένο μούσι, διευκρινίζει η Εύη Χουρσανίδη

 

Η αλήθεια είναι ότι έχει καταντήσει λίγο ανέκδοτο το πως όλοι, μα όλοι μα όλοι οι άνδρες (εκτός από εκείνους που χρειάζεται να είναι φρεσκοξυρισμένοι κάθε πρωί λόγω επαγγέλματος) αφήνουν πλέον μούσι, ανεξαρτήτως του αν το ίδιο το μούσι συμφωνεί με την ιδέα ή όχι. Εξηγώ: υπάρχει το το μούσι το ίσιο, το καλοτριμμαρισμένο, το γεμάτο, το “σωστό” και υπάρχει και το μούσι το σγουρό, το ατίθασο, το απεριποίητο, κενά εδώ-κενά εκεί, αφηρημένη τέχνη. Και υπάρχει βέβαια κι εκείνο με την άγρια υφή και το υπερβολικό μήκος, τρίχες παντού, ένα χάλι, -πώς ήταν ο Tom Hanks στον Ναυαγό;- έτσι. Και τέλος πάντων, για να μην σας κουράζω άλλο, το “σωστό’ το μούσι, αγόρια, είναι αυτό της φωτογραφίας πιο πάνω.

Μούσι άντε μέχρι 4 ημερών, θέλει η Ιωάννα Μαμάη

Όχι άλλοι υπερμουσάτοι. Σας παρακαλώ. Έχετε καταντήσει σαν τις γυναίκες στα 00s που όλες είχαν πλατινέ μαλλί με μαύρη ρίζα. Κόφτε το λίγο, τριμάρετέ το. Χάνεται το όμορφό σας προσωπάκι. Τα καλοσχηματισμένα σας χείλη, το θεληματικό σας πηγούνι. Αφήστε γένια πέντε ημερών, άντε πέντε (λίγο η κούραση, η πολλή δουλειά, το ξενύχτι σας καταλαβαίνω). Όμως, να γρατσουνάει λίγο, να τσιμπάει, να δίνει αρρενωπότητα. Αλλά όχι σαν να αφήσατε τα εγκόσμια για χάρη του μοναχισμού. Απλό τριμαρισμένο μουσάκι και σε καμία περίπτωση το στρογγυλό ή αυτό που θυμίζει πολύ γνωστό λαϊκό τραγουδιστή. Είναι πασέ, ανήκει στα 90s και πλέον σε εκείνον. Μόνο. Για τριμαριστείτε λοιπόν.

Ο άντρας-ναυαγός είναι το πρότυπο της Δέσποινας Δημά

 

Δεν κατάλαβα γιατί τίθεται θέμα άνδρας με μούσι ή χωρίς αλλά επαγγελματίες είμαστε θα επιχειρηματολογήσω. Αν δεν υπάρχει η απαραίτητη τρίχα, δεν υπάρχει νόημα. Τι να τον κάνεις τον άνδρα με το μάγουλο φράπα; Πρέπει να είναι ο άλλος εκπάγλου καλλονής για να ξυριστεί κόντρα. Επειδή όμως άνδρες κούκλοι, μια φορά στα χίλια χρόνια επιλέγω μούσι (δαγκωτό κιόλας). Πόσων ημερών; Πολλών παιδί μου. Να φταίνε τα πρωτόγονα ένστικτα; Ο Αυστραλοπίθηκος; Τα στάδια ανάπτυξης του ανθρώπινου είδους; Δεν ξέρω και δε με νοιάζει. Είναι άλλη η γοητεία του μουσιού. Κρύβει και το μικρό άνω χείλος που είναι άκρως αντιερωτικό. Ναυαγέ, εσένα θέλω. Αλλά να το πλένουμε το πρόσωπό μας πού και πού ε; Όχι, σαν τον Tom.