GROOMING

Πώς θα περιποιηθείς τα φρύδια σου σαν άντρας

Ένας πρακτικός οδηγός που (στην κυριολεξία) θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις καλύτερο βλέμμα στα πράγματα.

Όσα θες να γνωριζεις για την περιποίηση των φρυδιών σου και δεν τολμάς να ρωτήσεις, τα έχω συγκεντρώσει εδώ. Και λίγο πριν υποδεχθείς το 2018 κοίτα να αποδεχθείς ότι σε ένα αρσενικό όχι απλώς επιτρέπεται, αλλα ενίοτε επιβάλλεται να πιάνει το τσιμπιδάκι και να αφαιρεί ό,τι δεν χρειάζεται ανάμεσα στα φρύδια του.

Μαθαίνω / διαπιστώνω / βλέπω γύρω μου ότι όλο και περισσότεροι άνδρες υιοθετούν (ευτυχώς) το καθάρισμα των φρυδιών τους. Αυτό, όμως σημαίνει αυτόματα μίνιμουμ συντήρηση. Σύμφωνα με την αγαπημένη και μια από τις καλύτερες beauty expert της ελληνικής αγοράς, Άννα Αλμπάνη, κοινή ερώτηση από τους άντρες πελάτες της είναι: “Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να δαμάσω τα φρύδια μου – να τα βγάλω, ή να κόψω;” Η απάντησή της είναι ξεκάθαρη και κάπως απόλυτη; “Να τα ξυρίσεις με τη μηχανή κουρέματος πολύ απαλά. Eίναι πιο εύκολο να το κάνεις έτσι από το τσιμπιδάκι. Ακολούθησε μόνο το less is more, τίποτα άλλο“, εξηγεί.

Γιατί, δηλαδή, φίλε μου να νιώθεις άβολα για τις τρίχες που δεν χρειάζεσαι; Σκέψου λίγο. Ποια είναι η πρώτη σου παρατήρηση όταν συναντάς κάποιον, προτού ξεστομίσεις ένα γεια και ανταλλάξεις χειραψίες; Τι θεωρείς ως παράθυρο στην ψυχή; Τα μάτια, φυσικά. Δεν γίνεται, λοιπον, να αδιαφορείς για την κατάσταση των φρυδιών που καθορίζουν τη συνολική εικόνα των ματιών σου.

Ξεκινάμε με τους πέντε βασικούς τύπους φρυδιών:

Τα φυσικά

  (Chris Pizzello / Invision/AP)

Αν έχεις κάτι τέτοιο είναι σίγουρα τυχερός και πρέπει να κάνεις πολύ λίγα στα φρύδια σου, σχεδόν τίποτα. Ιδανικά διατηρείς την περιοχή καθαρή ανάμεσα σ΄ αυτά. Στην κατηγορία αυτή μπαίνει ο Robert Pattinson.

Τα πυκνά

(AP Photo / Bebeto Matthews, file)

Ένα πλήρες πυκνό φρύδι μπορεί σίγουρα να αποτελέσει ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό στο πρόσωπο κάθε άνδρα. Έτσι και στο δικό σου. Οι γυναίκες αγαπάμε τα πυκνά φρύδια. Προς γνώση σου αυτό. Συγκεκριμένα, όταν ένας άνδρας έχει πυκνά φρύδια αυτά τον καθορίζουν στη συνολική του εμφάνιση. Σ’ αυτή την περίπτωση είναι ο Andy Rooney, που δεν ήταν γνωστός για τα τέλεια φρύδια του, ήταν όμως αναγνωρίσιμος για τα τρελά φρύδια του.

Τα αραιά

(Photo by Chris Pizzello / Invision / AP)

Αυτό είναι το άλλο άκρο του πυκνού φρυδιού. Δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο για να ντρέπεσαι, καθώς τα πρόσωπα είναι εξίσου διακριτά ακόμη και με λιγότερα τριχοθυλάκια πάνω από τα μάτια. Στο μεταξύ, για να ξέρεις, υπάρχουν πολλές τάσεις στη συμπλήρωση των φρυδιών και ακόμη και τεχνικές όπως το microblading, αλλά σκέψου λίγο και τo ‘less is more’ της beauty expert κι άφησε τα φυσικά σου φρύδια στην ησυχία τους.

Τα τοξωτά

(Photo by Charles Sykes / Invision / AP)

Αν αυτό είναι το φυσικό σχήμα των φρυδιών σου, κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην το πειράξεις. ο Chris Noth έχει κάνει πολλούς φίλους άνδρες να χαίρονται με την καμπύλη αυτή. Τώρα αν είναι πολύ πιο έντονη και σε ενοχλεί καλύτερα να συμβουλευθείς έναν ειδικό, προκειμένου να μην το παρακάνεις ή αλλάξεις το σχήμα τους άθελά σου.

Τα αντιθετικά φρύδια (διαφορετικό χρώμα από τα μαλλιά)

(Photo by Chris Pizzello / Invision / AP)

Αυτή η κατηγορία αφορά εσένα που είσαι προορισμένος να γκριζάρεις γρήγορα στα μαλλιά και τα φρύδια σου παραμένουν σκούρα. Το πιστεύεις ή όχι, αυτά τα φρύδια κι αυτή η αντίθεση δημιουργεί μια εντυπωσιακή εμφάνιση, καθώς τα φρύδια αποκτούν έναν ακόμη πιο ξεχωριστό ρόλο στο πρόσωπο. Ειδικοί μάλιστα εδώ λένε ότι κάτι τέτοιο δείχνει όλο το πρόσωπο πιο νεανικό.

Μερικές συμβουλές

Οι τρίχες της μύτης, των αυτιών και των φρυδιών αναπτύσσονται ακανόνιστα, και έτσι απαιτείται συνεχής συντήρηση. Επιπλέον, η ανάπτυξη των μαλλιών γίνεται σταδιακά ακανόνιστη καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν, λόγω ορμονών όπως η τεστοστερόνη. Έτσι, ο καλύτερος χρόνος για να ξεκινήσεις ένα τέλειο σχήμα περιποίησης των φρυδιών σου είναι… χθες!

Σε όποια κατηγορία ή τύπο φρυδιών ανήκεις λοιπόν, υπάρχει ένας μικρός οδηγός με μικρές τεχνικές που μπορείς να ακολουθήσεις για να διατηρήσεις τα φρύδια σου στην καλύτερή τους κατάσταση.

Αρχικά, αν δεν είσαι σίγουρος πώς να ξεκινήσεις, τότε συνιστώ ανεπιφύλακτα την επίσκεψη σε έναν επαγγελματία. Μόλις το σχήμα και η πυκνότητα των φρυδιών σου έχουν προετοιμαστεί σωστά, το επόμενο βήμα είναι απλούστατο.

Όποιο κι αν είναι το σχήμα τους, είναι απαραίτητο το τακτικό καθάρισμα ανάμεσα σ’ αυτά, αλλά και το βούρτσισμα. Όταν η συντήρηση γίνεται τακτικά, τότε τα απείθαρχα φρύδια, και η κακή εμφάνιση, θα ανήκουν στο παρελθόν.

Αν πρέπει να’χεις μόνο ένα εργαλείο για να διαχειριστείς τα φρύδια σου αυτό πρέπει να είναι το τσιμπιδάκι Tweezerman. Η λοξή άκρη του καθιστά πάρα πολύ εύκολη την απομάκρυνση.

(Κεντρική φωτογραφία: Vianney Le Caer / Invision / AP)