ΡΟΛΟΙ

Seastar 2000 Professional, το πιο προσιτό καταδυτικό ρολόι

H Tissot δίνει περισσότερο χρώμα στη συλλογή Seastar 2000 Professional.

Αδιάβροχο σε βάθος 600 μέτρων, με βιδωτή κορώνα και βιδωτή -διάφανη- πλάτη κάσας, με στεφάνη που έχει εύκολες στη διαχείριση γωνίες και ένα κλασικό μηχανισμό από την ΕΤΑ, δουλεμένο ειδικά γι’ αυτό το μοντέλο, ώστε να φτάνει τις 80 ώρες αυτονομίας κουρδίσματος, το Seastar 2000 Professional έμελλε να γίνει ένα bestseller από την πρώτη στιγμή της παρουσίασης της αναβαθμισμένης του έκδοσης, πέρσι τέτοια εποχή.

Η σφραγίδα για την εμπορική του επιτυχία ήταν, φυσικά, η τιμή του. Όντας Tissot, δηλαδή η πιο οικονομική από τις «καλές» μάρκες του Swatch Group, σημαίνει ότι σε επίπεδο τιμής ανήκει στην εισαγωγική κατηγορία, ακόμη και αν τα χαρακτηριστικά του δύσκολα θα τα βρεις σε ένα ρολόι με τριπλάσια τιμή. Στα 1.000 ευρώ λοιπόν, τα Seastar 2000 είχαν ένα υπέροχο 2021, αλλά το 2022 τους προμηνύεται ακόμη καλύτερο.

To Seastar 2000 Professional σε δύο νέα χρώματα

Η συλλογή εμπλουτίζεται πλέον με δύο εντυπωσιακά χρώματα, ένα μπλε και ένα μαύρο με έντονες, χρυσές λεπτομέρειες. Η διάμετρος της κάσας στις δύο νέες εκδόσεις δεν αλλάζει από τα 46 χιλιοστά του περσινού μοντέλου, ούτε το υλικό της, που παραμένει το ανοξείδωτο ατσάλι (εδώ, βέβαια, έχω μια σημαντική προσθήκη στη μία από τις δύο εκδόσεις). Το καντράν έχει ένα ντεγκραντέ μοτίβο που σπάει τη μονοτονία που συνήθως έχουν τα καταδυτικά ρολόγια (όπου η ευκρίνεια υπό συνθήκες μηδενικού φωτός και η ευχρηστία είναι πολύ πιο σημαντικά από την ομορφιά).

Οι δύο νέες εκδόσεις διαφοροποιούνται κυρίως όσον αφορά στο χρώμα. Αφ’ ενός έχουμε τις χρυσές λεπτομέρειες του ενός στη στεφάνη και τους δείκτες, που τού δίνουν μια πιο ρετρό εμφάνιση. Συνοδεύεται από κλασικό, μαύρο λουράκι από καουτσούκ. Το άλλο μοντέλο, όμως, είναι πολύ πιο τολμηρό: Η κάσα του έχει επίστρωση από PVD, ενώ δύο υλικά συναντάμε και στο λουράκι, που συνδυάζει καουτσούκ και συνθετικό ύφασμα -και, βέβαια, ξεχωρίζει για το μπλε του χρώμα, που κάνει πιο έντονο το κυματιστό μοτίβο του καντράν αλλά και το μοντέρνο στοιχείο στο λουράκι.

Με το «χρυσό» μοντέλο να κοστίζει 995 ευρώ και το μπλε να φτάνει τα 1.095 (και να είναι το πιο ακριβό της αγοράς), η Tissot έχει πλέον μια πεντάδα από απίστευτα προσιτά καταδυτικά ρολόγια στη φαρέτρα της και ακόμη περισσότερους λόγους να ευελπιστεί ότι θα καθιερωθεί ως η αξιόπιστη μάρκα με τιμές για όλους -αν και οι Ιάπωνες της Seiko δεν πρόκειται να την αφήσουν ποτέ στην ησυχία της.