GROOMING

Τα μουστάκια που έμειναν δυνατά στο χρόνο

Το ΟΝΕΜΑΝ εντοπίζει αυτούς τους σπουδαίους Έλληνες που συνηθίσαμε και αγαπήσαμε να βλέπουμε μόνο με μουστάκι.

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας του μουστακιού, δηλαδή ο μήνας που κάθε συντάκτης νιώθει ότι τον τρώνε τα χέρια του για να γράψει εμπεριστατωμένες διατριβές όπως αυτή για τα χειρότερα μουστάκια που είδαμε ποτέ. Ευτυχώς που μες στον γενικό χαβαλέ από τη μία, και την πρόσφατη ανάγκη όλων να στηρίξουμε το Movember, υπάρχουν και κινήσεις όπως το ‘We Love Moustache’.

Η Philips κάλεσε τα αγόρια να αφήσουν και τα κορίτσια να φορέσουν μουστάκι και να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους στο Facebook. Με κάθε συμμετοχή στο ‘We Love Moustache’, η Philips δωρίζει €2 στη μη κυβερνητική οργάνωση ‘Μείνε Δυνατός’ που στηρίζει ανθρώπους που εμπλέκονται με καρκίνο, ενώ αυτόματα οι συμμετέχοντες μπαίνουν σε κλήρωση για 10 ξυριστικές μηχανές.

Στηρίζοντας την ενέργεια, το ΟΝΕΜΑΝ λιστάρει τους Έλληνες που χαράχτηκαν με το μουστάκι τους στη συνείδησή μας. Άλλωστε ήταν οι πρώτοι που φώναξαν ‘We Love Moustache’ με τις επιλογές τους.

Και μπράβο.

(σ.σ. Με μεγάλη λύπη, ανακοινώνουμε ότι ο Νίκος Αναστόπουλος, ο θρυλικός μουστάκιας, δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια ο ίδιος και το μουστάκι του έχουν χωρίσει τα τσανάκια τους)

Του Νίκου Τσιαντάκη

Υπάρχει κάτι που ΔΕΝ μας έχει διδάξει με το ήθος του ο Νίκος Τσιαντάκης; Μπορεί εμείς οι νεόκοποι 30άρηδες να μην τον προλάβαμε για πολύ όσο όργωνε τα χορτάρια, αλλά ακόμα και το πτυχίο των ΤΕΦΑΑ που πήρε σε ηλικία 48 ετών είναι ένα μάθημα για όλους.

Σε όλη του την πορεία στα γήπεδα, τα θρανία και τον αθλητισμό, το μουστάκι ήταν πάντα εκεί. Τον ευχαριστούμε ταπεινά.

Του ‘καπετάνιου’ Γιώργου Βαρδινογιάννη

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έχει πειραματιστεί με το μουστάκι του στη διάρκεια των χρόνων. Τον έχουμε δει και ξυρισμένο και με μούσι και εσχάτως με αυτό το ηγετικό μουστάκι. Εξαιρετικός ο συνδυασμός με το κομπολόι.

Αν ο ‘καπετάνιος’ παρουσιαζόταν μπροστά απ’ το τιμόνι υπερωκεάνιου, το καράβι θα άρχιζε τη ρότα από μόνο του.

Του Αγάθωνα

“Κοίτα μαμά, μπορώ και χωρίς χέρια”, θα φώναζε σε ένα παράλληλο σύμπαν ο Αγάθωνας και θα άφηνε το μουστάκι τη μουστάκα του να παίξει τις διπλοπενιές. Δεν μας αρέσουν πολύ τα στερεότυπα, αλλά όλοι θα καταλαβαίναμε τι δουλειά κάνει ο Αγάθωνας, αν δεν ξέραμε τίποτα γι’ αυτόν.

Του Γιώργου Δούρου

Δεν θα μάθουμε ποτέ γιατί δεν βγήκε στο τηλέφωνο, Νίκο Αλέφαντε, αλλά σίγουρα όχι επειδή ξυριζόταν. Ο πραγματικός άρχων της αναμέτρησης στα ματς που σφύριζε ο Γιώργος Δούρος βρισκόταν λίγο πάνω από τη σφυρίχτρα.

Του Γιώργου Παράσχου

Δεν θέλω να είμαι προπέτης, αλλά αν ο Γιώργος Παράσχος είχε Facebook και λάμβανε μέρος στο ‘We Love Moustache’, θα ήταν ξεκάθαρα μες στα δυο-τρία μεγάλα φαβορί που θα συγκέντρωναν τα περισσότερα likes.

Γηπεδικό, αυθεντικό, γεμάτα εμπειρίες και παντελονάτες αποφάσεις. (Σε όλα αυτά συναινεί και το έντονο άσπρισμα του μουστακιού).

Του χίπστερ Γιώργου Παπανδρέου

Συγγνώμη, αλλά ας μην κάνουμε ότι δεν βλέπουμε ούτε το μουστάκι του.

Του Κώστα Τσάκωνα

Διακριτικό και παλαιάς κοπής, το μουστάκι του τεράστιου κωμικού θα μπορούσε με την ίδια ευκολία να μην υπήρχε ποτέ. Λίγοι θα το καταλάβαιναν. Παρ’ όλ’ αυτά, η σιωπηλή του επιλογή συνάδει απόλυτα με τον χαμηλών τόνων χαρακτήρα που εκτιμήσαμε.

Του Πέτρου Ξανθόπουλου

Στο πλαίσιο της καυτής ψηφοφορίας για το καλύτερο μουστάκι του ελληνικού ποδοσφαίρου, διεπράχθη έγκλημα κατά του αθλήματος και του στιλ. Οι αναγνώστες του Sport24 έστειλαν τον Πέτρο Ξανθόπουλο (παλιά δόξα του Ολυμπιακού) στην προ-προτελευταία θέση!

Το ΟΝΕΜΑΝ έρχεται να διορθώσει λίγο την κατάσταση, αποθεώνοντας τον Πέτρο και το μουστάκι του και βελτιώνοντας λίγο τις ισορροπίες του σύμπαντος.

Του Γιώργου Παπαδάκη

Το πιο συνεπές μουστάκι της ελληνικής τηλεόρασης. Και του ΑΝΤ1. Στο ερώτημα ‘τι είναι πιο Παπαδάκης: το μουστάκι ή η φαλάκρα;’, απαντάμε ‘και τα δύο’.

Του Θέμη Μάνεση

Παχύ, αντρίκειο, νταλικέρικο. Οτιδήποτε παραπάνω γραφτεί για το μουστάκι-αξεσουάρ του αγαπημένου ηθοποιού (μόνο ‘Αυθαίρετοι’ ρε) είναι σκέτος θόρυβος.

Του Τάσου Προύσαλη

Standing ovation για τον πιο υποτιμημένο Έλληνα κωμικό όλων των εποχών. Ευτυχώς, το τσαπλινικό μουστάκι του εκτιμήθηκε περισσότερο.

Πάρε μέρος κι εσύ στο ‘We Love Moustache’. Αφενός, βοηθάς έμπρακτα την ΜΚΟ ‘Μείνε Δυνατός’ και αφετέρου μπαίνεις στην κλήρωση για δέκα ξυριστικές μηχανές Philips. Win-win.