GROOMING

Τι περίπου πρέπει να κάνεις με τις τρίχες σου φέτος

Τρία tips και μερικές καθησυχαστικές οδηγίες για την ανδρική αποτρίχωση το 2018.

Ο Μάικλ Φελπς είναι Αμερικανός πρωταθλητής και ολυμπιονίκης της κολύμβησης κι είναι άτριχος. Ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι Ισπανός αντισφαιριστής κι επίσης άτριχος. Και ξέρω τόσους κι άλλους τόσους με το μικρό τους όνομα, αθλητές και μη, που θεωρούν την αποτρίχωση ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Υπερβολή ή καμία σχέση; Νομίζω ότι η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση. Εσύ, τι λες;

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι σε κάποιες γυναίκες αρέσουν τα χνουδωτά αντρικά στέρνα. Σε κάποιες – νεότερες – πάλι, όχι και τόσο. Οπότε η αραίωση σε μια τέτοια περιοχή θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, σκέφτομαι. Και μοιράζομαι αυτή τη σκέψη μια μέρα με μια ανδρική παρέα. Έκπληκτη διαπίστωσα ότι ένας στους δύο κάτι κάνει κι ίσως με κάποια μανία/εμμονή, αλλά κάπως στα κρυφά. Σαν να ντρέπεται γι’ αυτό. Γιατί φίλε μου; Που είναι δηλαδή το κακό στο να θέλεις να αφαιρείς ευλαβικά την τριχοφυΐα από το σώμα σου;

Ένας γνωστός μου που ξυρίζει το στέρνο του με ξυραφάκι μου λέει ότι τον κάνει να δείχνει φέτες, οπότε υπομένει το τακτικό πήγαινε – έλα του ξυραφιού για να διατηρεί τη λεία και βελούδινη όψη. Ένας άλλος φίλος παίρνει λιγάκι τις ηβικές τρίχες και το κάνει με λέιζερ, υπομένοντας τον πόνο(!). Να ξέρεις ότι ένα respect σε όποιον προσπαθεί να βρει λύση σ’ όσα μικρά και μεγάλα θέματα απασχολούν το καθημερινό grooming το δίνω.

Και για την ιστορία, μετά τη δεκαετία του ’70 οι γυναίκες έδειξαν μια προτίμηση στους άτριχους άνδρες. Κάπου είχα διαβάσει ότι σε σχετική  έρευνα ενός πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα, σχεδόν το 80% των ανδρών φοιτητών κάνουν εντατικά αποτρίχωση του σώματός τους, καθώς θέλουν να είναι περιποιημένοι και καθαροί, αναδεικνύοντας ενίοτε τους θωρακικούς και κοιλιακούς τους μυς.

AP Images

(AP Images/Lionel Cironneau)

Δεν ξέρω, λοιπόν, από που να πρωτοπιάσουμε το θέμα της τριχοφυΐας ή αποτρίχωσης γενικά, αλλά νομίζω ότι η τρίχα στο σώμα και η ποσότητα, αλλά και πυκνότητα αυτής, δεν αποδεικνύει καμία αρρενωπότητα. Μπορείς να είσαι μια χαρά macho και χωρίς περιττή ή υπερβολική τρίχα. Δώσε, λοιπόν, την ανάλογη προσοχή στα σημεία που εκτίθεσαι σ’ αυτή και πάρε τις αποφάσεις σου. Εγώ συγκέντρωσα μόνο τις πιο βασικές συμβουλές για να ξέρεις τι προτείνεται σε κάθε περίπτωση.

> Λίγες τρίχες στην πλάτη μπορούν και να περάσουν απαρατήρητες, αλλά όταν είναι πολλές (πάρα πολλές) που φτάνουν μέχρι τους ώμους και τη βάση του λαιμού, θα πρέπει να επιλέξεις κερί ή λειζερ.

> Στο στήθος, λίγη τρίχα αντέχεται και μάλιστα κάποιες φορές και για κάποιες γυναίκες (σου ξαναλέω) δίνει ένα σέξι προβάδισμα. Αν όμως οι τρίχες εδώ είναι μακριές και σε ενοχλούν, ή φαίνονται μέσα από τα λευκά T-shirts δοκίμασε ένα ελαφρύ τριμάρισμα.

> Στα επίμαχα σημεία σου, τέλος, δεν χρειάζεται μεγάλη συζήτηση, αλλά μεγάλη προσοχή. Εδώ το άτριχο αποτέλεσμα δείχνει κάπως εξωπραγματικό, αλλά αν εσένα σ’ αρέσει δεν μου πέφτει λόγος. Οι ειδικοί όμως στην περιοχή αυτή προτείνουν ένα καλό τριμάρισμα, το οποίο είναι και χρήσιμο, καθώς κρατάει τα πάντα πιο τακτικά και καθαρά.

Σ’ άλλα νέα, προς έξτρα γνώση, κάθε χώρα έχει τη δική της προτίμηση στο άτριχο ή τριχωτό στέρνο. Οι γυναίκες του Καμερούν, πχ,  βρίσκουν ελκυστικούς και σέξι του άντρες με περίσσια τρίχα, ενώ οι Κινέζες και οι Καλιφορνέζες προτιμούν ξεκάθαρα τους άνδρες με καθόλου τρίχα! Εμείς εδώ είμαστε 50-50.