ΡΟΛΟΙ

To αγαπημένο Breitling των Ελλήνων απέκτησε νέα χρώματα

Επανασχεδιασμένο για τη θερινή σεζόν, το SuperOcean μυρίζει ήδη ελληνικό καλοκαίρι.

Όταν είχαμε συναντήσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Breitling, Georges Kern, στα εγκαίνια της αθηναϊκής της μπουτίκ, πέρσι στον Οκτώβριο, μας είχε πει ότι το αγαπημένο ρολόι των Ελλήνων είναι το SuperOcean Heritage. To καινούργιο SuperOcean, έρχεται όντως με πολλή κληρονομιά, πολλή καλοκαιρινή κληρονομιά, και σίγουρα θα γίνει best seller στη χώρα μας. Πατάει πάνω στα σχέδια του αυθεντικού SuperOcean Slow Motion της δεκαετίας του ’60, ενός ρολογιού που ταίριαζε στην κουλτούρα του σερφ που εκτοξευόταν εκείνη την εποχή.

Βέβαια, το SuperOcean παρέμενε ένα καταδυτικό ρολόι και άρα έπρεπε να έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουμε ξανασυζητήσει αρκετές φορές από αυτήν εδώ τη στήλη: Αντιθέσεις στο καντράν και τον δακτύλιό του, για να είναι πιο ευκρινείς οι ενδείξεις, μεγάλοι δείκτες που φωσφορίζουν, στεγανότητα σε μεγάλο βάθος.

Η Breitling, μάλιστα, το είχε πάει ένα βήμα παραπέρα και είχε καταργήσει εντελώς τον δείκτη των δευτερολέπτων, με τη λογική ότι ένας δύτης δεν τον χρειάζεται. Στη θέση του είχε βάλει ένα χρονογράφο που χρειαζόταν μια πλήρη περιστροφή στο καντράν για να σημάνει μία ώρα -μια ένδειξη που είναι χρήσιμη στις καταδύσει- και λόγω της «αργής» αυτής ταχύτητάς του, έδωσε και το όνομα Slow Motion στο μοντέλο.

Η παλέτα των χρωμάτων

Με αφορμή το νέο SuperOcean, που δανείζεται πολλά στοιχεία από εκείνο το μοντέλο των ‘60s, ο Georges Kern λέει: «Υπάρχει μια ορισμένη ομοιότητα στην εμφάνιση των περισσότερων καταδυτικών ρολογιών, αλλά το Slow Motion ξεχώριζε πάντα από το πλήθος. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τη μοντέρνα ματιά σε αυτό το κλασικό ρολόι, το ολοκαίνουργιο SuperΟcean».

Το πιο βασικό χαρακτηριστικό του νέου ρολογιού που το συνδέει με τη σερφ κουλτούρα της εποχής που πρωτοεμφανίστηκε, είναι η παλέτα των χρωμάτων. Αλλά η Breitling δίνει πολλές ακόμη επιλογές πέραν αυτών. Κατ’ αρχάς το βγάζει σε τέσσερα διαφορετικά μεγέθη κάσας (από 36 ως 46 χιλιοστά) και σε τρία διαφορετικά υλικά: ατσάλι, συνδυασμό ατσαλιού με χρυσό και μπρούτζο.

Το ειδικό κράμα που χρησιμοποιείται στις μπρούτζινες εκδόσεις έχει εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση, αλλά θα συνεχίσει να αναπτύσσει μια λεπτή πατίνα με την πάροδο του χρόνου -κάτι που θα κάνει το ρολόι ακόμα πιο μοναδικό.

Το ρολόι είναι στεγανό σε βάθος 300 μέτρων, η στεφάνη του έχει κεραμική επένδυση που την κάνει ακόμη πιο ανθεκτική, ενώ κινείται από το μηχανισμό Breitling 17, που επαναφέρει και τη λειτουργία του Slow Motion χρονογράφου. Η Breitling δίνει επιλογές και σε λουράκι ή μπρασελέ, οπότε σίγουρα θα βρεις κάποιο που σου ταιριάζει. Κι αν είσαι υπέρ των ειδικών εκδόσεων, υπάρχει και τέτοια: Το Superocean Automatic 42 Kelly Slater θα κυκλοφορήσει σε 1000 κομμάτια και είναι σχεδιασμένο από κοινού με τον διάσημο πρωταθλητή του σερφ.