ΜΟΔΑ
SPONSORED

Το άνετο streetwear ντύσιμο συναντά τη high fashion δεξιοτεχνία και επαναπροσδιορίζει το «καθημερινό ρούχο»

Τα ρούχα Myōbu δημιουργήθηκαν για άνδρες που θέλουν να ντύνονται «έξυπνα» και με στυλ.

Τι είναι τα Myōbu; Στην ιαπωνική κουλτούρα τα Myōbu είναι πνεύματα ουράνιων αλεπούδων με λευκή γούνα και χνουδωτές ουρές. Είναι ιερά πλάσματα, που φέρνουν καλοτυχία, ευτυχία και ευλογία στους γύρω τους.

Από τα πλάσματα της ιαπωνικής μυθολογίας, πήρε το όνομά του και ένα νέο ανεξάρτητο, ανδρικό, luxury fashion label, το Myōbu, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε πριν από λίγους μήνες και κέρδισε επάξια την προσοχή μας.

Πρόκειται για δημιούργημα του σχεδιαστή και μόδιστρου Νίκου Κριεμάδη, ο οποίος έφερε στην ανδρική ντουλάπα μια νέα «έξυπνη» και μελετημένη πρόταση ντυσίματος, «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα και στις ανάγκες των σημερινών streetwear θιασωτών.

Βρες όλη τη συλλογή του brand Myōbu

Ο Νίκος Κριεμάδης «πάντρεψε» το streetwear με τη high fashion, τα υψηλής ποιότητας υφάσματα με την εξαιρετική δεξιοτεχνία, το elegant στυλ με το «έξυπνο» ντύσιμο και δημιούργησε μια σειρά από super limited essential ρούχα σχεδιασμένα και ραμμένα με προσοχή στο χέρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε να έχουν την τέλεια γραμμή και παράλληλα να είναι απίστευτα άνετα.

Στον post-covid κόσμο μας βγαίνει να ακολουθήσουμε πιο πολύ το ένστικτό μας για άνεση καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να ξεπεράσουμε τους κανόνες που μας θέλουν άβολα ντυμένους στην καθημερινότητά μας είτε στο γραφείο, είτε στο μπαρ.

Ο Νίκος Κριεμάδης λοιπόν, απευθύνεται σε αυτή τη γενιά ανδρών που εκτιμούν την άνεση και την ανεπισημότητα στην καθημερινότητά τους και θέλουν ρούχα που θα μπορούν να φορεθούν παντού και για χρόνια.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ρούχα χωρίς expiration date λοιπόν, πέραν της αποκλειστικής χρήσης των καλύτερων και πιο ανθεκτικών υφασμάτων, αλλά και πρώτης ύλης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνει με κάθε αγορά εγγύηση 2 χρόνων, προσφέροντας τη δυνατότητα να επιστρέψουμε τα ρούχα μας στον ίδιο τον δημιουργό τους για επιδιόρθωση ό,τι και αν πάθουν.

Ο Νίκος Κριεμάδης, ένας σύγχρονος μόδιστρος, πρεσβευτής του sustainability και του mentality 3R “reduce”, “reuse“ και “repair”, είναι ο άνθρωπος για όλους εκείνους τους άνδρες που δε θέλουν πολλά ρούχα, αλλά λίγα και καλά. Γιατί το ποιοτικό ρούχο με την τέλεια υφή, την άψογη εφαρμογή, τη λιτή, λειτουργική γραμμή, το υψηλών προδιαγραφών ύφασμα και την άρτια ραφή είναι αρκετό για να χαρίσει μοναδική αυτοπεποίθηση, αλλά και να λύσει το θέμα του καθημερινού ντυσίματος.

Ο Νίκος Κριεμάδης μεγάλωσε μέσα σε καταστήματα μοδιστρικής. Από γενιά σε γενιά, έμαθε την τέχνη της ραπτικής και της επιδιόρθωσης από τη γιαγιά και τη μητέρα του. Το 1950 η γιαγιά του άνοιξε το πρώτο κατάστημα ραπτικής στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια η μητέρα του, κρατώντας την παράδοση μέχρι και σήμερα, διατηρεί ένα από τα καλύτερα κατάστημα επιδιόρθωσης και μεταποίησης ενδυμάτων στη Δροσιά.

Όπως λέει και ο ίδιος, η επιδιόρθωση ενός ρούχου είναι πολύ πιο δύσκολη από την αρχική του δημιουργία. Πρέπει να ξέρεις όλα εκείνα τα μυστικά που θα κάνουν το ρούχο να μοιάζει σαν καινούργιο και θα διορθώσεις όλες τις ατέλειες χωρίς να φανεί το παραμικρό.

Ο Νίκος Κριεμάδης μέχρι και την τελευταία στιγμή ελέγχει το κάθε ρούχο που θα φύγει από αυτόν να είναι τέλειο

Τα ρούχα Myōbu είναι ραμμένα στην εντέλεια, ώστε να έχουν άψογη εφαρμογή και γραμμή. Απόδειξη της εξαιρετικής δεξιοτεχνίας και της μεγάλης έμφασης που δίνει στη δημιουργία ρούχων με αμετάκλητες γραμμές είναι ότι τα παντελόνια δεν έχουν πλαϊνή ραφή, αλλά μόνο στο εσωτερικό τους, κάνοντας τα να «κάθονται» τέλεια πάνω στο σώμα.

Παράλληλα, κάτι που δε βρίσκεις σε άλλα brands, είναι η δυνατότητα της custom παραγγελίας ανάλογα με το ύψος του καθενός. Τα περισσότερα ρούχα δημιουργούνται με τα βάση τον μέσο όρο ύψους των ανδρών. Έτσι, πολλοί αναγκάζονται κάθε φορά να απευθύνονται σε καταστήματα μοδιστρικής για να φέρουν τα παντελόνια στα μέτρα τους. Θέλοντας λοιπόν, να προλάβει πολλούς από τη διαδικασία κοντέματος από τρίτους, δέχεται και ειδικές παραγγελίες.

Ο Νίκος Κριεμάδης είναι ένα σύγχρονος σχεδιαστής και μόδιστρος της urban κουλτούρας, που δίνει το δικό του credo ως προς το στυλ που τον εκφράζει, αλλά και ως προς μια πιο ιδιαίτερη νοοτροπία ντυσίματος που βασίζεται περισσότερο στο utility την ποιότητα, το customization και την άνεση των ρούχων.

Ανακάλυψε όλα τα ρούχα του Myōbu