ΡΟΛΟΙ

Το μικρό και ανθεκτικό Nomos που θυμίζει το κλασικό Rolex Explorer

To Club Sport neomatik 37 είναι ένα λιτό ρολόι, φτιαγμένο για πολλές χρήσεις.

Είναι κουλ, έχει μαζεμένες διαστάσεις και έρχεται σε προσιτή τιμή. Κι αν με την πρώτη ματιά θυμίζει το κλασικό Rolex Explorer 36mm είναι ίσως γιατί φτιάχτηκε με την πρόθεση να γίνει ο «προσιτός» αντίζηλός του. 

Δηλαδή είναι ένα ρολόι φτιαγμένο κυρίως για να αντέχει σε δύσκολες συνθήκες, αλλά και αρκετά λιτό και καλοσχεδιασμένο για να μην θεωρείται «εργαλείο», αλλά κάτι που μπορεί να φορεθεί σε διάφορες στιγμές της ημέρας. 

Πρόκειται για το μικρό αδερφάκι του 42mm Club Sport neomatik date της Nomos, με το καθαρό του σχέδιο, τα έντονα χρώματα και το ταιριαστό μπρασελέ. Αυτό που βασικά αλλάζει τώρα είναι η έλλειψη παράθυρου ημερομηνίας και το αρκετά μικρότερό του μέγεθος.

Το μικρό και ανθεκτικό Nomos που θυμίζει το κλασικό Rolex Explorer

Το Club Sport neomatik 37 έρχεται με κάσα διαμέτρου 37 χιλιοστών, όπως προδίδει το όνομά του (και πάχους μόλις 8,4 χιλιοστών), είναι στεγανό σε βάθος 200 μέτρων, συμπληρώνεται από ατσάλινο μπρασελέ και έρχεται σε δύο επιλογές χρωμάτων στο καντράν:

  1. Μπλε του Πάγου
  2. Πράσινο Πετρόλ

Δύο χρώματα που είναι αρκετά της μόδας, αλλά που η γερμανική ωρολογοποιία έχει καταφέρει εδώ να διαφοροποιήσει σχετικά από τον ανταγωνισμό, δίνοντας στα δικά της μοντέλα λίγο πιο βαθιές αποχρώσεις από αυτές που έχουμε συνηθίσει.

Το καντράν συμπληρώνεται από τις ενδείξεις της ώρας, με εναλλαγή αριθμών για τις ζυγές ώρες και στηλών για τις μονές. Το 6 λείπει τελείως, γιατί εκεί βρίσκεται το υποκαντράν που φιλοξενεί τα δευτερόλεπτα.

Ο μηχανισμός του είναι ο DUW 3001, που κατασκευάζεται inhouse στο εργαστήριο της Nomos στη Γερμανία. Δίνει 42 ώρες αυτονομία κουρδίσματος και είναι ορατός από τη διάφανη πλάτη της κάσας. Είναι ένας εξαιρετικός μηχανισμός για ένα ρολόι που κοστίζει κάτω από 2.800 ευρώ, μια τιμή που το κάνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στον τομέα του.