ΡΟΛΟΙ

Το Omega Seamaster Aqua Terra είναι το ρολόι των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Οι Ολυμπιακοί του Πεκίνου πλησιάζουν και το επίσημο ρολόι τους είναι παγερά ενδιαφέρον.

Για τις σπουδαίες συνεργασίες και το αποδοτικό μάρκετινγκ της Omega τα έχουμε ξαναπεί. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τα λέγαμε μέχρι πριν λίγο -μα πότε πέρασαν τρεις μήνες απ’ το χρυσό άλμα του Τεντόγλου;

Φαίνεται, όμως, πως η Omega θέλει να ξεκινήσουμε να συζητάμε για το ίδιο θέμα ξανά. Γιατί; Μα επειδή οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου πλησιάζουν. Στις 4 Φεβρουαρίου του 2022 θα έχουμε την τελετή έναρξης, οπότε με τρεις και κάτι μήνες μόνο μπροστά μας, η ελβετική ωρολογοποιία αποφάσισε πως τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να παρουσιάσει το επίσημο ρολόι των αγώνων.

Που μας βρίσκει παγερά ενδιαφερόμενους. Το Seamaster Aqua Terra Beijing 2022 παίρνει το κλασικό Aqua Terra των 41 χιλιοστών, το αφήνει για ένα βράδυ στην κατάψυξη, και το επανεμφανίζει με τα εντυπωσιακά του νέα χρώματα, έτοιμο να κατακτήσει τις πίστες σκι στις  βουνοπλαγιές της Κίνας, της Ελβετίας ή του Παρνασσού -αναλόγως τι βολεύει τον καθένα.

Το ανοξείδωτο ατσάλι έχει έτσι κι αλλιώς ένα «κρύο» χαρακτήρα, ειδικά όταν δεν χρησιμοποιείται μόνο στην κάσα αλλά και στο μπρασελέ του ρολογιού, κι αυτό το Aqua Terra το πάει ένα βήμα παραπέρα με το καντράν του, από λευκό κεραμικό, που θυμίζει χαραγμένο πάγο, αλλά και τους μπλε δείκτες και τις λεπτομέρειες ίδιου χρώματος στις ενδείξεις.

Στην πλάτη της κάσας υπάρχει, φυσικά, το έμβλημα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, ενώ από κάτω χτυπά ένας μηχανισμός Omega Calibre 8900, με αντιμαγνητική προστασία μέχρι τα 15.000 gauss και 60 ολόκληρες ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Το ρολόι είναι στεγανό σε βάθος 150 μέτρων -κι άρα απολύτως κατάλληλο ακόμη και για την πιο βαριά χιονόπτωση- και θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω από 6.000 ευρώ.