STYLE

Τρέξιμο θερινής νυκτός

Ένας δημοσιογράφος του Oneman εγκαταλείπει τα πρωινά ξυπνήματα για τρέξιμο για χάρη της νύχτας. Εξηγεί γιατί.

Φανατικός πολέμιος επί χρόνια των βραδινών runs. Με το σκεπτικό ότι ένα πρωινό run δίνει άλλο νόημα στη μέρα μου, με την πεποίθηση ότι η πρωινή ενέργεια από ένα run δεν εξαντλείται ποτέ μέσα στη μέρα. (Εξαντλείται εκεί γύρω στο μεσημέρι να ξέρεις). Αλλά μέσα σε αυτά τα 2-3 χρόνια που τρέχω πιο συστηματικά, έχω ζηλέψει πολύ ένα βραδινό run. Εκείνο πέρυσι τον Απρίλιο που ο Αντώνης και ο Τάσος τριγυρνούσαν τους δρόμους της Αθήνας, φορώντας μια στολή σούμο, πλάι σε μερικές χιλιάδες Αθηναίους.

A photo posted by Freddos (@freddos) on

 

Και θυμάμαι να είμαι στο εξωτερικό και να έχω χάσει αυτό το event. Και να τσαντίζομαι βλέποντας τους φίλους μου να ποστάρουν φωτογραφίες και να γουστάρουν κυκλοφορώντας με φακούς στο κεφάλι σε μια πόλη που έδειχνε να έχει τόση ανάγκη από το φως των δρομέων. Μια πόλη που το έχει και πάλι ανάγκη αυτό και θα το ζήσει ξανά στις 20 Ιουνίου, αυτή τη φορά ενισχύοντας το φιλανθρωπικό έργο της UNICEF. Το τέταρτο Energizer Night Run 5 χλμ είναι πραγματικότητα.

Το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, με εκκίνηση από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, τρέχουμε και περπατάμε σε μια πανέμορφη διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, για το τέταρτο Energizer Night Run. Δήλωσε συμμετοχή για να τρέξεις κι εσύ μαζί μας στο www.nightrun.gr #energizernightrun #unicef

Posted by Oneman on Sunday, June 14, 2015

 

Κι ομολογώ ότι έκανα κάποια λιγοστά βραδινά run τη χρονιά που πέρασε. Ξεκινώντας από το Half Marathon της Θεσσαλονίκης και συνεχίζοντας με προπονήσεις βραδινές είτε στο Καλλιμάρμαρο είτε στην παραλία στο Καβούρι και τη Βουλιαγμένη. Αλλά εξακολουθούσαν να είναι ελάχιστες σε σχέση με τις πρωινές προπονήσεις. Μέχρι τον τελευταίο μήνα. Που άρχισε να καλοκαιριάζει και ο τόπος εκεί έξω σε φωνάζει να τρέξεις το βράδυ.

 

Γιατί αν καταφέρεις να βρεις το δικό σου ιδανικό location για τρέξιμο τη νύχτα, η αίσθηση και μόνο του να τρέχεις με το βραδινό αεράκι, τα φώτα ή ακόμα και την απουσία τους, αλλά και την αίσθηση του ελληνικού καλοκαιριού είναι αξεπέραστη. Οι Franz Ferdinand στο Jaqueline λένε το πολύ απλό αλλά ουσιαστικό “it’s always better on holiday”.

 

Με τον καιρό να είναι ιδανικός σύμμαχος, κάθε βράδυ του καλοκαιριού, ακόμα και σε εκείνα τα βράδια που έχει λίγη παραπάνω δροσιά, ο οργανισμός σου χειροκροτά την επιλογή σου να μην τον υποβάλεις στη δοκιμασία της πρωινής ζέστης. Που ξεκινάς ένα run στις 8:30 το πρωί για να μην σκάσεις και εκεί γύρω στις 9:00 βλαστημάς τον ελληνικό ήλιο που σε βρίσκει να τρέχεις αντί σε μια παραλία.

Και δεν ξέρω αν το έχεις δει στα δικά σου μυστικά ή και φανερά spot τρεξίματος αλλά ο κόσμος αυξάνεται σιγά σιγά το βράδυ. Ακολουθώντας τη λογική που περιγράφω παραπάνω. Δημιουργώντας ένα πολύχρωμο μωσαϊκό στους δρόμους της πόλης από ανθρώπους που βρίσκουν χόμπι, γυμναστική ή απλά διέξοδο σε ένα βραδινό run.

 

Μπορεί η νύχτα στο Game of Thrones να είναι σκοτεινή και γεμάτη τρόμο αλλά στην Ελλάδα του 2015 είναι υπέροχη, έτοιμη να υποδεχτεί κάθε έναν από εμάς που θέλει να ξεχαστεί μέσα σε μερικά χιλιόμετρα τρεξίματος. Αυτό το πολύχρωμο μωσαϊκό που ανέφερα παραπάνω, το Σάββατο 20 Ιουνίου θα έχει συγκεκριμένη γραμμή αφετηρίας και ακόμα πιο σημαντικά θα είναι φωτισμένο. Για να δώσει στην πόλη μας λίγο από το φως που της λείπει. Το βράδυ και γενικότερα.

 

Το Oneman θα είναι το Σάββατο στο Καλλιμάρμαρο για να τρέξει με έναν φακό στο κεφάλι. Αν θες κι εσύ να τρέξεις μαζί μας, μπες στο www.nightrun.gr και δήλωσε συμμετοχή.