24Media Creative Team
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ανυπομονούσα να κλείσω τα 18 για να μπορώ να πηγαίνω σε τηλεπαιχνίδια»

Μιλήσαμε με τον Στέλιο Χαρτζουλάκη, έναν σεσημασμένο παίκτη τηλεπαιχνιδιών, για την αγάπη του στις συγκεκριμένες εκπομπές, τα χρήματα που έχει μαζέψει, τα αστεία σκηνικά και τα χειρότερα λάθη που έχει κάνει on camera.

«Πού τον ξέρω αυτόν ρε γαμώτο, κάπου τον έχω ξαναδεί σίγουρα». Σίγουρα το έχεις σκεφτεί, βλέποντας μια γνώριμη φάτσα στην τηλεόραση, σε ένα από τα πολλά τηλεπαιχνίδια που παίζονται κάθε σεζόν. Το φαινόμενο «επαγγελματίας παίκτης τηλεπαιχνιδιών» δεν είναι σπάνιο, αφού αρκετοί φανατικοί δοκιμάζουν την τύχη και τις γνώσεις τους σε αρκετές διαφορετικές εκπομπές.

Ένας από αυτούς, είναι και ο Στέλιος Χαρτζουλάκης, ο οποίος έχει φυσικά την καθημερινή δουλειά του, την οικογένειά του και τους φίλους του, αλλά το μεγάλο του πάθος είναι τα τηλεπαιχνίδια. Και να τα παρακολουθεί αλλά και να γίνεται μέρος της δράσης. Μιας και με τον Στέλιο είμαστε φίλοι στο Facebook, τον βλέπω συχνά-πυκνά να ενημερώνει τους followers του για κάποια επικείμενη συμμετοχή του και στη συνέχεια να ποστάρει με περηφάνια τα κατορθώματά του.

Έτσι, αποφάσισα να του ζητήσω να μάς μιλήσει για την αγάπη του για τα τηλεπαιχνίδια, τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει μέσα από αυτά και φυσικά να μάς λύσει μερικές πολύ βασικές απορίες για το πρακτικό του ζητήματος.

Το πρώτο τηλεπαιχνίδι που πήγα ήταν ο Εκατομμυριούχος, όταν το παρουσίαζε ο Θοδωρής Αθερίδης. Πάντα μου άρεσαν τα τηλεπαιχνίδια και θυμάμαι πως ως έφηβος ανυπομονούσα να ενηλικιωθώ ώστε να μπορώ να πηγαίνω και να παίζω.

Από αυτά που θυμάμαι, έχω συμμετάσχει στα εξής παιχνίδια: Εκατομμυριούχος, Πώς τον λεν τον ποταμό, Hot Seat, Fatus Olus, Άκου τι είπαν, Ποιος ρωτάει, Guess my age, Divided, Αδύναμος Κρίκος, Δες και βρες, Joker. Πιθανόν όμως και να ξεχνάω κάποιο.

Έχω κάνει αίτηση για να πάω σε περίπου 20 τηλεπαιχνίδια, αλλά δεν με δέχτηκαν σε όλα. Ήθελα πολύ να παίξω στην Εκδίκηση της ξανθιάς και στεναχωρήθηκα που δεν κατάφερα να λάβω μέρος.

Από τα τηλεπαιχνίδια που δεν πρόλαβα, θα ήθελα οπωσδήποτε να πάω στο Μεγάλο Παζάρι.

Στον Εκατομμυριούχο βρισκόμουν στη δεκάδα, όπου όποιος απαντούσε σωστά και πιο γρήγορα, ήταν αυτός που αντιμετώπιζε το «τέρας». Και τις τρεις φορές που χρειάστηκε να απαντήσω ήμουν σωστός, αλλά ήμουν και τις τρεις φορές ο δεύτερος ταχύτερος, οπότε ουσιαστικά δεν έπαιξα.

Ήμουν πολύ καλός στο Δες και βρες, στο Hot Seat και στο Divided. Μου άξιζε πραγματικά να κερδίσω. Έχουν υπάρξει και φορές, όπως στον Αδύναμο Κρίκο, όπου θεωρώ πως ο αντίπαλός μου ήταν καλύτερος από εμένα, αλλά στάθηκα τυχερός.

Το μοναδικό τηλεπαιχνίδι στο οποίο έχω λάβει μέρος δύο φορές ήταν το Δες και βρες. Την πρώτη φορά δεν είχα κερδίσει και μου είχε στοιχίσει, γιατί έχασα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ε, τη δεύτερη φορά τα κατάφερα.

Δεν ασχολούμαι καθόλου με προετοιμασία πριν πάω σε κάποιο τηλεπαιχνίδι. Απλώς πηγαίνω και προσπαθώ να μην έχω άγχος. Κάθε φορά όμως είναι σαν την πρώτη φορά και καταλήγω να έχω τρομερό άγχος.

Τα λεφτά που έχω βγάλει από όλες μου τις συμμετοχές σε τηλεπαιχνίδια πρέπει να είναι γύρω στα 10 με 12 χιλιάδες ευρώ.

Λίγο-πολύ τα λεφτά τα δίνουν όλοι μετά από 6 με 8 μήνες. Έχει συμβεί να κυνηγάω να πάρω χρήματα από ένα τηλεπαιχνίδι που μου τα είχαν καθυστερήσει και τα πήρα τελικά έπειτα από ένα χρόνο.

Γκάφες και αξέχαστες στιγμές

τηλεπαιχνίδια

Το πιο χοντρό λάθος που έχω κάνει σε τηλεπαιχνίδι, ήταν μια φορά που είχα πει πως η δραχμή υποδιαιρούταν σε 10 λεπτά, αντί για 100.

Στο Άκου τι είπαν είχα πάει με τη γυναίκα μου κι άλλους τρεις φίλους και απέναντί μας είχαμε μια ομάδα από χορεύτριες, που στην αρχή μας είχε πάρει φαλάγγι. Ευτυχώς, τούς έπεσε ερώτηση γεωγραφικού περιεχομένου, όπου δεν το είχαν και πολύ, βάφτισαν Ευρωπαίους τους Βραζιλιάνους και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη με buzzer beater.

Δεν έχει συμβεί ακόμη να πετύχω τον ίδιο αντίπαλο και σε δεύτερο τηλεπαιχνίδι, αλλά έχω πετύχει πολλούς αντιπάλους μου σε επεισόδια άλλων τηλεπαιχνιδιών που έχω δει στην τηλεόραση.

Έχει τύχει να με αναγνωρίσει ένας υπάλληλος στο κρεοπωλείο ενός σούπερ μάρκετ, που με είχε δει στην τηλεόραση την ακριβώς προηγούμενη μέρα.

Υπέροχη εμπειρία ήταν το Πώς τον λεν τον ποταμό με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου να δίνει ρέστα. Σε μία από τις δοκιμασίες του παιχνιδιού, έπρεπε να τραγουδήσω μαζί της το «Μίλα μου» και καταλαβαίνετε τι έγινε.

Σαν παρουσιαστής, απολαυστικός ήταν ο Γιάννης Ζουγανέλης στο Hot Seat, ο Τάσος Τρύφωνος στον Αδύναμο Κρίκο αλλά και ο Χρήστος Φερεντίνος στο Άκου τι είπαν. Ξεκαρδιστική όπως προείπα και η Δήμητρα Παπαδοπούλου στο Πώς τον λεν τον ποταμό. Δεν υπάρχει κάποιος που δεν συμπάθησα, απλά πιστεύω πως δεν ταίριαζε καθόλου αυτός ο ρόλος στον Αλέξη Γεωργούλη, που παρουσίαζε το Joker.

Θέλει αρκετή τύχη για να κρατήσει το γύρισμα λιγότερο από 1,5 ώρα. Μου έχει συμβεί να ξεκινήσουμε γύρισμα στις 21:00 και να τελειώσουμε στις 03:00, για ένα μόνο επεισόδιο.