ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Firestarter: O Zac Efron μας μίλησε για Stephen King, ουρλιαχτά και φλόγες

Ο Zac Efron και η Ryan Kiera Armstrong εξηγούν πώς ήταν η εμπειρία της νέας King διασκευής, σε αυτό το νέο Firestarter που κυκλοφορεί από σήμερα στις αίθουσες.

Ένα νεαρό κορίτσι διαπιστώνει πως έχει τη δύναμη να βάζει φωτιές με το μυαλό της κι αυτό ανοίγει διάπλατα μια νέα κόλαση: Άνθρωποι την κυνηγούν και θέλουν τη δύναμή της για δικούς της σκοπούς, ενώ οι γονείς της θέλουν να την προστατέψουν. Πώς όμως σώζεται μια τέτοια κατάσταση;

Η νέα διασκευή του διάσημου βιβλίου του Stephen King, μετά την ομώνυμη του 1984 (εκείνη με το κλασικό πόστερ με την Drew Barrymore), έρχεται για να φέρει μια νέα προσέγγιση σε κλασικό υλικό. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Keith Thomas (του μεταφυσικού θρίλερ The Vigil) ενώ στον ρόλο του πατέρα πρωταγωνιστεί ο Zac Efron.

Το Firestarter κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tulip.

Άλλη ταινία τρόμου αυτή: το πότε για τα καλά πέρασαν αρκετά χρόνια ώστε ο Zac Efron να παίζει πλέον ρόλους μπαμπάδων. Αλλά το πέρασμα του χρόνου είναι μια άλλη ανατριχιαστική ιστορία για κάποια άλλη στιγμή. Επί της παρούσης μας αφορά μόνο η φλόγα.

Γι’αυτό εξασφαλίσαμε ένα Q&A με τον Zac Efron, μαζί με τη μικρή Ryan Kiera Armstrong, που μιλάνε για τη σχέση τους στην ταινία, για τον ανθρωπισμό που κουβαλούν οι μεταφυσικές ανατριχίλες του Stephen King και, φυσικά, για τη φωτιά.

Τι σας έκανε να θέλετε να παίξετε στο Firestarter;

Zac Efron: Βασικά πρέπει να ξεκινήσω με τον Stephen King, που δημιουργεί αυτούς τους εκπληκτικούς κόσμους – γράφει ιστορίες με μεταφυσικά στοιχεία που είναι ριζωμένα στην ανθρώπινη κατάσταση, σε οικογένειες, σε σχέσεις. Είναι φτιαγμένες για τη μεγάλη οθόνη. Οπότε προσωπικά με ενθουσίασε το ότι ήρθε αυτή η ευκαιρία, για αυτό ακριβώς το λόγο.

Επίσης ο σκηνοθέτης μας, ο Keith Thomas, είναι φανταστικός, έκανε πριν χρόνια μια ταινία που λέγεται The Vigil και με τρέλανε. Αν κανείς μπορούσε να το κάνει αυτό να μοιάζει και φανταστικό και αληθινό, ήταν εκείνος.

Παίζετε τους δύο κεντρικούς χαρακτήρες στην ιστορία, τον Andy και την κόρη του την Charlie, που έχουν μια πολύ μοναδική οικογενειακή δυναμική.

Zac Efron: Ναι η οικογενειακή μας δυναμική είναι πολύ ενδιαφέρουσα επειδή είμαστε διαρκώς κυνηγημένοι και κρυβόμαστε, προσπαθώντας να προστατεύσουμε την Charlie από αυτού του είδους τη σκιώδη οργάνωση που τη θέλει για τις δυνάμεις της.

Η Charlie είναι λοιπόν ένα νεαρό κορίτσι με υπερφυσικές δυνάμεις.

Zac Efron: Η Charlie έχει αναπτύξει αυτές τις συναισθηματικής φόρτισης πυροκινητικές ικανότητες, αλλά τώρα αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχό της. Οπότε όχι μόνο οι γονείς της συνειδητοποιούν πως είναι πιο ισχυρή από εκείνους, αλλά πως είναι όλο και πιο δύσκολο το να την κρύβουν από τους ανθρώπους που θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν για όχι τόσο καλούς σκοπούς.

Ryan Kiera Armstrong: Θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν για μιλιταριστικούς σκοπούς, πιστεύουν ακόμα και πως είναι ικανή να δημιουργήσει πυρηνικές εκρήξεις.

Zac Efron: Οπότε, προσπαθούμε να την κρατήσουμε ασφαλή, κάτι που μας μεταφέρει σε μια επική καταδίωξη με αυτούς που θέλουν να τη μετατρέψουν σε επικίνδυνο όπλο.

Οι γονείς της προσπαθούν να κρατήσουν την Charlie ασφαλή, αλλά έχουν διαφορετικές γνώμες πάνω στο πώς να αντιμετωπίσουν τη μοναδικότητά της.

Zac Efron: Ο Andy, ο χαρακτήρας μου, έχει τραύμα από την αντιμετώπιση των δικών του δυνάμεων, καθώς προσπαθεί να προστατέψει την Charlie. Πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος για να μείνει ασφαλής, είναι να αγνοήσει τις δυνάμεις της, να τις κρύψει, να μην τις χρησιμοποιεί.

Ryan Kiera Armstrong: Θέλει να καταπιέσει τις δυνάμεις της, να μην τις χρησιμοποιεί ποτέ, ώστε να είναι πιο προστατευμένη.

Zac Efron: Κι η γυναίκα μου πιστεύει πως η Charlie πρέπει να μάθει πώς να τις χρησιμοποιεί και να τις ελέγχει. Με έναν τρόπο αυτό αντικατοπτρίζει τις ερωτήσεις που οι περισσότεροι γονείς έχουν σχετικά με τον σωστό τρόπο να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Ειδικά αν έχουν την οποιαδήποτε δυσκολία.

Οι ιστορίες του Stephen King πάντοτε είναι ριζωμένες σε κάτι ανθρώπινο ακόμα κι αν έχουν φανταστικά στοιχεία. Είναι η εσωτερική μάχη της Charlie μια μεταφορά για το πώς διαχειριζόμαστε τον πόνο, τη θλίψη κι άλλα συναισθήματα που συναντάμε μεγαλώνοντας;

Ryan Kiera Armstrong: 100%! Νομίζω πως ακόμα κι αν οι άνθρωποι δεν είναι στην ίδια κατάσταση με την Charlie, μπορούν να έχουν διαφορετικού είδους συγκρούσεις στις ζωές τους, οπότε αυτό που δυσκολεύει τον χαρακτήρα μου είναι μια μεταφορά για πράγματα που όλοι βιώνουμε.

Zac Efron: Οπωσδήποτε βλέπω τις δυνάμεις της Charlie ως μια μεταφορά για τη θλίψη, το άγχος και πολλά πράγματα που αντιμετωπίζουμε ωριμάζοντας. Το να μάθεις να κινείσαι ανάμεσα σε αυτά τα συναισθήματα ως νεαρό άτομο, είναι πολύ δύσκολο. Κι είναι πρόκληση ως γονιός το να βοηθήσεις το παιδί σου να τα καταφέρει.

Έχετε πολύ καλή χημεία στην οθόνη, πώς περάσατε δουλεύοντας μαζί;

Ryan Kiera Armstrong: Το λάτρεψα! Ήταν πολύ διασκεδαστικό ταξίδι, που περιλάμβανε μάχες στο πινγκ πονγκ, κι ο Zac ήταν μαζί μου σε κάθε στιγμή. Απλά να τον βλέπω να παίζει με βοήθησε κι εμένα στη δουλειά μου.

Zac Efron: Ήταν λιγάκι αγχωτικό να βλέπεις την κινηματογραφική κόρη σου να πιάνει φωτιά στο πλατώ τόσο συχνά! Κι έχει κι ένα ουρλιαχτό που μπορεί να ρίξει κτίρια, είναι πολύ εντυπωσιακό!

Τι έφερε ο Keith Thomas ως σκηνοθέτης;

Zac Efron: Ο Keith είναι φανταστικός! Έχει τρομερό μάτι και ένστικτο για το τι είναι αυθεντικό και τι θα κινήσει την ιστορία μπροστά με τον σωστό τρόπο. Είναι πολύ ανοιχτός σκηνοθέτης που του αρέσει να δουλεύει με ηθοποιούς, κι είναι σπουδαίο να έχεις κάποιον στον οποίον μπορείς να βασιστείς δίπλα σου.

Ryan Kiera Armstrong: Είχα πολλές ερωτήσεις κι ο Keith ήταν πάντα εκεί για εμένα. Βοηθάει πολύ να έχεις έναν σκηνοθέτη τόσο θετικό απέναντι στους ηθοποιούς. Με βοήθησε πολύ στις σκηνές που ουρλιάζω και βγάζω φωτιά!

Zac Efron: Επίσης ο Keith μιας κι είναι πατέρας, μπορούσα να πηγαίνω και να τον ρωτάω ό,τι ήθελα για την πατρότητα και μπορούσε να φέρει τις δικές του εμπειρίες στο τραπέζι. Μου μιλούσε με έναν έξυπνο και συναισθηματικά συνδεδεμένο τρόπο σχετικά με πολλές πτυχές του να είσαι πατέρας, για τις οποίες δεν γνωρίζω τίποτα ακόμα.

*Το Firestarter κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tulip.