ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ‘αίμα, δάκρυα και δεινόσαυροι’ εμπειρία του Peter Stormare δεν ξεχνιέται εύκολα

O πιο σκληρός Σουηδός της αμερικάνικης μυθοπλασίας, επιστρέφει με την επική κωμική σειρά 'Swedish Dicks' στην COSMOTE TV. Μας αποκάλυψε την πιο αιμοβόρικη εμπειρία που έχει ζήσει σε χολυγουντιανό σετ γυρισμάτων.

Έχω θαυμάσει τον Peter Stormare στο ‘Fargo’, στο ‘Prison Break’, στο ‘Blacklist’ και παλαιότερα στο ‘Constantine’, στο ‘Armageddon’, στο πειραματικό ‘Million Dollar Hotel’ του Wim Venders και σε ένα σωρό ταινίες και σειρές.

Η πρεμιέρα της σειράς ‘Swedish Dicks’ στην τηλεόραση της COSMOTE, ήταν μια καλή αφορμή για να μιλήσουμε για σινεμά και τηλεόραση και εμπειρίες splatter με πρωταγωνιστή ένα σκίουρο(!).

Υπάρχουν ακόμα τα στερεότυπα των ‘κακών Ευρωπαίων’ στην αμερικάνικη μυθοπλασία;

“Νομίζω πως έχει γίνει μια μικρή πρόοδος, αλλά ναι, ακόμα υπάρχουν αρνητικά στερεότυπα δυστυχώς. Από την άλλη, η βιομηχανία του streaming έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη πιο περίπλοκων χαρακτήρων και έχει δώσει ευκαιρίες σε ηθοποιούς με διαφορετικές εθνικές καταβολές και ντοπιολαλιές, ώστε να πάρουν μεγαλύτερους ρόλους. Το ‘Swedish Dicks είναι μια τέτοια σειρά, με περίπλοκους, ρεαλιστικούς χαρακτήρες που βασίζεται στην ειρωνεία και το σαρκασμό”.

“Για το ‘Swedish Dicks’ νιώθω τυχερός, γιατί κατάφερα να εφαρμόσω στην τηλεόραση μια ιδέα που είχα στο μυαλό μου εδώ και καιρό. Ως προς τη συμμετοχή του Keanu Reeves στο ‘Swedish Dicks’, ναι πιστεύω πως ο χαρακτήρας μου θα μπορούσε άνετα να εμφανιστεί σε μια νέα ιστορία του John Wick, σαν να έχουμε φτιάξει ένα σύμπαν μεταξύ μας. 

Πολύ θα ήθελα να δω κάποιες αλλαγές και νεωτερισμούς στην αμερικάνικη sitcom του 2020, αλλά τις περισσότερες φορές βλέπεις τις ίδιες, επαναλαμβανόμενες ιδέες από την τηλεόραση του ’60 στο Τώρα. Ευτυχώς που υπάρχει και το streaming!”.

Ο Steven Spielberg και ένας αιμοβόρος σκίουρος(!)

“Για ένα νέο αγόρι από τη Βόρεια Σουηδία, όπως ήμουν εγώ πριν 40 χρόνια, ήταν σαν όνειρο το να φτάσω να συνεργάζομαι με δημιουργούς όπως ο Louis Malle, o Wim Wenders, οι αδελφοί Cohen, α και μην ξεχνάς τον Steven Spielberg. Και φυσικά έχω να σου διηγηθώ μια τρομερή ιστορία από τα γυρίσματα που κάναμε για το Jurassic Park:The Lost World.

Ήμασταν στο Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Καλιφόρνια και είχαμε ως οδηγία από τους δασοφύλακες να μην φέρνουμε τροφές μέσα στο δάσος. Ό χώρος του γυρίσματος είχε οριστεί μέσα από μονωτική ταινία και οι φύλακες είχαν συνεχώς τα μάτια τους στραμμένα επάνω μας. Μια μέρα, είχα λιόσπορους στην τσέπη μου, πολλούς, ήταν το καθημερινό μου σνακ. Κάποια σκιουράκια τους μυρίστηκαν και ήρθαν κοντά μου. Τα σκιουράκια είναι χαριτωμένα και στη Σουηδία δεν έχουμε τέτοια. Έριξα λίγους στην χούφτα μου και γονάτισα προς το μέρος τους, αλλά το ένα από αυτά μου επιτέθηκε και μου δάγκωσε το δάκτυλο άσχημα! Προσπάθησα να το σταματήσω, αλλά συνέχισε να με δαγκώνει!

Οι δασοφύλακες ήρθαν ουρλιάζοντας. Έπρεπε να  μεταβώ σε τοπικό νοσοκομείο για να μου παρασχεθεί ορός για τέτανο. Η μόνη μου σκέψη ήταν ‘ΟΚ, θα απολυθώ από ένα σκιουράκι’. Μετά το νοσοκομείο πήγα στο ξενοδοχείο και άρχισα να μαζεύω τα πράγματα μου. Το γύρισμα είχε σταματήσει για μια μέρα. Επέστρεψα την επόμενη με επίδεσμο στο δεξί μου χέρι. Ο Spielberg είχε πει σε όλους την ιστορία μου και είχαν σκάσει στα γέλια! Όταν με είδε, μου έδωσε μια αγκαλιά και το γύρισμα συνεχίστηκε κανονικά. Ο Spielberg παραμένει ένας σπουδαίος συνεργάτης και φίλος για ‘μένα”.

Το μέλλον του Hollywood μετά την πανδημία

“Είναι περίεργο ότι θα ξεκινήσουμε γυρίσματα στο ‘Songbird’, μια κωμωδία που θα αναφέρεται σε μια πανδημία. Σε ένα χρόνο από σήμερα, ο κόσμος θα έχει την ίδια διάθεση να δει μια ταινία για μια πανδημία; Δεν ξέρω, ελπίζω πως ναι. Εγώ θα συνεχίσω να ενσαρκώνω παράξενους και ενδιαφέροντες τύπους στο σινεμά και στην τηλεόραση, σε μια εποχή πολύ περίεργη για το Hollywood, με αρκετές παραγωγές να πηγαίνουν πίσω, ουσιαστικά να μπαίνουν στο ‘ψυγείο’ επ’ αόριστον. Ελπίζω κάτι καλό να συμβεί και όλα να γίνουν όπως πριν”.

Η κωμική σειρά ‘Swedish Dicks’ κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου, στις 23.00 στο COSMOTE SERIES HD, το αφιερωμένο σε σειρές κανάλι της COSMOTE TV. Στην πρεμιέρα της σειράς θα προβληθούν back2back όλα τα επεισόδια της 1ης και της 2ης σεζόν, ενώ θα είναι ταυτόχρονα διαθέσιμα -όλα μαζί-μέσα από την δωρεάν on demand υπηρεσία COSMOTE TV Plus.