Vianney Le Caer/Invision/AP
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Dakota Johnson δεν είχε φανταστεί ποτέ τον εαυτό της υπερήρωα

Το OneMan εξασφάλισε ένα αποκλειστικό Q&A με την ηθοποιό καθώς κάνει το υπερηρωικό της ντεμπούτο με τη νέα, συγγενικής προς το Spider-Man σύμπαν, ταινία.

Στο Madame Web, η Dakota Johnson δεν υποδύεται μια τυπική υπερηρωίδα – αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι και μια τυπική ηθοποιός, αρκεί λίγο να παρακολουθήσεις τον ιδιάζοντα τρόπο με τον οποίο μιλάει για την ταινία, αλλά και παίζει σε αυτήν.

Το Madame Web αφηγείται την αυτοτελή ιστορία καταγωγής μιας από τις πιο αινιγματικές ηρωίδες της Marvel. Στην αγωνιώδη περιπέτεια, η Dakota Johnson παίζει την Cassie Webb, μια τραυματιοφορέα στο Μανχάταν που αναπτύσσει τη δύναμη να βλέπει το μέλλον – και συνειδητοποιεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη διορατικότητα για να το αλλάξει.

Αναγκασμένη να αντιμετωπίσει αποκαλύψεις για το παρελθόν της, σφυρηλατεί μια σχέση με τρεις νεαρές γυναίκες που προορίζονται για ένα σπουδαίο πεπρωμένο. Αρκεί να μπορέσουν όλες να επιβιώσουν από ένα επικίνδυνο παρόν.

Η Johnson, υποψήφια για BAFTA και βραβευμένη ηθοποιός και παραγωγός, μας έκανε να την προσέξουμε σε μια μικρή αλλά πολύ χαρακτηριστική εμφάνιση στο Social Network του David Fincher, ενώ στη συνέχεια πρωταγωνίστησε ως Anastasia Steele στο franchise Fifty Shades of Grey, ένα από τα πιο κερδοφόρα των τελευταίων ετών.

Έκτοτε έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες σαν τον Luca Guadagnino (A Bigger Splash, Suspiria) και την Maggie Gyllenhaal (The Lost Daughter) ενώ τώρα ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη δουλειά της Celine Song μετά το σπουδαίο Past Lives. Στο ενδιάμεσο, η Johnson φέρνει τη μοναδική της αύρα στο Madame Web. Και το OneMan εξασφάλισε αποκλειστικά ένα Q&A, στο οποίο η ηθοποιός μας πηγαίνει στα παρασκήνια της ταινίας και μας εξηγεί πώς γυρίστηκε η νέα αυτή αραχνο-περιπέτεια.

Μπορείς να περιγράψεις τον χαρακτήρα σου, την Cassie Webb, όπως τη συναντάμε στην αρχή της ταινίας;

Όταν συναντάμε για πρώτη φορά την Cassie, είναι τραυματιοφορέας στη Νέα Υόρκη. Δεν έχει οικογένεια, έχει έναν ή δύο φίλους που είναι συνάδελφοι παραϊατρικοί, αλλά είναι παγωμένη και κλειστή στον εαυτό της.

Πώς καταφέρνει ο συνάδελφος της Cassie, ο Ben, να σπάσει τους φραγμούς της;

Νομίζω ότι ο Ben γνωρίζει ότι η Cassie είναι πραγματικά πολύ μαλακή στην καρδιά της και ότι όλα τα τείχη της είναι ένας μηχανισμός προστασίας. Νομίζω ότι αισθάνεται ασφαλής μαζί του και έτσι χαλαρώνει λίγο την άμυνά της.

Πώς ήταν να δουλεύεις με τον Adam Scott, που υποδύεται τον Ben;

Είναι πολύ διασκεδαστικό όταν μπορείς να δουλέψεις με κάποιον που μπορεί να αυτοσχεδιάσει και έχει υπέροχη αίσθηση του χιούμορ. Είναι τόσο υπέροχος και τόσο επαγγελματίας και προσγειωμένος.

Σε τι διαφέρει ο χαρακτήρας σου στην ταινία από την Madame Web στα κόμικς της Marvel;

Όταν συναντάτε την Madame Web σε αυτή την ταινία, είναι η ιστορία της καταγωγής της. Είναι το πώς η Cassie έγινε η Madame Webb. Έτσι, ξεκινάμε όταν είναι μια νεαρή γυναίκα. Τελικά στα κόμικς καταλήγει να είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα που αναπτύσσει μια νευροεκφυλιστική ασθένεια. Αλλά αφού ξεκινάμε από πολύ παλιά, είναι τραυματιοφορέας, είναι ένα είδος καθημερινού ήρωα, είναι μια ανεξάρτητη και πολύπλοκη γυναίκα.

Πώς το Madame Web ξεχωρίζει στο είδος των ταινιών με υπερήρωες και πώς νιώθεις που πρωταγωνιστείς σε μια ταινία με σημαντική γυναικεία εμπλοκή στη δημιουργία;

Είναι πραγματικά συναρπαστικό να συμμετέχω σε μια ταινία υπερηρώων που δεν συνδέεται πραγματικά με άλλους κόσμους. Είναι ένας νέος κόσμος με νέους χαρακτήρες και όλα είναι από τη γυναικεία οπτική γωνία. Σκέφτηκα ότι αυτό ήταν κάτι τόσο διαφορετικό και κάτι που θα με ενδιέφερε να δω.

Μου αρέσει που δεν χρειάζεται να ξέρω τίποτα για αυτούς τους χαρακτήρες. Είναι ένας αυτόνομος κόσμος από μόνος του. Έτσι, ο κόσμος της Madame Web μοιάζει πολύ διαφορετικός από άλλους κόσμους της Marvel. Και είναι υπέροχο να δουλεύεις με ένα μάτσο γυναίκες. Είναι πολύ ομαλό. Ήταν μια υπέροχη στιγμή και η SJ [Clarkson], ως σκηνοθέτης, ήταν απίστευτη.

Οι φανς θα έχουν περιέργεια – θα εμφανιστεί στο Madame Web ο Spider-Man ή άλλοι χαρακτήρες από προηγούμενες ταινίες του σύμπαντος του Spider-Man;

Ο Spider-Man δεν συμμετέχει σε αυτή την ταινία. Φυσικά, υπάρχουν ονόματα που συνδέονται με άλλα σύμπαντα που νομίζω ότι ο κόσμος θα αναγνωρίσει. Και ποιος ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον.

Πώς ήταν να υποδύεσαι μια ηρωίδα της οποίας οι δυνάμεις υπάρχουν μέσα στο μυαλό της;

Λοιπόν, αυτός ήταν λίγο πολύ ο λόγος για τον οποίο ήθελα να κάνω αυτή την ταινία. Ποτέ δεν είχα φανταστεί τον εαυτό μου να παίζει υπερήρωα, αλλά όταν έμαθα ότι η υπερηρωική δύναμη της Madame Web είναι το μυαλό της – και ότι είναι μια νεαρή γυναίκα – σκέφτηκα ότι αυτή ήταν η πιο ενδιαφέρουσα υπερδύναμη που θα μπορούσε να έχει. Αντί να πρέπει να μάθει πολλές σωματικές δεξιότητες, νομίζω ότι το μυαλό της να είναι θεαματικό, ήταν πραγματικά ενδιαφέρον.

Υπάρχει πολλή εξωτερική καταστροφή και ο κακός έχει τρελές δυνάμεις και υπάρχει κάτι το εντυπωσιακό γύρω από αυτό, το οποίο είναι υπέροχο, αλλά η ταινία είναι γειωμένη στην πραγματικότητα επειδή υπάρχει μέσα στο μυαλό αυτής της γυναίκας.

Πώς περιτύλιξες το μυαλό σου γύρω από τον ρόλο μιας μάντισσας και πώς διαμόρφωσες τον χαρακτήρα σου;

Νομίζω ότι οι ικανότητες της Madame Web, οι δυνάμεις της, είναι πραγματικά συγκεκριμένες γι’ αυτήν. Είναι διορατική και μπορεί να κάνει αστρική προβολή. Νομίζω ότι διασχίζει διαφορετικά βασίλεια. Νομίζω ότι ζει σε μια ενεργειακή κατάσταση και βρίσκεται κατά κάποιο τρόπο στην πέμπτη διάσταση. Μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από την πραγματικότητα και μπορεί να υπερβεί τον χώρο και τον χρόνο.

Πώς προετοιμάστηκες σωματικά για τον ρόλο;

Για μερικούς μήνες πριν ξεκινήσουμε τα γυρίσματα, προπονούμουν. Είχα δύο διαφορετικούς γυμναστές. Δούλεψα με τη Megan Roup από το The Sculpt Society. Πριν ξεκινήσουμε τα γυρίσματα, κάναμε πολλή προπόνηση μάχης σώμα με σώμα. Πραγματικά, δεν ήθελα η Cassie να φαίνεται σαν να ήταν κάποιου είδους έμπειρη μαχήτρια. Νομίζω ότι έχοντας μεγαλώσει σε ανάδοχες οικογένειες, θα ήταν αρκετά ατίθαση και θα ήξερε πώς να υπερασπιστεί τον εαυτό της με έναν πρωτόγονο τρόπο. Έτσι, ήθελα οι μάχες της να είναι πραγματικά άγριες και κάπως ακατάστατες, χρησιμοποιώντας ό,τι βρισκόταν τριγύρω και μπορούσε να πιάσει στα χέρια της, όπως ένα κομμάτι μέταλλο ή ένα μπουκάλι.

Επίσης έκανα το μεγαλύτερο μέρος της οδήγησης στην ταινία. Έκανα μια μέρα εκπαίδευσης στην οδήγηση κασκαντέρ, η οποία ήταν πολύ διασκεδαστική. Και κάναμε πολλές υποβρύχιες εργασίες, οπότε έπρεπε να κάνω εκπαίδευση αναπνοής. Έτσι, κάναμε μερικές διαφορετικές συνεδρίες σε μια δεξαμενή, όπου έπρεπε να κρατάς την αναπνοή σου. Κατέληξα να κρατάω την αναπνοή μου για τρεισήμισι λεπτά, κάτι που ήταν τρελό.

Πώς ήταν η εμπειρία στα γυρίσματα με τη Sydney Sweeney, την Isabela Marced και την Celeste O’Connor;

Ήταν διασκεδαστικό να δουλεύω με τρεις νέους ανθρώπους που είναι τόσο ζωντανοί και έχουν τόσο μεγάλες προσωπικότητες. Ήταν πραγματικά διασκεδαστικές και ταλαντούχες. Ήταν ωραίο να βρίσκομαι κοντά τους.

Και πώς ήταν να παίζεις απέναντι στον Tahar Rahim;

Είναι τόσο αξιαγάπητος άνθρωπος. Θυμάμαι ότι τον είδα για πρώτη φορά στο The Mauritanian. Είναι σπουδαίος ηθοποιός και σίγουρα είναι ένας πολύ τρομακτικός κακός.

Τι ελπίζεις να πάρει το κοινό από το Madame Web;

Ελπίζω να νιώθουν ότι είναι μια αναζωογονητική εκδοχή μιας ταινίας υπερηρώων και ελπίζω να έχει την αίσθηση μιας ταινίας προσγειωμένης. Ελπίζω οι νεαρές γυναίκες να συνδεθούν με την επιθυμία να ανακαλύψουν την πιο ισχυρή εκδοχή του εαυτού τους.

*Το Madame Web κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Feelgood Entertainment.