ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Ειρήνη Καραγιώργη μάς βασανίζει και βασανίζεται

Η λαμπερή νέα πρωταγωνίστρια του '8 Λέξεις', μοιάζει 'εθισμένη' στις δύσκολες αποφάσεις.

Στην σειρά ο χαρακτήρας της είναι απέραντα βασανισμένος. Μια γυναίκα που έχει περάσει πολύ δύσκολα στην ζωή της, κάτι που την έχει επηρεάσει στο να πάρει αποφάσεις για το μέλλον που ήταν καταστροφικές. Με όλα όσα έχει κάνει στο παρελθόν να είναι εκεί και να την στοιχειώνουν.

Στην πραγματικότητα η Ειρήνη έχει την συνείδησή της ήσυχη για όλες τις (πολλές) δύσκολες αποφάσεις που ήδη χρειαστεί να πάρει ως τώρα. Αποφάσεις με μια κοινή συνιστώσα.

“Δεν θέλω να συμβιβαστώ στην ζωή μου. Οπότε, όταν νιώθω κάτι δεν πάει παραπέρα, όσο δύσκολο και ψυχοφθόρο και αν είναι, επιλέγω να βάζω μια τελεία”.

Ξεκινώντας με την πιο κρίσιμη, αυτή του να επιλέξει να κάνει το πρώτο της παιδί μόλις στα 16 της, όταν αυτό προέκυψε ξαφνικά στο πλαίσιο της πρώτης σχέσης της ζωής της με έναν ανερχόμενο τραγουδιστή.

“Τα πράγματα στην Κύπρο είναι όντως λίγο συντηρητικά. Και οι περισσότερες στην ηλικία μου επιλέγουν να μην κρατήσουν τα παιδιά. Για μένα δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο δίλημμα. Ειδικά από την στιγμή που, όταν ήμουν ενός μηνός, πήγα στον γιατρό με την μαμά μου και ακούσαμε την καρδούλα του”.

Κάτι που πρακτικά σήμαινε ότι η -εσωστρεφής και αριστούχα- Ειρήνη εμφανίστηκε ξαφνικά μια μέρα στο λύκειό της, με την κοιλιά φουσκωμένη.

“Το σχολείο δεν είχε κανένα πρόβλημα. Και οι συμμαθητές μου, από την πρώτη στιγμή, με πρόσεχαν σε απίστευτο βαθμό. Έπιαναν την κοιλιά μου, με ρωτούσαν αν θέλω να μου φέρουν κάτι να φάω, μέχρι και που σταματούσαν να παίζουν μπάλα όταν περνούσα δίπλα για μην με χτυπήσει κατά λάθος η μπάλα. Ενώ, όταν γέννησα, πήραν λεωφορείο και ήρθαν όλοι μαζί στο μαιευτήριο. Αν και υπήρχαν, επίσης, και αρνητικά σχόλια από καθηγητές που έλεγαν πίσω από την πλάτη μου ότι θα ήταν πιο ηθικό, για την ηλικία μου και για αυτό το παιδί που θα φέρω στον κόσμο, να μην το κρατήσω”.

Σκέψου ότι, όσο δύσκολη και αν ήταν η πρώτη απόφαση, τόσο δυσκολότερη ήταν η δεύτερη. Αυτή του να επιλέξει να τελειώσει την σχέση της με τον πατέρα του δεύτερου παιδιού της, τον οποίο είναι φανερό πόσο συνεχίζει να εκτιμά.

“Ήθελα να κάνω και δεύτερο παιδί, αλλά ούτε αυτό ήταν προγραμματισμένο. Προέκυψε στο πλαίσιο της δεύτερης σχέσης μου, που ήρθε δυο χρόνια μετά την πρώτη μου γέννα, με έναν άνθρωπο που ήρθε μας αγκάλιασε και τις δυο. Δεν είμαστε πια μαζί. Κάτι που ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου”.

Με μια από τις κρίσιμες διαφορές να αποτελεί το πως αντιμετώπισε την είδηση της εγκυμοσύνης στις δυο διαφορετικές περιπτώσεις.

“Δεν θα ξεχάσω ποτέ την στιγμή που είδα το τεστ εγκυμοσύνης να βγαίνει θετικό. Ήταν πρωί, ήμουν μόνη στο σπίτι και μόλις το βλέπω αισθάνομαι ότι χάνω την γη κάτω από τα πόδια μου. Το αστείο ήταν ότι, μετά, πήγα και κάθισα μπροστά στον υπολογιστή και άρχισα να παίζω μηχανικά The Sims προκειμένου να αδειάσει το μυαλό μου. Έχοντας ήδη αποφασίσει ότι το παιδί θα το κρατήσω. Την δεύτερη φορά ήμουν σπίτι με τις φίλες μου και με περίμεναν να βγω από την τουαλέτα και να τους πω το αποτέλεσμα για να το γιορτάσουμε”.

 

Επίσης το γεγονός ότι, σε αντίθεση με την πρώτη φορά, δεν αισθάνθηκε ποτέ την μοναξιά να έρχεται μέσα στη νύχτα και να της σφίγγει την καρδιά.

“Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Ας πούμε απλά ότι, επειδή υπήρχε το παιδί, αποφασίσαμε να παλέψουμε για ένα διάστημα την σχέση. Αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι δεν έβγαινε κάπου. Οπότε, έξι μήνες μετά, χωρίσαμε οριστικά. Αν και πλέον η σχέση του με το παιδί είναι πολύ καλή”.

Όπως είναι φανερό, με βάσει τα παραπάνω, ο ρόλος της Ηλιάνας στο ‘8 Λέξεις’, που προβάλεται Δευτέρα-Πέμπτη στις 21.00 στον ΣΚΑΪ (ο πρώτος της πρωταγωνιστικός, στα 24 της) είναι ταυτόχρονα ταμάμ και κόντρα για εκείνη.

“Ο Ανδρέας δεν είχε ιδέα για τα κοινά στοιχεία μου με την ηρωίδα”.

“Παρότι η Κύπρος είναι πολύ μικρή, οπότε όλοι λίγο πολύ γνώριζαν την ιστορία μου, ο Ανδρέας (Γεωργίου), όταν μου έδωσε τον ρόλο, δεν είχε την παραμικρή ιδέα για τα κοινά στοιχεία (βλέπε μητρότητα) που είχα με την ηρωίδα. Ίσως να το αισθάνθηκε από ένστικτο”.

Ταμάμ γιατί προφανώς το life story της Ειρήνης είναι αρκετά διαφορετικό από κάθε τυπικής συνομήλικής της, με την μητρότητα πάντα στο επίκεντρό του. Και κόντρα γιατί η Ειρήνη (γνώριμη στο κυπριακό τηλεοπτικό κοινό από τις σειρές ‘Γαλάτεια’ και ‘Σαν οικογένεια’), ακόμη και στα πολύ δύσκολα, έχει αποδείξει ότι γνωρίζει πώς να κρατάει την ψυχραιμία και την συγκρότησή της.

“Μου έλεγαν πολλοί ότι, αν κρατήσω το παιδί, θα καταστραφεί η ζωή μου. Σε καμία περίπτωση δεν συνέβη αυτό. Δεν σταματάει η ζωή σου και τα όνειρά σου όταν γίνεις μάνα. Απλώς τα προσαρμόζεις στις ευθύνες που έχεις. Όπως τα ταξίδια που πάντοτε τα λάτρευα. Τόσο πολύ που για μένα ανέκαθεν η επιλογή ήταν ανάμεσα στο να γίνω ηθοποιός ή αεροσυνοδός”.

Αυτή τη στιγμή, με κάποιο μαγικό τρόπο, και την βοήθεια των γονιών της (και των 4 -φουλ προστατευτικών- αδελφών της) η Ειρήνη καταφέρνει να τζογκλάρει αποτελεσματικά όλες τις υποχρεώσεις της ως ηθοποιός, μητέρα και blogger (έχει το δικό της επιτυχημένο mommy blog, αφιερωμένο σε γυναίκες που έζησαν τη μητρότητα σε πολύ νεαρή ηλικία).

“Με την αγάπη όλα γίνονται, παρόλο που υπάρχουν μέρες που δεν μπορώ να διαχειριστώ κάποια πράγματα και ο συντονισμός όλων αυτών είναι όντως δύσκολος”.

Το κάνει να μοιάζει όλο αυτό τόσο εύκολο και φωτογενές όσο είναι και η ίδια, η οποία συνδυάζει αναλογίες μοντέλου με ένα σούπερ εκφραστικό πρόσωπο.

“Δεν κάνω καθόλου γυμναστική και δεν προσέχω καθόλου την διατροφή μου. Είναι το σκαρί μου έτσι που δεν βάζω κιλό με τίποτα, όσο και να τρώω. Σκέψου ότι για να φτάσω τα 50 κιλά, που είμαι τώρα, χρειάστηκε πολύς κόπος”.

Αν και το πιο φωτογενές χαρακτηριστικό της, εκείνο που κάνει την διαφορά, είναι μάλλον η αυτογνωσία που έχει με τόσο κόπο κατακτήσει.

“Το πρόβλημα μου το μεγάλο είναι ότι αναλύω πολύ τα πράγματα στο μυαλό μου και μου παίρνει μια μεγάλη διαδικασία μέχρι να φτάσω στην λύση. Επίσης είμαι απογοητευμένη από τον εαυτό μου για εκείνες τις περιπτώσεις που κράτησα ανθρώπους στην ζωή μου που δεν έπρεπε, αν και πλέον και αυτό το έχω βάλει σε μια τάξη. Από την άλλη το θετικό, όπως ρωτάς, του να έχει κάποιος σχέση μαζί μου είναι ότι είμαι πολύ δοτική. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο”.

Μια αυτογνωσία που επεκτείνεται και στο ότι, πολλοί από αυτούς που έλκονται από την -αδιαμφισβήτητή- γοητεία της ενδεχομένως να κάνουν πίσω όταν συνειδητοποιούν το πόσο γεμάτη είναι ήδη η ζωή της.

“Το φλερτ φυσικά και υπάρχει στη ζωή μου. Και όντως είναι περίεργο όταν τους λέω ότι έχω δυο παιδιά, σε τόσο μικρή ηλικία. Συνήθως κάνουν πίσω. Κάτι που, εν μέρει, θεωρώ λογικό. Έτσι και αλλιώς έχω πάρει μια πολύ συνειδητή απόφαση ότι, τώρα που είναι μικρά τα κορίτσια (7 και 2,5 ετών αντίστοιχα), εστιάζω αποκλειστικά σε αυτά και στην δουλειά. Δεν έχω ανάγκη κάτι άλλο”.

Μια αυτογνωσία που επεκτείνεται και στο ότι, όταν και εφόσον αρχίζει να είναι συναισθηματικά διαθέσιμη πάλι, αυτό που θα ψάχνει δεν θα είναι μάλλον απλώς ένα ταίρι, αλλά και ένα εν δυνάμει πατέρα των παιδιών της. Αυτό που θα είναι, μελλοντικά, μια ακόμη πολύ δύσκολη απόφαση. Αλλά είπαμε, η Ειρήνη είναι φτιαγμένη για τα (πολύ) δύσκολα.