Η κυρία Νανοπούλου πιστεύει πως είναι η τέλεια κομπάρσα
Από το Netwix στο 5 Minute Mum και από εκεί στην τηλεόραση με το πολυαναμενόμενο Τότε VS Τώρα, η Κατερίνα Νανοπούλου είναι μάλλον ο αφανής ήρωας του ελληνικού YouTube.
- 22 ΣΕΠ 2025
«Ιιιι, λουκάνικο; Για όνομα του Θεού και της Παναγίας κυρία Νανοπούλου. Ανώμαλη είστε;», ακούγεται να λέει ο Μάκης Παπασημακόπουλος ως άλλη διαιτολόγος σε ένα από τα πιο εμβληματικά ίσως βίντεο του ελληνικού YouTube, που πλέον ζει μια δεύτερη ζωή στο TikTok με δεκάδες χιλιάδες χρήστες να αναπαράγουν τον ήχο, συνήθως πάνω από στρωμένα τραπέζια με τηγανιτές πατάτες, κεφτεδάκια και τζατζίκια.
Σε αντίθεση με τη διαιτολόγο όμως, η κυρία Νανοπούλου, είναι αληθινή, με σάρκα και οστά και μάλιστα είναι το μυαλό πίσω από μερικά από τα πιο επιτυχημένα projects του ελληνικού ίντερνετ, με ατάκες που εκείνη έχει σκεφτεί να έχουν γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας.
Από το Netwix μέχρι το 5 Minute Mum, από τη συγγραφή σεναρίων μέχρι την ανάπτυξη χαρακτήρων που αγαπήθηκαν όσο λίγοι, η Κατερίνα Νανοπούλου συνδυάζει δημιουργικότητα, χιούμορ και πολλή δουλειά, πάντα με την ίδια αυθεντικότητα που την έκανε αγαπητή στους θεατές, ακόμα κι αν έβλεπαν μόνο την πλάτη της.
Στη συνέντευξη που ακολουθεί, η ίδια μοιράζεται τις ιστορίες πίσω από τις πιο δημοφιλείς στιγμές της και μας εξηγεί πώς κατάφερε να βρει τη θέση της σε έναν κόσμο γεμάτο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες και απρόβλεπτες ιδέες.
Κατερίνα Νανοπούλου, είσαι όντως ο αφανής ήρωας του ελληνικού YouTube;
Αφανής ήρωας; Δεν ξέρω. Είμαστε πολλοί οι αφανείς ήρωες, δε θα έλεγα ότι μόνο εγώ κρύβομαι από πίσω. Στο χρόνια του Netwix, που ήταν και τα πιο ανέμελα και δημιουργικά, πάντα έλεγα ότι η ομάδα είναι πάνω από τη μονάδα. Θεωρώ για παράδειγμα, ότι το μοντάζ δεν παίρνει καθόλου τα εύσημα που του αναλογούν, ενώ είναι πάρα πολύ σημαντικό για ένα επιτυχημένο βίντεο, ειδικά σαν τα δικά μας που παίζουν πολύ και στα social media.
Εμείς στο Netwix, φτιάχναμε δικές μας προτάσεις. Κόβαμε, ράβαμε λέξεις και φτιάχναμε μια δική μας πρόταση και αυτό μας φαινόταν πάρα πολύ αστείο. Δηλαδή, είχε πάρα πολύ να κάνει με το πόσο γουστάραμε αυτό που κάναμε και γελούσαμε και μας άρεσε αυτό που κάναμε. Είναι πραγματικά τρομερό να μπορείς κάθε βλακεία που σκέφτεσαι, να την κάνεις πραγματικότητα. Λέω καμιά φορά ότι είναι υπέροχο αυτό που κάνουμε, άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν πραγματικότητα τις βλακείες που σκέφτονται.
Δε θα έλεγα λοιπόν, ότι είμαι ο μόνος αφανής ήρωας, είμαστε πολλοί. Επίσης, πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι που είμαστε πίσω από τις κάμερες, πρέπει να τα βρούμε με τον εαυτό μας. Είναι όντως δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι δε θα πάρει ποτέ τα εύσημα που του αναλογούν, γιατί όλοι θα ξέρουν αυτόν που είναι μπροστά. Ναι, αυτό θα συμβεί, αλλά από την άλλη αν ήθελες ας έβγαινες μπροστά στην κάμερα να το κάνεις εσύ. Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν είσαι και είναι κάποιος άλλος. Γιατί μπορεί αυτός να παίρνει τα περισσότερα μπράβο, αλλά είναι και αυτός που εκτίθεται περισσότερο.
Εσύ πώς βρέθηκες να κάνεις ένα τόσο δημιουργικό επάγγελμα;
Εγώ ποτέ δε θεωρούσα ότι είμαι ένα δημιουργικό άτομο. Εντελώς τυχαία βρέθηκα και στο Netwix. Ήμουν δημοσιογράφος, δούλευα σε περιοδικά από 19 χρονών, με ό,τι συνεπάγεται αυτό και ειδικά την οικονομική κρίση. Ο δικός μας τομέας έφαγε γερό χαστούκι, γιατί έκλειναν περιοδικά, μέναμε απλήρωτοι. Θεωρώ και ως γενιά, αλλά και ως κλάδος, είμαστε αρκετά φοβισμένοι, επειδή έχουμε τραύματα και PTSD από αυτό που ζήσαμε. Οπότε, εντελώς τυχαία βρέθηκα εγώ εκεί.
Είχα κάνει κάποια βίντεο ως δημοσιογράφος, αλλά καμία σχέση το επίπεδο παραγωγής. Στην αρχή ήμουν content coordinator, κάτω από τον Διομήδη Πιτουρά, που μόλις είχε πάει στο Netwix. Μπήκα πολύ στα βαθιά και πολύ γρήγορα. Μετά ο Διομήδης έφυγε και πήρα εγώ τη θέση του, χωρίς να είμαι σίγουρη ότι μπορώ να τα καταφέρω, αλλά τελικά είδα ότι έχω ιδέες και ατάκες.
Κάναμε πολλά πράγματα εκείνη την εποχή και δεν ξέρω καν αν ο κόσμος ξέρει τους τίτλους ή απλά βλέπει βιντεάκια και γελάει. Κάναμε τότε το «Λουτρό Αλήθειας», συνέχισα τον «Παρασκευά», που ήταν ένα concept που είχε ξεκινήσει ο Διομήδης, έφερα τον Σπήλιο Φλώρο που ήταν τότε στα πρώτα του βήματα και τον θεωρώ έναν καταπληκτικό κωμικό και θέλω να πιστεύω ότι συνέβαλα λίγο κι εγώ σε αυτό το huge που ούτως ή άλλως θα γινόταν ο Σπήλιος.
Με την ομάδα του Netwix κάναμε και εκπομπή για την τηλεόραση, το «Χιούστον το λύσαμε», μετά κάναμε και τον «Επαγγελματικό Προσανατολισμό» με τον Μάκη, που εκεί άρχισα να φαίνομαι και λίγο περισσότερο και η κυρία Νανοπούλου βγήκε και λίγο πιο μπροστά στην κάμερα. Είναι ένα project που αγαπώ πολύ και πολύ σύντομα θα επιστρέψει, έχουμε ήδη γυρίσει νέα επεισόδια.
Πλέον, ανήκω στην ομάδα του 5 Minute Mum, η οποία ήδη έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία και χωρίς εμένα. Θέλω να πιστεύω ότι έβαλε και εκεί το λιθαράκι μου ώστε να συνεχίσουμε αυτή την πολύ καλή πορεία που ήδη είχε και αυτή τη στιγμή, γράφουμε μαζί και με τον Κώστα Μανιάτη, μια σειρά για την τηλεόραση, το Τότε VS Τώρα, με την Έλενα Χαραλαμπούδη και τον Αλέξανδρο Τσουβέλα. Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα έγραφα μια σειρά για την τηλεόραση, αλλά εδώ είμαστε, έτσι τα έφερε η ζωή και το κάνω.
Υπάρχει κάποιο project που το αγάπησες λίγο παραπάνω;
Σίγουρα ο «Επαγγελματικός Προσανατολισμός» είναι ένα πολύ-πολύ αγαπημένο μου project, γιατί έχει ένα λίγο πιο περίεργο χιούμορ και ο χαρακτήρας που υποδύομαι, μοιάζει κάπως στον δικό μου, αλλά μου άρεσε πάρα πολύ και το «Λουτρό Αλήθειας», κυρίως γιατί ένιωθα πολύ εκείνη την εποχή, πως ότι βλακεία σκεφτόμασταν, μπορούσαμε να την κάνουμε.
Δηλαδή, γράψαμε ένα τραπ κομμάτι και γυρίσαμε και βίντεο κλιπ. Το σκεφτήκαμε, γελάσαμε μόνοι μας και το κάναμε. Θίξαμε όμως και πολλά ζητήματα της καθημερινότητας, χωρίς να είμαστε δεικτικοί, ακόμα κι αν το χιούμορ μας δεν άρεσε σε όλους. Πολλά θέματα επίσης, έθιγε και ο «Παρασκευάς», ακόμα κι αν είχε μεγάλες δόσεις υπερβολής. Αυτός ο άνθρωπος υπάρχει και γι’ αυτό νομίζω πως είχε τόση απήχηση.
Από τα αγαπημένα μου πράγματα είναι και τα Αναδρομικά που κάναμε με το Κουλούρι.
Έχει τύχει να βρίσκεσαι σε έναν άσχετο χώρο και να ακούσεις ξαφνικά μια ατάκα που να την έχεις γράψει εσύ;
Δεν ξέρω, γιατί δεν μπορώ πλέον να σκεφτώ και τι έχω γράψει εγώ. Δηλαδή, με τον Μανιάτη αναρωτιόμαστε καμιά φορά ποιος έχει γράψει τι. Αυτή η δουλειά είναι σαν να παίζεις πινγκ πονγκ. Δε γράφεις μόνος σου, οπότε πραγματικά μετά από λίγο δε θυμάμαι τι μπορεί να έχω πει, αλλά έχω δει πάρα πολλές ατάκες που είναι από τις σειρές και τα βίντεό μας, τυπωμένες σε μπλουζάκια ή σε τοίχους και φυσικά να έχουν γίνει μέρος του καθημερινού λεξιλογίου πολλών ανθρώπων.
Μια τέτοια είναι το «Δουλεύουμε αύριο» του Νικόλα Ράπτη ή το «Έχω δει σκυλί να γ@μεί τη μάνα του» που είπε κάποια στιγμή ο Παρασκευάς, την οποία είχε ακούσει σε κάποιο καφενείο ο Φάνης Λαμπρόπουλος και αποφασίσαμε να τη βάλουμε σε βίντεο. Χαίρομαι πολύ όταν συμβαίνει αυτό και που έχουν γίνει μέρος της ποπ κουλτούρας.
Μέχρι να μπει στη ζωή σου το 5 Minute Mum, συνεργαζόσουν κυρίως με άνδρες. Σου ήταν εύκολο να επιβιώσεις σε ένα τόσο ανδροκρατούμενο περιβάλλον και να σε πάρουν στα σοβαρά, γιατί μετά από κάποια στιγμή ήσουν εσύ εκείνη που έκανε «κουμάντο».
Στην αρχή είχα ένα μικρό άγχος, αλλά δεν το σκέφτηκα πολύ μετά. Θεωρώ ότι το κοινό εκπλήσσεται όταν μαθαίνει ότι είναι μια γυναίκα που κόβει τον λόγο στα βίντεο ή που σκέφτεται τις ιδέες. Περισσότερο δηλαδή, στον κόσμο έκανε εντύπωση, παρά σε αυτούς με τους οποίους συνεργαζόμουν άμεσα.
Πριν γίνεις η κυρία Νανοπούλου, είχες ένα πολύ πετυχημένο blog μαγειρικής και λογαριασμό στο Instagram, τα οποία όμως δεν έχουν καμία σχέση με όλα τα υπόλοιπα που κάνεις. Πώς τα συνδυάζεις όλα αυτά;
Είναι κάπως στερεοτυπικό το πως έχεις στο μυαλό σου ότι θα είναι κάποιος που βρίσκεται πίσω από τέτοια βίντεο με (Ίσως) «κάφρικο» χιούμορ. Δεν περιμένεις ότι θα Είναι γυναίκα. Αντίστοιχα μία μαμά που της αρέσει να μαγειρεύει περιμένεις ότι θα είναι πιο καθωσπρέπει και δε θα έχει αυτό το χιούμορ. Έχουμε πλασμένη ήδη μία εικόνα για αυτούς τους ρόλους. Ε λοιπόν, εγώ και γράφω τέτοια αστεία και φτιάχνω τυροπιτάκια.
Για να φτάσουμε και στο τώρα. Το 5 Minute Mum πώς μπήκε στη ζωή σου;
Εγώ μετά το Netwix, πήγα σε μια δουλειά, στην οποία δεν περνούσα και πολύ καλά για πολλούς λόγους και κάποια στιγμή απολύθηκα. Τότε το είχα πάρει αρκετά βαριά και το είχα θεωρήσει μια τεράστια αδικία, it’s ok όμως. Εντωμεταξύ, είχα γνωρίσει τη Λίζα Αποστολοπούλου, η οποία είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας που έχει το 5 Minute Mum και κάποια στιγμή της έστειλα ένα μήνυμα για να της αναφέρω ότι εκείνη την περίοδο δε δούλευα.
Την επόμενη μέρα με πήρε τηλέφωνο για να μου πει ότι ψάχνει να βρει τον τρόπο να δουλέψω μαζί τους. Κάπως έτσι και πάρα πολύ γρήγορα, μπήκα στην ομάδα, η οποία ήδη για αρκετά χρόνια έκανε τρομερή προσπάθεια για να κάνει αυτή την επιτυχία που βλέπουμε. Επειδή πιστεύω λίγο στο κάρμα, θεωρώ ότι ήταν γραφτό να δουλέψω μαζί τους, γιατί ήμουν εγώ εκείνη που είχα δώσει το τηλέφωνο του Αλέξανδρου Τσουβέλα, όταν θα γύριζαν το πρώτο Τότε VS Τώρα και τελικά τώρα γράφω το σενάριο για να γίνει σειρά στην τηλεόραση.
Έχεις συνεργαστεί με πολύ larger than life προσωπικότητες. Σου ήταν εύκολα να τους διαχειριστείς;
Όπως σε όλες τις δουλειές, έτσι και σε αυτή, οι άνθρωποι θέλουν διαχείριση. Απλά σκέφτομαι καμιά φορά, πόσο δύσκολο είναι και γι΄ αυτούς να διαχειριστούν όλη αυτή την αναγνωρισιμότητα. Υπήρχαν φορές που με τον Νικόλα και τον Φάνη, δεν μπορούσαμε να κάνουμε γύρισμα, γιατί ερχόταν συνεχώς κόσμος και τους σταματούσε. Εγώ πραγματικά, δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το διαχειριστώ όλο αυτό.
Είναι μεγάλες προσωπικότητες, αλλά δεν είναι και όπως τους βλέπεις στο γυαλί. Οι περισσότεροι είναι πολύ ήρεμοι άνθρωποι.
Εμένα περνάνε συνέχεια μπροστά μου βιντεάκια και του Netwix αλλά και του 5 Minute Mum. Εσύ όταν τα πετυχαίνεις, κάθεσαι και τα βλέπεις ή τα προσπερνάς;
Τα πιο παλιά κάθομαι και τα βλέπω και γελάω. Όλο το καλοκαίρι έβλεπα παλιά επεισόδια «Παρασκευά» και γελούσα μόνη μου.
Έχεις κάποιο αγαπημένο σου επεισόδιο;
Μου άρεσε πάρα πολύ στο «Λουτρό Αλήθειας» οι ντελιβεράδες, ειδικά εκεί που ο Φάνης τρώει το νερό στη μούρη, γιατί ήταν μέρα μεσημέρι και το είχαμε κάνει νύχτα με πανιά κλπ, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε βροχή που ήταν πολύ βασικό. Είχαμε ένα λάστιχο και προσπαθούσαμε να δούμε πως θα γίνει με το λάστιχο, αλλά δεν υπήρχε κανένας τρόπος αυτό να φανεί αληθινό και είπαμε να το κάνουμε εντελώς ψεύτικο. Οπότε, είμαι εγώ με το λάστιχο και του ρίχνω κάθετα μέσα στη μούρη, ώστε να είναι ξεκάθαρο ότι δεν προσπαθούμε να κάνουμε βροχή.
Γενικά γελούσαμε πολύ και τώρα στα γυρίσματα του Τότε VS Τώρα γελάμε πολύ.
Ο «Επαγγελματικός Προσανατολισμός» που βλέπουμε την πλάτη σου, θεωρείς ότι ήταν η στιγμή σου, έστω και έτσι, να βγεις μπροστά;
Ναι, πιστεύω ήταν η ώρα μου. Γενικά, δεν έχω θέμα και μου αρέσει να βγαίνω, απλά δε θεωρώ ότι είμαι τόσο καλή ώστε να μπορέσω να στηρίξω μόνη μου ένα βίντεο. Είμαι όμως η τέλεια κομπάρσα. Το πιστεύω πραγματικά.
Με τον Μάκη συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε τρομερή χημεία κάποια στιγμή που συνεργαστήκαμε στο «Χιούστον, το Λύσαμε» και του είπα ότι πρέπει αυτό να το εξελίξουμε και ενώ στην αρχή δεν ήθελα να φαίνομαι, όσο περνούσε ο καιρός ένιωθα ότι η κυρία Νανοπούλου μπαίνει πιο πολύ στο παιχνίδι. Στα καινούργια επεισόδια που έχουμε γυρίσει, φαίνομαι και περισσότερο.
Γίνεται πολύς λόγος για το political correctness στην κωμωδία και εσύ ενώ έχεις γράψει για «μάτσο» χαρακτήρες, όπως ο Παρασκευάς, καταφέρνατε να είναι συμπεριληπτικοί με τον τρόπο τους. Αυτό σας ήταν εύκολο;
Δεν ήταν κάτι που ήταν εξαρχής στο μυαλό μας, αλλά άρχισε να γίνεται φυσικά. Ήταν και ο ίδιος ο Φάνης έτσι και τελικά ο Παρασκευάς ήταν μια περσόνα που έθιγε όλα τα κακώς κείμενα και ταυτόχρονα ήταν ένας τόσο μάτσο άνδρας που όμως του άρεσαν και οι άνδρες και αυτό ήταν ένα σχόλιο.
Πιστεύω πως φυσικά και μπορείς να κάνεις κωμωδία χωρίς να προσβάλεις κανέναν και το σχόλιο δε χρειάζεται να είναι δεικτικό και εμφανές, μπορεί να χτίζεται με τον καιρό. Από την άλλη και ποιοι είμαστε εμείς, ώστε να σχολιάζουμε συνέχεια και να λέμε τι είναι κακό και τι όχι, ενώ και οι ίδιοι ακόμα εξελισσόμαστε ως άνθρωποι.
Στο Τότε VS Τώρα τι θα δούμε; Μπορείς να μας αποκαλύψεις κάτι;
Θα έχουμε 18 επεισόδια και κάθε επεισόδια θα έχει μια θεματική. Βλέπουμε γονείς και στις δύο περιπτώσεις. Στο Τότε έχουμε τον Τάκη και τη Σούλα στα τέλη του ’80 αρχές ’90 και στο Τώρα τον Σπύρο και τη Βαλέρια. Νομίζω ότι πάλι μέσα από τις περσόνες μας θίγουμε τα κακώς κείμενα της κάθε εποχής. Στόχος είναι σε κάθε επεισόδιο να υπάρχει και κάποιος guest και μπορώ να πω ότι εμείς ήδη γελάμε πολύ.
Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.