FORTNITE

Μιλήσαμε με έναν από τους καλύτερους παίκτες Fortnite στην Ελλάδα

O ‘DoctorPwnz’ του Παναθηναϊκού μάς εξήγησε τι κάνει το παιχνίδι τόσο εθιστικό.

Η Epic Games παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες την τέταρτη σεζόν του Fortnite και ήδη, ολόκληρος ο πλανήτης κινείται σε ρυθμούς ‘Battle Royale’.

Νέα κτίρια, ζώνες και μυστικά μάς περιμένουν, σε μια μονομαχία μέχρι τελικής πτώσης, με έναν μόνο νικητή. Φυσικά, η Fortine κοινότητα της χώρας είναι ιδιαίτερα δυναμική κι εμείς μιλήσαμε με τον Γιάννη Καμπά (DoctorPwnz), ο οποίος γνωρίζει το παιχνίδι από την πρώτη του μέρα και αγωνίζεται πια στην ομάδα e-sports του Παναθηναϊκού, ζητώντας του να μας πει δυο λόγια για το παιχνίδι-φαινόμενο.

Πόσο καιρό παίζεις Fortnite και πόσα χρόνια συνολικά είσαι gamer; Σε ποιο επίπεδο βρίσκεσαι και πότε εντάχθηκες στην ομάδα του Παναθηναϊκού;

Παίζω Fortnite από την πρώτη μέρα που έγινε release. Γενικά ασχολούμαι με το gaming από μικρό παιδί, αλλά άρχισα να το βλέπω πιο ανταγωνιστικά από το Season 3 του LoL. Αυτή τη στιγμή το Fortnite δεν έχει κάποιο ranking system για να καταλάβεις σε τι επίπεδο βρίσκεσαι, οπότε ο μόνος τρόπος να αναγνωρίσεις ποιος είναι καλός παίκτης είναι τα wins και τα stats. Πιστεύω πως είμαι από τους καλύτερους παίχτες στην Ελλάδα αν και όσο πάει ανεβαίνει το επίπεδο και εμφανίζονται καινούριοι παίκτες. Στην ομάδα του Παναθηναϊκού μπήκα πριν από έναν μήνα”.

Θα ήθελα να μας πεις δυο λόγια για την ομάδα του Παναθηναϊκού στο Fortnite. Πότε δημιουργήθηκε, πόσα παιδιά είστε, πόσο συχνά κάνετε practice και σε ποια τουρνουά έχετε συμμετάσχει;

Η ομάδα του Παναθηναϊκού δημιουργήθηκε στις αρχές του Μάρτη και απαρτιζόταν από έξι άτομα. Το αρχικό roster ήταν το εξής:

Allou

Abelofasoula

 404 Yasuo

Pure

Miltis

Orochi

Μετά από ένα μήνα περίπου, εκτός από εμένα, στην ομάδα προστέθηκαν και οι FantasyStar και Scamm3r. Το τελικό roster διαμορφώθηκε ως εξης:

Orochi(Manager-Analyst)

Allou(Player)

DoctorPwnz(Player)

FantasyStar(Player)

Miltis(Player)

Scamm3r(Sub)

Pure(Sub)

Practice κάνουμε 3 φορές την εβδομάδα σαν ομάδα συμμετέχοντας στα λεγόμενα ‘Scrims’ στα οποία παίρνουν μέρος επαγγελματικές ομάδες από όλη την Ευρώπη και είναι ο καλύτερος τρόπος να προπονηθείς. Τουρνουά αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν γιατί δεν είναι διαθέσιμα τα custom σε όλους τους παίκτες, αλλά παρ΄όλα αυτά συμμετέχουμε σε κάποια Community Events που γίνονται”.

Γνωρίζεις πόσοι παίκτες παγκοσμίως παίζουν Fortnite; Τι το κάνει δημοφιλές και είναι πια σε θέση να συναγωνιστεί παιχνίδια όπως το LoL;

Απ’ όσο γνωρίζω, το Fortnite έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 3 εκατομμύρια ταυτόχρονους παίχτες. Βάσει στατιστικών, έχει αποδείξει πως διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό θεατών σε σχέση με κάθε άλλο παιχνίδι, του LoL συμπεριλαμβανομένου. Συνδυάζοντας το building και το sense of fun που διαθέτει, καθίσταται το πιο διασκεδαστικό και διαδραστικό παιχνίδι για να παίξει αλλά και να παρακολουθήσει κάποιος”.

Σε ποια χώρα είναι πιο δημοφιλές; Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη βάση παικτών;

Στην Αμερική είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι αυτήν την στιγμή. Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ποσοστό παιχτών και όσο πάει και ανεβαίνει αν κρίνουμε και από τους viewers στο Twitch”.

Προκύπτει ηθικό ζήτημα στη συμμετοχή ανήλικων παιδιών στο παιχνίδι, δεδομένου ότι πρόκειται για άκρως ανταγωνιστικό game που έχει σαν στόχο την εξόντωση όλων των αντιπάλων σου;

Όλα τα video games καλύπτουν σε γενικές γραμμές μια μεγάλη γκάμα ηλικιών. Το κάθε video game έχει το δικό του χαρακτήρα και κατά την γνώμη μου το Fortnite είναι ένα videogame με arcade γραφικά, γεγονός που κάνει το παιχνίδι να μην φαίνεται βίαιο όπως κάποια άλλα game της ίδιας κατηγορίας. Αυτός είναι ο λόγος λοιπόν που κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να τεθεί κάποιο θέμα ηθικής”.

Τι κάνει το Fortnite ξεχωριστό;

Ο συνδυασμός του building και του shooting καθιστά το παιχνίδι ιδιαίτερο και σε κάνει να θέλεις να το ψάξεις ακόμα περισσότερο”.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

10 tips για το Fortnite Battle Royale που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη
7 spots του νέου ‘Fortnite: Battle Royale’ που περιμένουν να τα ανακαλύψεις