ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Apollo Robbins δεν είναι απλά πορτοφολάς. Είναι ο καλύτερος

Αρκεί να σε αγγίξει για να χάσεις το ρολόι, το πορτοφόλι, τα λεφτά, την αλυσίδα και την ύπαρξή σου. Υπερβολές; Δεν έφτασε με υπερβολές μέχρι εδώ.

Όταν μαθαίνεις ότι ένας άνθρωπος κατάφερε να κλέψει έναν άνθρωπο της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ που φρουρούσε τον Πρόεδρο Jimmy Carter, καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για απλή υπόθεση. Αν η Αμερικανική κοινωνία ήταν Twitter, ο Robbins θα ήταν καθημερινό trending topic. Γιατί τον τελευταίο μήνα όλοι ασχολούνται μαζί του. Με τις ικανότητές του δηλαδή.

Είναι ένας κοινός κλέφτης; Όχι. Όπως λέει ο ίδιος, σε αντίθεση με τα αδέρφια του που είχαν εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες, εκείνος είναι καθ’ όλα νόμιμος. Είναι ένας entertainer. Το κάνει απλά για πλάκα και για να εντυπωσιάζει τον κόσμο στις παραστάσεις και τις συνεντεύξεις που δίνει.

Πόσο εντυπωσιακό show είναι το να βλέπεις έναν επαγγελματία πορτοφολά να προσπαθεί να σε κλέψει; Μπορείς να δεις και μόνος σου στην παρακάτω επίσκεψη του Robbins στην εκπομπή “Today Show” του NBC.

 

Το συγκεκριμένο βίντεο έκανε μάλιστα ρεκόρ επισκεψιμότητας την 8η Φεβρουαρίου παγκοσμίως.

Δεν θα είμαι από εκείνους που θα καταδικάσουν το να προβάλλονται στην τηλεόραση τέτοιες τεχνικές γιατί αυτό που κάνει ο Robbins είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Και σε αυτό πάτησαν το ένα μετά το άλλο τα μέσα ενημέρωσης στην Αμερική τον τελευταίο μήνα, αποθεώνοντας τον άνθρωπο που έχει πάρει τον τιμητικό τίτλο του “The Gentleman Thief”.

Ο ίδιος λοιπόν λέε ότι είναι διασκεδαστής. Περνάει τον χρόνο του δίνοντας παραστάσεις, διαλέξεις σε σχολές και πανεπιστήμια των ΗΠΑ αλλά και συμβουλεύοντας διάφορες υπηρεσίες για την βελτίωση των συστημάτων ασφαλείας τους.

Οι ικανότητές του τον έχουν κάνει γνωστό στις ΗΠΑ. Τόσο γνωστό που είναι αρκετές οι εταιρείες που τον έχουν χρησιμοποιήσει σε διάφορες φάρσες. Όπως οι παραγωγοί του ALIAS που ζήτησαν από τον Apollo να πάρει το δαχτυλίδι της Jennifer Garner. Ή τους Phoenix Suns που του ζήτησαν να κλέψει τον Charles Barkley. Ακόμα και η εταιρεία κοσμημάτων Tiffany τού ζήτησε να πάρει μέρος σε μία φάρσα για την ανάδειξη της νέας της κολεξιόν. Και η λίστα με τους “πελάτες” είναι ατελείωτη…

 

Πώς ξεκίνησε όμως το ταξίδι της δημοσιότητας για τον Robbins; Σε ένα από τα show του που παρακολουθούσε ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Jimmy Carter. Ο Robbins τότε έκανε ένα ταχυδακτυλουργικό show και παράλληλα έκλεβε τους θεατές, δίνοντάς τους μετά τα πράγματά τους πίσω. Το ίδιο έκανε και με έναν πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, που βρισκόταν στην φρουρά του Carter.

Δεν άργησε να έρθει η πρόσκληση από τις Μυστικές Υπηρεσίες για να μάθουν περισσότερα, οι διαλέξεις σε αστυνομικά τμήματα και φυλακές αλλά και η όλη επαγγελματική του ενασχόληση στον τομέα της ασφάλειας.

Λέει ότι οι κλέφτες – ταχυδακτυλουργοί διαφέρουν αρκετά από τους κοινούς κλέφτες αλλά και από τους απλούς ταχυδακτυλουργούς. Σκοπός τους δεν είναι να χειραγωγήσουν την προσοχή του θεατή, όπως οι ταχυδακτυλουργοί, ούτε να περάσουν απλά απαρατήρητοι όπως οι κοινοί κλέφτες. Οι κλέφτες – ταχυδακτυλουργοί θέλουν να είναι στο επίκεντρο. Και να σε ξεγελούν την ώρα που τους κοιτάς στα μάτια.

 

Το πού θα τον οδηγήσει αυτό το “επάγγελμα” δεν το ξέρει ούτε ο ίδιος. Το μόνο που ξέρει είναι ότι θέλει να συνεχίσει να κάνει show και μάλιστα να κλείσει την καριέρα του με ένα συγκεκριμένο κόλπο. Ένα κόλπο που όπως είπε στο New Yorker, είναι το Άγιο Δισκοπότηρο για εκείνον.

“Θέλω στην αρχή του τελευταίου μου show να μοιράσω σε όλο το κοινό έναν φάκελο και μία χάρτινη καρδιά. Και να τους ζητήσω να βάλουν ο καθένας την καρδιά μέσα στον φάκελο. Στο τέλος του show θα σηκώνω κάποιον από το κοινό και θα του ζητάω να ανοίξει τον φάκελο να δει πού είναι η καρδιά. Εκείνη την ώρα θα κρατάω την καρδιά στα χέρια μου και θα του την δείξω. Κι όταν θα ζητήσω από όλους να ανοίξουν τους φακέλους τους, θα πετάξω όλες τις καρδιές στην μέση της σκηνής, θα κάνω μια υπόκλιση και θα φύγω. Αν ξέρω πώς θα το κάνω όλο αυτό; Όχι, αλλά το δουλεύω”.