ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Guy-Philippe Goldstein θα είναι στο TEDxAthens 2016

Με χαρά, ανακοινώνουμε την παρουσία ενός πάρα πολύ ενδιαφέροντος ομιλητή στη σκηνή του Παλλάς στο πλαίσιο του φετινού TEDxAthens.

Οι μέρες περνούν και μας φέρνουν πιο κοντά σε άλλο ένα TEDxAthens. Στις 6 Φεβρουαρίου, η σκηνή του Παλλάς θα γεμίσει ιδέες, όραμα και έμπνευση από τους ανθρώπους που κάθε χρόνο φροντίζουν να μας πάρουν από το χέρι και να μας ταξιδέψουν σε σκέψεις και όνειρα για ένα καλύτερο παρόν και ένα πολύ καλύτερο μέλλον. Η φετινή θεματική του TEDxAthens είναι τα Origins. Και σε αυτή τη θεματική, ο Ο Guy-Philippe Goldstein έχει να συνεισφέρει πολλά. Και είναι απεριόριστη χαρά μας, όχι μόνο το ότι ανακοινώνουμε σήμερα την συμμετοχή του αλλά και ότι θα φιλοξενήσουμε σε λίγες ημέρες και τον ίδιο τον ομιλητή σε μια συνέντευξη στο Oneman. Θα μιλήσει σε εμάς και το TEDxAthens για τον κυβερνοπόλεμο. Ας το πούμε καλύτερα cyberwar που ακούγεται και καλύτερα.

Ο Guy-Philippe Goldstein είναι senior advisor στην FABERNOVEL, μία εταιρεία digital strategy, και senior analyst στο Cyber-desk της Wikistrat, μίας διεθνούς συνεργατικής πλατφόρμας αναλυτών και ειδικών στρατηγικής. Το σύγγραμά του, Babel Minute Zero, είναι μια πολύ προοδευτική ματιά στον ρόλο του cyberwar στα παγκόσμια γεωπολιτικά δεδομένα. Πέρασε δέκα χρόνια ερευνώντας και γράφοντας αυτό το πόνημα, το οποίο εξετάζει την προοπτική του cyber-warfare να επηρεάζει τη διεθνή κοινότητα αλλά και την πολύπλοκη επίδραση της ψηφιακής τεχνολογίας στις διπλωματικές, τις στρατιωτικές, τις εμπορικές και τις μιντιακές κρίσεις.

 

Έχει δώσει μία ομιλία στο TEDx Paris και ήταν βασικός ομιλητής στο cyber-warfare συνέδριο του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. Τα γραπτά του έχουν εμφανιστεί στις εφημερίδες Haaretz και Le Monde. Είναι επίσης συνεργάτης του ακαδημαϊκού journal του Institute for National Security Studies στο Τελ Αβίβ και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά σεμινάρια σχετικά με την ψηφιακή μετάλλαξη του νεοϋορκέζικου think tank Data & Society αλλά και σε άλλα ακαδημαϊκά κέντρα ερευνών στις ΗΠΑ σχετικά με την ασφάλεια.

Ο Guy-Philippe Goldstein θα εμφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Παλλάς στο πλαίσιο του TEDxAthens 2016 και θα είμαστε όλοι εκεί.