ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
SPONSORED

Ο Νίκος Παπαγγελής είναι Κάθε Ημέρα Πρωταθλητής

Ο Παραολυμπιονίκης Ποδηλασίας Νίκος Παπαγγελής μιλά για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού που πλησιάζουν και για τη συνεργασία του με την P&G για την καμπάνια «Κάθε Μέρα Πρωταθλητές».

Ο Νίκος Παπαγγελής έχει δώσει πολλές μάχες στη ζωή του και οι σημαντικότερες δεν έχουν καμία σχέση με το ποδήλατο με το οποίο έχει γράψει χιλιόμετρα. Ο Παραολυμπιονίκης του Τόκιο σε ηλικία 12 ετών διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα και μερικούς μήνες αργότερα χρειάστηκε να ακρωτηριάσει το αριστερό του πόδι και να συνεχίσει τις χημειοθεραπείες προκειμένου να «καθαρίσει» από αυτή τη μορφή καρκίνου που τον ταλαιπωρούσε.

Η Ολυμπιάδα ήταν ο πρώτος μεγάλος στόχος που έβαλε στον εαυτό του και το 2021 ήταν πια έτοιμος για το Τόκιο, συγκινώντας τους πάντες με τις επιδόσεις του. Ο Νίκος Παπαγγελής υπήρξε πάντα αποφασιστικός με ό,τι κι αν καταπιανόταν και κάθε ημέρα έδινε τη δική του μάχη με στόχο την κορυφή.

Το 2024 και έπειτα από μια σειρά διακρίσεων σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Νίκος ετοιμάζεται για την Ολυμπιάδα του Παρισιού και η Procter & Gamble ως Παγκόσμιος Χορηγός Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, παρουσιάζοντας την καμπάνια της «Κάθε Μέρα Πρωταθλητές» τον έχρισε πρεσβευτή της στην Ελλάδα.

Οι λόγοι, είναι προφανείς. Άλλωστε, ο Νίκος Παπαγγελής με το παράδειγμα και τη στάση ζωής του έχει αποδείξει ότι είναι πολλά παραπάνω από ένας Παραολυμπιονίκης. Είναι ένας νικητής της ζωής που δεν το έβαλε ποτέ κάτω, παρά τις αντιξοότητες που θα λύγιζαν τους περισσότερους από εμάς.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, η P&G αγκαλιάζει τη διοργάνωση με την καμπάνια «Κάθε Μέρα Πρωταθλητές» μέσα από το πρίσμα των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και τα κορυφαία προϊόντα της, που χρησιμοποιούν εκατομμύρια νοικοκυριά κάθε μέρα.

Ταυτόχρονα, στηρίζει την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή & την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα, ως Επίσημος Υποστηρικτής.

Βήμα – βήμα και κατακτώντας καθημερινούς στόχους ο Νίκος Παπαγγελής έφτασε στο σημείο να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και να ολοκληρώνει με επιτυχία τους δικούς του ξεχωριστούς αγώνες, εμπνέοντας χιλιάδες παιδιά που περνούν ανάλογες δυσκολίες.

Ο Νίκος, πρωταθλητής εντός και εκτός στίβου, έχει θριαμβεύσει σε σημαντικές προσωπικές προκλήσεις, έχει γνωρίσει την επιτυχία στους Παραολυμπιακούς αγώνες, προωθώντας πάντα την αξία της αποφασιστικότητας. Την ίδια στιγμή που ο Νίκος Παπαγγελής αγωνίζεται για μετάλλια, η P&G και τα προϊόντα της δεσμεύονται να παρέχουν υψηλή καινοτομία για την άνεση, ασφάλεια και ευεξία όλων των ανθρώπων που βασίζονται σε αυτά στην καθημερινή τους ζωή, ώστε να εστιάζουν στις δικές τους σημαντικές στιγμές.

Την ώρα που η προετοιμασία του για τη δεύτερη Ολυμπιάδα της ζωής του γίνεται όλο και πιο σκληρή, ο Νίκος Παπαγγελής μας μιλά για όσα άλλαξαν στη ζωή του μετά την Ολυμπιάδα του Τόκιο, για όσα περιμένει από τους αγώνες στο Παρίσι και φυσικά για την καμπάνια «Κάθε Μέρα Πρωταθλητές» της P&G της οποίας είναι πρεσβευτής.

Ποιο ήταν το σημαντικότερο μάθημα που έλαβες από την πρώτη σου Ολυμπιάδα και πώς σκοπεύεις να το αξιοποιήσεις στο Παρίσι;

Το σημαντικότερο μάθημα από το Τόκιο ήταν ότι θα πρέπει να δουλεύω πολύ πιο σκληρά και πολύ πιο σωστά σε όλους τους τομείς και κάθε μέρα έτσι ώστε να πετύχω τους στόχους μου.

Πώς καταφέρνεις να επιστρέφεις το ίδιο δυναμικά κάθε φορά που πετυχαίνεις έναν στόχο;

Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση καθώς δεν έχω καταφέρει τους μεγάλους στόχους μου ακόμα. Σίγουρα έχω σημειώσει αρκετές επιτυχίες, αλλά μόνος μου στόχος μου είναι η κορυφή.

Η καμπάνια «Κάθε Μέρα Πρωταθλητές» της P&G είναι λες και φτιάχτηκε για ιστορίες ζωής σαν τη δική σου. Για μαχητές που ζουν κάθε μέρα λες και είναι η τελευταία, που νίκησαν κάθε δυσκολία και συνέχισαν. Πόσο σημαντική είναι η στήριξη της εταιρείας στο πρόσωπό σου; Πόσο σημαντική είναι η κάθε στήριξη σε ένα άθλημα που μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και που η αναγνώριση έρχεται μόνο με ένα μετάλλιο;

Η στήριξη της P&G είναι τεράστια βοήθεια για εμένα στην προσπάθεια που κάνω τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, θεωρώ ότι το σημαντικότερο είναι ότι μέσω της συνεργασίας μας περνάμε μηνύματα για την αναπηρία γενικότερα και τους αθλητές με αναπηρία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά θέματα στην Ελλάδα. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που έδειξε η εταιρεία στο πρόσωπο μου και είναι πραγματικά τιμή μου.

Στη χώρα μας δυστυχώς αν δεν καταφέρεις να πάρεις κάποιο μετάλλιο, δεν παίρνεις την αξία, την αναγνωρισιμότητα και στήριξη που αξίζεις. Όποτε είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει στήριξη σε αθλητές, ειδικά στα αθλήματα τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά. Άλλωστε, χωρίς ιδιωτικές πρωτοβουλίες δεν μπορεί να υπάρξει αθλητισμός σε αθλήματα πλην του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.