ΣΙΝΕΜΑ

Συνέντευξη: Ο Ρόμπερτ Πάτινσον θα ήθελε να δουλέψει με τον Γκοντάρ

Ο διάσημος σταρ επισκέφθηκε την Ελλάδα για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, 'Good Time' κι εμείς μιλήσαμε μαζί του για το σινεμά που αγαπάει και το πώς έχτισε την καριέρα του μετά το 'Twilight'.

O Robert Pattinson είναι τρελό film geek.

Το λέω αυτό επειδή όταν έμαθα ότι θα έρθει στην Ελλάδα για την πρεμιέρα του ‘Good Time’ (το οποίο είναι φανταστικό), ο ενθουσιασμός μου ήταν τεράστιος ακόμα κι απέναντι σε κάποια “ε καλά ντε πώς κάνεις έτσι” βλέμματα. Σπάνια ενθουσιάζομαι τόσο για ηθοποιούς (σε σχέση με τους σκηνοθέτες), αλλά ο Pattinson έχει κάνει κάτι πολύ ξεχωριστό. Έχει πάρει τη φήμη του από την ιστορική επιτυχία του ‘Twilight’ και την έχει χρησιμοποιήσει με έναν ακραία σινεφίλ τρόπο, δουλεύοντας με ένα σερί φοβερών σκηνοθετών, από Herzog ως Cronenberg κι από James Gray ως Claire Denis.

Στο σερί αυτό έρχονται να προστεθούν κι οι αδερφοί Safdie, που μετά το indie χιτ ‘Heaven Knows What’ έκαναν το άλμα στο Διαγωνιστικό των Καννών με το ‘Good Time’, το οποίο είναι μάλιστα παραγωγή του Hercules Film Fund και των Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση και Τέρυ Ντούγκας. Καθώς το ‘Good Time’ κάνει το άνοιγμά του στις ελληνικές αίθουσες, εμείς είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Pattinson και με τους δύο παραγωγούς της ταινίας, για τίποτα άλλα παρά για σινεμά.

Για αγαπημένους σκηνοθέτες, για ονειρεμένα πρότζεκτ, για την πανκ μανία του ‘Good Time’ και για το πώς ο Pattinson περνά την καριέρα του προσπαθώντας να αναδημιουργήσει το ράφι με τα αγαπημένα του DVD.

*Το ‘Good Time’ κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Feelgood Entertainment.