PUBLI

Russell Crowe: “Μου αρέσει να σκέφτομαι ένα ευχάριστο μέλλον”

Με αφορμή την κυκλοφορία του "Νώε" σε DVD και blu-ray, το ΟΝΕΜΑΝ εξασφάλισε ένα Q&A με τον διάσημο σταρ της ταινίας, Ράσελ Κρόου.

Από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της σεζόν που τελείωσε, ο “Νώε” του Ντάρεν Αρονόφσκι συνδύασε μεγάλο θέαμα με την εφευρετική απεικόνιση της διασημότερης ίσως ιστορίας του κόσμου. Ο Αρονόφσκι πρόσθεσε στοιχεία ακραία και καλλιτεχνικά σε έναν πασίγνωστο μύθο, και στηριζόμενος στη στιβαρή ερμηνεία του Ράσελ Κρόου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, είπε την ιστορία με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Το “Νώε” κυκλοφορεί πλέον σε DVD και blu-ray και το ΟΝΕΜΑΝ εξασφάλισε ένα αποκλειστικό Q&A του πρωταγωνιστή Ράσελ Κρόου, ο οποίος μίλησε για τη θρησκεία, για τον Νώε, για το αν πιστεύει την ιστορία ή όχι, και για το τι μας περιμένει μετά την Αποκάλυψη.

 

Πόσο καλά γνωρίζατε την ιστορία του Νώε;

Ήξερα την ιστορία πολύ καλά. Είχα διαβάσει την ιστορία του Νώε διαβάζοντας τη Βίβλο και είχα μελετήσει τις διάφορες ερμηνείες που υπάρχουν γι’αυτήν.

Πόσο δύσκολο ήταν να γυριστεί αυτή η ταινία;

Ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση επειδή ήμουν βρεγμένος την περισσότερη ώρα. Και είναι πάρα, πάρα πολύ κρύα στην Ισλανδία.

Αληθεύει ότι αρρωστήσατε στα γυρίσματα λόγω της συνεχούς βροχής;

Όχι, όχι, δεν αρρώστησα. Όμως η βροχή ήταν πολύ μεγάλο βάσανο. Σα να είχαμε μια μηχανή παραγωγής βροχής στο σετ, που να μπορούσε να πλημμυρίσει ολόκληρα γήπεδα φούτμπολ μέσα σε δευτερόλεπτα. Ήμασταν μέσα στην παγωμένη βροχή για 36 μέρες σερί.

Σας εξέπληξε που η ταινία απαγορεύτηκε σε πολλές μουσουλμανικές χώρες;

Όχι, δεν μου προξένησε έκπληξη. Παρόλο που ο Νώε είναι και στο Κοράνι. Αλλά ξέραμε όταν ξεκινούσαμε αυτό το πρότζεκτ ότι δε μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ή να απεικονίσεις τον Προφήτη σε εικόνες. Αλλά πιστεύω πως οι άνθρωποι χάνουν εκείνοι αν δεν έχουν την επιλογή να δουν αυτή την ταινία.

Από την άλλη, ο Πάπας Φράνσις προσκάλεσε εσάς και κάποια άτομα από το συνεργείο για να πάτε στο Βατικανό. Αυτή θα πρέπει να ήταν τρομερή εμπειρία.

Ήταν. Πραγματικά ήταν. Ο Πάπας είναι ένας πολύ ξεχωριστός άντρας. Και ήταν αληθινή τιμή να μας καλέσει.

Ο Νώε έσωσε ζώα από τον κατακλυσμό. Πιστεύετε πως αυτό όντως συνέβη ή είναι ιστορία;

Ποτέ δεν είδα τον Νώε ως συλλέκτη ζώων. Πάντα τον θεωρούσε έναν χαρακτήρας της Αποκάλυψης. Διαβάζω τα πάντα για αυτόν και την ιστορία του και μου έκανε εντύπωση όταν διαπίστωσα πως σε όλες τις θρησκείες υπάρχει μια ιστορία κατακλυσμού, και ο ένας “ήρωας” που έσωσε τον κόσμο. Αυτό αποδεικνύει πως ο Νώε και η Κιβωτός του δεν είναι κάποιος θρησκευτικός μύθος, και στοιχειοθετείται η ιδέα πως η ανθρωπότητα όντως επέζησε ενός τέτοιου κατακλυσμού.

Πιστεύετε στο πεπρωμένο;

Ναι, στη ζωή μου υπήρχαν στιγμές όπου τα όνειρα δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά προφανώς δεν ήταν προφητικά όνειρα. Και ξέρω πως αν κοιτάξεις αρκετά κοντά και ακούσεις προσεκτικά, θα δεις τα υπερφυσικά στοιχεία που καθορίζουν το μέλλον μας. Όλοι μας αντιμετωπίζουμε καθημερινές δυσκολίες και τις ξεπερνάμε, ωριμάζουμε και προχωράμε.

Ανήκετε στη show biz πολλά χρόνια τώρα. Ποιο είναι το μυστικό της διάρκειάς σας;

Πρέπει να μαθαίνεις να ζεις με τα λάθη σου. Και πρέπει να μπορείς να είσαι σε θέση να λες Όχι μία στο τόσο. Είναι σημαντικό στη ζωή και είναι σημαντικό για την όποια καριέρα θα θελήσεις να ακολουθήσεις.

Φτάνετε τα 50ά σας γενέθλια. Είστε ενθουσιασμένος;

Ευχαριστώ που μου θύμησες την ηλικία μου. Ευτυχώς δεν αγχώνομαι τόσο πολύ για την ηλικία. Είναι το ένα πράγμα στη ζωή μου που πραγματικά δε μπορώ να επηρεάσω. Συνήθως δεν γιορτάζω ιδιαίτερα τα γενέθλιά μου πάντως. Και από ό,τι φαίνεται θα περάσω τα επόμενα και πάλι σε κάποιο σετ. Έτσι μου αρέσει, τελικά.

Κάθε χρόνο βλέπουμε αρκετές ταινίες για το τέλος του κόσμου. Τι πιστεύετε πως θα συμβεί όταν ο κόσμος τελειώσει;

Έχω δύο παιδιά, οπότε δε θέλω καν να σκέφτομαι το τέλος του κόσμο και την Αποκάλυψη. Μου αρέσει να σκέφτομαι ένα ευχάριστο μέλλον για τα παιδιά μου. Και ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει για όλους μας.

*Η ταινία “Νώε” (Noah) κυκλοφορεί σε DVD και blu-ray από την Odeon.