SOOC/Μενέλαος Μυρίλλας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μιλήσαμε με την πιο κουλ παρέα του ελληνικού YouTube

Ο Σκραπ, η Λαμπρινή και η Νατάσα μας μιλάνε για τη φορά που βρίστηκαν μεταξύ τους.

Ο Σκραπ (κατά κόσμον Στέφανος), η Νατάσα και η Λαμπρινή είναι 19 χρονών και κάνουν Youtube. Από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο έβγαλαν 4 diss tracks, τα οποία κατάφεραν να μπουν στις τάσεις, με της Λαμπρινής ειδικά να φτάνει στο No1.

Για όσους τους ήξεραν, κατάλαβαν ότι έκαναν πλάκα μεταξύ τους. Τα views όμως ξεπέρασαν το εκατομμύριο και μέσα μπήκε κόσμος που πήρε τα λόγια τους σοβαρά.

Τους βρήκαμε και μας ξεκαθάρισαν το τοπίο.

Πώς γνωριστήκατε μεταξύ σας;

Σκραπ: Εγώ ήμουν Αθήνα, η Λαμπρινή έμενε Πολύκαστρο και δεν είχαμε γνωριστεί ποτέ. Μια μέρα θα πήγαινα Θεσσαλονίκη διακοπές και το είχα κάνει ποστ στο Facebook. Και μου στέλνει η Λαμπρινή με ένα άλλο παιδί να έρθω να μείνω σε εκείνους. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δέχτηκα να μείνω με δύο άγνωστους. Λέω “Δε γαμιέται, πάω”. Και πήγα στο σπίτι και μου ανοίγει το άλλο παιδί και μετά από λίγη ώρα ήρθε η Λαμπρινή. Και δεν την περίμενα τόσο ψηλή. Το πρώτο πράγμα που της είπα ποτέ από κοντά ήταν “Είσαι πολύ ψηλή”.

Λαμπρινή: Μετά βρισκόμασταν για 2 χρόνια. Πήγαινα εγώ, ερχόταν αυτός. Εγώ και η Νατάσα από τον Στέφανο.

Σκραπ: *Justin Bieber*

Νατάσα: Όχι! Μην το πείτε.

Σκραπ: Λοιπόν, ήταν και οι δύο από τις ομάδες του Justin Bieber. Ήταν και οι δύο τρελές φαν. Η μία ήταν πιο διάσημη από την άλλη στην ομάδα.

Λαμπρινή: Όχι, εγώ δεν ήμουν διάσημη. Εκεί πέρα που έμενα.

Νατάσα: Παίζει να είχα δει την Λαμπρινή από τότε, αλλά officially τη γνώρισα από τον Στέφανο μετά. Με τον Στέφανο γνωριζόμαστε από την 1η Γυμνασίου. Ήμασταν συμμαθητές στο Μουσικό.

Ο τέταρτος της παρέας είναι ο Καρπούζης (ή Χάρης), από τους γνωστότερους gamers του ελληνικού Youtube. Ο Καρπούζης, ο Στέφανος και η Λαμπρινή συγκατοικούν στη Θεσσαλονίκη. Πώς έγινε αυτό;

Σκραπ: Τον Καρπούζη τους τον γνώρισα εγώ. Ο Καρπούζης είχε ξεκινήσει το Youtube πριν από εμένα game reviews. Έκανε στην αρχή Αγγλικά και όσοι ασχολιόμασταν, τον ξέραμε, επειδή ήταν ο Έλληνας που έκανε Αγγλικά βίντεο gaming. Αλλά δεν ήταν μεγάλο κανάλι, 1000 subscribers. Εγώ είχα πολύ πιο λίγους. Και είχε πει ότι θα αρχίσει ελληνικό κανάλι. Για να το αρχίσει έπαιζε Minecraft μαζί με ένα άλλο παιδί και έκανε τηλεφωνικές φάρσες όπου να ναι. Και μου λέει, έλα και συ να κάνεις καμιά φάρσα. Μετά δούλεψα και για αυτόν. Είχε κάνει έναν server και έβγαζε πολλά λεφτά, αλλά δεν με πλήρωνε. Κανένα παιχνίδι μου ‘δινε. Και είχαμε πάντα καλές σχέσεις. Και το ένα έφερε το άλλο και συγκατοικούμε.

Νατάσα: Γνώρισα τον Καρπούζη πριν 3 χρόνια που είχε έρθει Αθήνα και είχε μείνει στον Στέφανο.

Λαμπρινή: Εγώ τον γνώρισα στην συγκατοίκηση. Πρώτα συγκατοικούσαν οι δυο τους.

Σκραπ: Είχαμε ένα τρίτο δωμάτιο, το οποίο ήταν δικό μου στούντιο. Και λέει η Λαμπρινή στον Χάρη στο messenger “Να ρθω και γω”; Και ο Χάρης μου λέει “Θες να μετακομίσει η Λαμπρινή εδώ;” και λέω “Θέλω”.

Λαμπρινή: Ήμουν στο Πολύκαστρο ως τότε, το οποίο είναι χωριό, χωριό. Βρήκα δουλειά κατευθείαν σε ένα κομμωτήριο και κατέβηκα Θεσσαλονίκη.

Έρχονται φαν στο κομμωτήριο;

Έρχονται. Και το αφεντικό λέει “εδώ 1 εκατομμύριο views”. Με ενοχλεί μερικές φορές στη δουλειά είναι η αλήθεια, αλλά ντάξει.

Πόσο χρονών ξεκινήσατε το Youtube;

Σκραπ: Στην 1η Γυμνασίου.

Νατάσα: Εγώ θυμάμαι ακόμα να πηγαίνω και να λέω στους γονείς μου ότι θέλω να κάνω Youtube. Δεν είχα καν Facebook τότε. Τα πρώτα μου βίντεο ήτανε με webcam και τα έχω σβήσει, γιατί δεν ήξερα ότι μπορώ να τα κάνω private.

Λαμπρινή: Εγώ τώρα το ξεκίνησα από τα παιδιά. Το είχα στο μυαλό μου. Είχα και καλό εξοπλισμό, είχα δώσει πολλά λεφτά χωρίς να κάνω τίποτα. Απλά ήθελα να το κάνουμε παρέα. Πιο πολύ αυτό μου αρέσει, να το κάνουμε όλοι μαζί.

Την ιδέα για τα diss ποιος την είχε;

Λαμπρινή: Ο Χάρης με τον Στέφανο.

Ισχύει αυτό που λέει ο στίχος ότι άκουσες ότι θα βγάλει diss track και τον πρόλαβες;

Σκραπ: Όχι, απλά το γράψαμε έτσι. Όταν το γραφα, δεν ήξερα καν το δικό του. Το γραφε αυτός στο δωμάτιό του και εγώ το γράψα όλο στο κτελ σε μία-μιάμισι ώρα. Πήγαινα σπίτι της Λαμπρινής πριν αρχίσουμε να συγκατοικούμε. Και μετά πάτησε ο Χάρης και σε κάποιους στίχους που είχα γράψει εγώ.

Λαμπρινή: Εγώ στο κομμωτήριο στους λουτήρες. Έλουζα. Σκεφτόμουνα. Το χα στο μυαλό μου και μετά τα έγραψα.

Νατάσα: Τα δικά μας lyrics τα είχε γράψει ο Χάρης, αλλά έκανα πολλές αλλαγές στα δικά μου. Είχε βάλει αρκετές βρισιές. Του λέω “Χάρη εγώ αυτά δεν τα λέω”. Ήθελα όμως να το κάνω, γούσταρα πολύ τη φάση.  Δεν ήταν εκτός εαυτού μου. Το κάναμε για την πλάκα μας.

Λαμπρινή: Τελείως για την πλάκα μας. Δεν κάτσαμε να σκεφτούμε πώς θα πάει και τι θα γίνει. Δεν είχαμε καν expectations.

Νατάσα: Απλά θέλαμε να βγάλουμε κάτι καλό.

Πώς γυρίστηκαν τα κλιπ;

Σκραπ: Το πρώτο part του δικού μου γυρίστηκε σε ένα σαρανταπεντάλεπτο στην Αθήνα με μια νοικιασμένη κάμερα. Το δεύτερο γυρίστηκε μετά από ένα μήνα. Μέσα σε αυτό το μήνα σκεφτόμουν πολύ πως θα γίνει. Ήταν μεγάλη διαδικασία.

Λαμπρινή: Το δικό μου έγινε Θεσσαλονίκη και το γύρισε ο Στέφανος.

Νατάσα: Το δικό μας γυρίστηκε στην Αθήνα προς Μεταξουργείο, στην υπόγεια διάβαση στο Σταθμός Λαρίσης και λίγο σε ένα escape room.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας στίχος;

Σκραπ: Δεν είναι κάτι που μας εκφράζει, οπότε δεν υπάρχει κάτι αγαπημένο, μόνο πιο αστείο. Δεν βγάζει νόημα. Απλά είναι κάτι που έγινε.

Λαμπρινή: Δεν το θεωρούμε σοβαρό τραγούδι.

Επόμενο ετοιμάζετε;

Νατάσα: Ετοιμάζουμε κάτι τελείως άλλο τώρα.

Λαμπρινή: Κάτι όλοι μαζί.

Λαμπρινή γιατί πιστεύεις ότι το δικό σας έχει πάρει τόσα dislike σε σχέση με των αγοριών; Επειδή είσαι κορίτσι;

Λαμπρινή: Ναι, αυτό πιστεύω. Και δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο που να χει κάνει κάποιος. Δεν το σκέφτηκα όταν το ανέβασα. Εντωμεταξύ είχαμε κάνει ολόκληρο backstory μέσα από vlogs. Πριν βγει το diss υπήρχαν σπόντες που πετάμε χωρίς να ξέρει κανείς τίποτα και αν κάτσεις και τα συνδέσεις είναι όλο στο backstory.

Σκραπ: Όλοι οι στίχοι είναι από κάποιο βίντεο.

Λαμπρινή: Απαντούσα στο Q&A που είχα κάνει με στίχους από το τραγούδι, που το είχα γράψει ήδη. Και στα vlog.

Σκραπ: Σκοπεύαμε να το δούνε οι δικοί μας viewers, άντε και κάποιοι ακόμα που θα τους αρέσει.

Λαμπρινή: Πριν μπει στις τάσεις ήταν φουλ κομπλέ. Είπαμε “μια χαρά πάει”. Μόλις αρχίζει αυτή η βδομάδα λέμε “τι γίνεται;”. Είναι και πως θα το διαχειριστείς κιόλας. Γιατί είναι λίγο κακή φήμη που σου έρχεται, αλλά άμα την πάρεις καλά, όσοι θέλουν να μείνουν, θα μείνουν στο κανάλι.

Σπουδάζετε παράλληλα;

Νατάσα: Ναι, φωνητική. Τώρα γράφω δικά μου κομμάτια και όσο για το κανάλι θέλω να είναι όσο πιο δημιουργικό γίνεται. Να μην είναι ένα στατικό πράγμα.

Λαμπρινή: Εγώ τελείωσα δύο σχολές. Μία κομμωτική και μία barber. Δεν νομίζω ότι θα το κάνω όλη μου τη ζωή, αλλά από το να δούλευα πχ σε καφέ, προτιμώ να κάνω κάτι πιο δημιουργικό.

Πώς και πήγες Θεσσαλονίκη για να σπουδάσεις Skrap;

Σκραπ: Για να συγκατοικήσω με τον Χάρη. Πήρα υποτροφία από μια ιδιωτική σχολή στη σκηνοθεσία, οπότε είχα το ελεύθερο να πάω σε όποια πόλη έχει αυτή τη σχολή. Είχαμε πει από πιο παλιά με τον Χάρη να συγκατοικήσουμε. Θα μείνουμε δύο-τρία χρόνια, να κάνουμε τη φάση μας και να περάσουμε ωραία.

Αγαπημένες ταινίες-σειρές;

Λαμπρινή: Εμένα η αγαπημένη μου ταινία είναι ο ‘Ψαλιδοχέρης’. Τελευταία σειρά που είδα ήταν το ‘Stranger Things’, αλλά δεν έχω πια χρόνο όπως είχα στο σχολείο να κάτσω να δω μία σειρά στον καναπέ.

Νατάσα: Είδα και γω το ‘Stranger Things’ αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν μου αρέσει. Γενικά είμαι μεγάλη φαν του Harry Potter.

Σκραπ: Δεν βλέπω πολλές ταινίες. Απλά θέλω να δημιουργώ. Δεν κοιτάω ποτέ σκηνοθέτες. Αν μου αρέσει μια ταινία, παίρνω το feeling της, αυτό που περνάει. Από σειρές μου αρέσει πολύ το trash. Τελευταία είχα δει τους ‘100’ πολύ καλό, το ‘Riverdale’. Θέλω τρασιές. Αν κάτσω να δω σειρά, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και θέλω να ηρεμήσω από τη ζωή.

*Φωτογραφίες: Μενέλαος Μυρίλλας

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιο πιτσιρίκι του Stranger Things είσαι;
Ranking: Οι πιο αντιπαθητικοί παίκτες του MasterChef 
Τα παιδιά είναι περίπου alright στο ‘On My Block’

Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.