ΜΟΥΣΙΚΗ

Συνέντευξη: Ο ALceen και ο Chris Child σου λένε τι να κάνεις για να γίνεις Dj

Λίγες μέρες πριν το workshop και το live στο Lohan στα πλαίσια του BUD X Project της μπύρας Bud, μιλήσαμε με τους πασίγνωστους Έλληνες Dj, που θα λάβουν μέρος σε αυτό.

Οι Playmen, ο Mossel, ο ΑLceen και o Chris Child, κάποια από τα πιο επιτυχημένα ονόματα στο χώρο της dance μουσικής, με support από τους Sonarise και Altro, έρχονται στο Lohan για το BUD X Project. Τι σημαίνει αυτό;

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί ένα τρίωρο workshop για επίδοξους, αλλά και δοξασμένους Dj, που θέλουν να μάθουν τα μυστικά αυτών των παραγωγών, που ουσιαστικά παγίωσαν το djing ως επάγγελμα στην Ελλάδα.

Φυσικά, αμέσως μετά στις 23:00 η βραδιά συνεχίζεται με πάρτυ ως το πρωί με τους Playmen και τον Mossel, και όχι μόνο. Το BUD X Project έχει live και την Παρασκευή 23 Μαρτίου με τους Alceen και Chris Child.

Bρήκαμε λοιπόν τον ALceen, τον Chris Child και τον Altro και τους ρωτήσαμε για το workshop, για το πώς έγιναν Dj και ποιος είναι ο αγαπημένος τους προορισμός για live.

Τι σας παρακίνησε να συμμετέχετε στο BUD X Project;

ALceen: Σαν παρουσία εγώ σ’ αυτό το work shop εκτός από το να βοηθήσω κάποιον να γίνει καλύτερος DJ και να μοιραστώ τις εμπειρίες μου, θέλω να συζητήσω με όσους παρευρεθούν εκεί το λόγο για τον οποίο θέλει να γίνει DJ κάποιος, γιατί πιστεύω ότι αυτό μετράει στο τέλος για να γίνεις καλύτερος και αυτό δεν είναι άλλο από το να αγαπάς τη μουσική.

Chris Child: Είμαι πάντα διαθέσιμος όταν και όποτε μου ζητηθεί για να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις ,τις εικόνες και τις εμπειρίες που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια ως dj,ελπίζοντας να βοήθησω τα νέα παιδια.Η ιδέα ενός τέτοιου workshop δίνει την δυνατότητα σε κόσμο να μάθει τα μυστικά εκ των έσω της dance μουσικής και γενικότερα του djing, πράγμα που με παρακίνησε να συμμετέχω.

Altro: Το BUD X Project είναι ένα από τα μεγαλύτερα project στον χώρο της μουσικής στην Ελλάδα και είναι τιμή μου να είμαι μέρος του. Έχοντας υπάρξει επαγγελματίας DJ αρκετά χρόνια και σε διαφορετικά μέρη και μαγαζιά πιστεύω πως μπορώ να μεταδώσω τις εμπειρίες μου στα νεότερα άτομα του χώρου. Επίσης το κοινό θα μπορεί να ακούσει αρκετό προσωπικό υλικό προσαρμοσμένο στις ανάγκες του project.

Τι προσφέρει το workshop σε έναν αρχάριο και τι σε έναν επαγγελματία DJ;

ALceen: Το workshop, έναν αρχάριο DJ μπορεί να τον βοηθήσει στο να αποφύγει κάποια λάθη τα οποία κάναμε εμείς στην αρχή. Μπορεί μέσα από τη συζήτηση που θα έχουμε να κρατήσει όποια στοιχεία θεωρεί χρήσιμα για να συνεχίσει. Τώρα, ένας επαγγελματίας DJ μπορεί να ακούσει απόψεις διαφορετικές από άλλους συναδέλφους του και να δει τη μουσική από μια διαφορετική σκοπιά, την οποία μπορεί να μην την έχει φανταστεί ο ίδιος.

Chris Child: Τo workshop μπορεί να προσφέρει σημαντικές γνώσεις γύρω απο το djing σε έναν αρχάριο αλλα και να εμπλουτίσει ένας επαγγελματίας dj ακόμα παραπάνω τις γνώσεις του με διάφορα details που μπορεί να κάνουν την διαφόρα.

Altro: Το workshop όσον αφορά έναν αρχάριο DJ, μπορεί να του μάθει όλες τις βασικές αρχές αλλά και τις γνώσεις του DJing.Μπορεί να λύσει τις απορίες στον αρχάριο DJ έτσι ώστε να κάνει τα πρώτα του βήματα. Σε έναν επαγγελματία DJ μπορεί να διευρύνει τον τρόπο που σκέφτεται και ίσως να του δείξει κάτι εξελιγμένο στον τομέα αυτόν, πού δεν γνωρίζει.

Πώς γίνατε dj;

ALceen: Ακούω πολυ μουσική από μικρός. DJ δεν ήτανε κάτι το οποίο ήθελα να γίνω πάντα. Ξεκίνησα να παίζω μουσική γύρω στα 17 και μετά από ένα χρόνο μπήκα στη μουσική παραγωγή. Όλο αυτό ήρθε μόνο του, δεν το κυνήγησα.

Chris Child: Επαγγελματικά φέτος συμπληρώνω τα 12 χρόνια και η αγάπη μου για το djing ξεκίνησε αφού πρώτα υπήρξα για πολλά χρόνια συλλέκτης δίσκων.Πηγαίνοντας σε cafe και clubs, έλεγα ότι αν γινόμουνα dj (μιας και είχα τις μουσικές γνώσεις) θα έκανα κάτι διαφορετικό στη ροή και έτσι μου μπήκε το μικρόβιο. Πάντως μικρός ήθελα να γίνω ραππερ διότι μεγάλωσα με ραπ μουσική και μαύρα ακούσματα.

Altro: Όταν έχεις μεγάλο πάθος για κάτι, αυτό συνήθως φαίνεται από μικρή ηλικία.Έτσι και στην περίπτωση μου από μικρός άκουγα και μάζευα με μανία μουσική. Θυμάμαι μία μέρα όταν έπεσε στα χέρια μου ένα μιξαρισμένο cd ενός γνωστού DJ και μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο ωραία ενωνόντουσαν τα κομμάτια και το όλο συναίσθημα που αυτό έβγαζε. Αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσω να ασχολούμαι με το DJing και την μουσική γενικότερα.Από κει και έπειτα όπου έβρισκα μίκτη η κάποιο πικ-άπ ονειρευόμουν ότι έπαιζα μουσική μπροστά σε κόσμο. Στην ηλικία των 17 άρχισα να παίζω σε μερικά μαγαζιά και από τότε δεν έχω σταματήσει.Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

τα πρώτα σας μουσικά ακούσματα;

ALceen: Τα πρώτα μουσικά ακούσματα όπως και πιστεύω σχεδόν όλα τα παιδιά της ηλικίας μου ήταν στο MTV, το οποίο έκανε μεγάλη επιτυχία τότε στην τηλεόραση. Ήταν σκέψου το YouTube της εποχής εκείνης.

Chris Child:  Ραπ μουσική.

Altro: Πιστεύω πως είμαι αρκετά τυχερός πού μεγάλωσα μουσικά στα 90s και early 00s.Τις εποχές αυτές κυκλοφόρησε μουσική που ακόμα και σήμερα παίζει σημαντικό ρόλο στα clubs και όχι μόνο. Τα ακούσματα μου αυτήν την εποχή ήταν κυρίως Dance και Electronica χωρίς όμως να περιορίζομαι σε αυτά.Είχα και έχω πάντα επιρροές από όλα τα είδη όπως rock , jazz, metal, ethnic.

Πως σκεφτήκατε το nickname σας;

ALceen: Δεν ξέρω ούτε εγώ τι σημαίνει. Δεν το βρήκα εγώ, το βρήκε ένας φίλος. Δεν ήμουν ποτέ καλός σε αυτά απλά έπρεπε να έχω ένα όνομα διαφορετικό από το δικό μου για να βγάζω κομμάτια.

Chris Child: Το 2002 δουλεύοντας ως pr σε ένα club, θέλοντας να βρίσκομαι στο φυσικό μου χώρο που θεωρώ το club. Μας ζητήθηκε να βρούμε ένα nickname και επειδή όλοι στο Λύκειο με φωνάζανε Chris, χρησιμοποιήσα το επώνυμο της μητέρας μου που λέγεται Πεδιώτη, το συντόμευσα και το έκανα Chris… Child.

Altro: Με το θέμα nickname δεν είχα ποτέ καλή σχέση οπότε έκανα απλά έναν εύηχο συνδυασμό τού ονόματος και του επιθέτου μου και έτσι γεννήθηκε το Altro.

Ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση που σας κάνουν και τι απαντάτε;

ALceen: Η πιο συχνή ερώτηση που μου κάνουν για το επάγγελμα μου είναι, πως νιώθεις όταν είσαι εκεί πάνω και παίζεις και ξέρεις ότι σε κοιτάει τόσος κόσμος. Αυτό το οποίο απαντάω είναι ότι κάθε φορά τον κόσμο αυτόν, το βλέπω σαν να είναι η παρέα μου και αυτό με βοηθάει να είμαι ήρεμος και να βγάζω το καλύτερο dj set που μπορώ.

Chris Child: Τι θα κάνεις όταν βαρεθείς να παιζεις μουσική και τι θα κάνεις όταν μεγαλώσεις. Who knows!

Altro: Συνήθως νέα παιδιά με ρωτάνε πως θα μπορέσουν και εκείνα να παίξουν στο αντίστοιχο μαγαζί στο οποίο βρίσκομαι και να καταφέρουν να γίνουν επαγγελματίες DJ. Αυτό που τους απαντάω είναι λίγο κλασσικό αλλά η μόνη αλήθεια , ότι με σκληρή δουλειά και αφοσίωση στη μουσική μπορείς να καταφέρεις ότι στόχο βάλεις.Όλοι από το μηδέν ξεκίνησαν.Αρκεί να έχεις υπομονή.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα στη δουλειά που δεν φανταζόσασταν όταν ξεκινούσατε;

ALceen: Το πιο δύσκολο πράγμα στη δουλειά μου πιστεύω ότι είναι η δυνατότητα να ψυχολογήσεις τον κόσμο τον οποίο έχεις από κάτω κάθε φορά. Αυτό αλλάζει ανάλογα την περιοχή, την εποχή, τη μέση ηλικία του κοινού, την ώρα την οποία διεξάγεται το πάρτυ, το μέρος που γίνεται κ.α. Την εμπειρία αυτή την αποκτάς μόνο με το πέρασμα του καιρού μέσα σε αυτό το επάγγελμα.

Chris Child: Ο αθέμιτος ανταγωνισμός και όχι ο υγιής συναγωνισμός!

Altro: Το μόνο δύσκολο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι το θέμα της ξεκούρασης κυρίως όταν παίζεις μουσική περισσότερες από μία μέρες και σε περισσότερα από ένα μέρη.Πέρα από αυτό, είναι μία δουλειά που αν πραγματικά αγαπάς την μουσική , ποτέ δεν θα την δεις σαν δουλειά αλλά σαν ευχαρίστηση να κάνεις κάτι που σε παθιάζει και να αμείβεσαι γι’ αυτό.

Ποιο τραγούδι που έχετε ακούσει τελευταία θα θέλατε να μιξάρετε;

ALceen: Το ‘Sorry’ από Nothing But Thieves!

Chris Child: Το ‘Swagon’ του Detlef.

Altro: Το νέο κομμάτι του MOGUAI & Zonderling – Lee.

Αγαπημένος προορισμός εκτός Ελλάδας για live set;

ALceen: Δεν μπορώ να σου πω ούτε εντός Ελλάδας, ούτε εκτός. Για μένα αγαπημένος προορισμός είναι όπου υπάρχει κοινό το οποίο αγαπάει τη μουσική.

Chris Child: Ibiza.

Altro: Θα ήθελα πολύ να παίξω σε ένα event στην Αμερική, οπότε συνεχίζω την σκληρή δουλειά που απαιτεί κάτι τέτοιο.

INFO

Bud_X at Lohan Nightclub | Παρασκευή 16 & 23 Μαρτίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

20:00 – 22:30: Workshop

23:00 – 05:00: After Party με Playmen, Mossel, Sonarise & Altro

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ

23:00 – 05:00: Party με Alceen, Chris Child, Sonarise & Altro

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τη συνέντευξή μας με τους Playmen, τον Mossel και τον Sonarise