ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τι κρύβεται πίσω από τις μάσκες των Boombamontana;

Το μυστηριώδες duo με τις μάσκες συστήνεται στο Oneman.

H πρώτη φορά που είδα τους Boombamontana ήταν στο video clip του ‘Bunda’ της Natasha Kay. Αν και μου φάνηκαν περίεργοι αυτοί οι δύο τύποι με τις μάσκες, η αλήθεια είναι πως δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία τότε.

Να που, όμως, οι Boombamontana ξαναεμφανίστηκαν μπροστά μου και αυτή τη φορά δεν γινόταν να το παραβλέψω. Το νέο κομμάτι τους με τίτλο ‘Circus’, αποτελεί το επίσημο Anthem του Colour Day Festival για το 2020 και είναι ένα urban pop κομμάτι με synth pop και trap στοιχεία.

Το video clip τους από την άλλη, είναι σε 3D animation, με τη σκηνοθεσία του να την αναλαμβάνει ο διεθνούς φήμης John Katehis, με υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, σε συνεργασία με τον Ορφέα Αντουλινάκη, ενώ την οργάνωση παραγωγής ανέλαβε η Crystal View.

Οι Boombamontana φαίνεται πως έχουν έρθει γεμάτοι ενέργεια για να δημιουργήσουν κάτι καλό στην εγχώρια μουσική βιομηχανία. Ας τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί οι Boombamontana;

“Είμαστε ένα duo παραγωγών με αρκετά χρόνια στη μουσική παραγωγή και πολλές συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως η Τάμτα, η Demy, οι Vegas, ο Saske, η Natasha Kay, η Κρυσταλλία κ.ά. και αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε αυτό που μας εκφράζει 100% στη μουσική γι’ αυτό και δημιουργήσαμε τους Boombamontana”.

Γιατί εμφανίζεστε με μάσκες και τι ακριβώς σημαίνουν; 

“Οι μάσκες είναι ένας τρόπος να κρατήσουμε την προσοχή του κόσμου εστιασμένη μόνο στη μουσική και στη δουλειά μας και όχι στα πρόσωπά μας και στο ποιοι είμαστε. Είμαστε όλοι και κανένας, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. H μουσική θέλουμε να μιλάει για μας και όχι εμείς για την μουσική μας. Η επιρροή προέρχεται κυρίως από ένα αγαπημένο μας video game γιατί εκτός από την μουσική λατρεύουμε και το gaming”.

Θα είναι πάντα οι ίδιες μάσκες ή σκέφτεστε να τις αλλάζετε;

“Οι μάσκες είναι η ταυτότητα μας, δεν θέλουμε να αλλάξουν αλλά και να αποφασίσουμε κάποια αλλαγή θα είναι για να βελτιώσουμε το εικαστικό αποτέλεσμα και όχι γιατί αυτό επιτάσσει το trend της εποχής”.

Το όνομα ‘Boombamontana’ πώς προέκυψε;

“Το όνομά μας ουσιαστικά προέκυψε από 2 διαφορετικές έννοιες. Το Boomba που προκύπτει από τον ήχο που προκαλεί η μουσική μας μιας κι έχουμε επηρεαστεί από την Moombahton (μία μίξη house & reggaeton μουσικής) και το Montana που το εμπνευστήκαμε από τον διάσημο χαρακτήρα του “Scarface”, Tony Montana και την ιδιόμορφη ιδιοσυγκρασία του”.

Ποια είναι η μεταξύ σας σχέση;

“Είμαστε πολλά χρόνια φίλοι και συνεργάτες, οπότε γι’ αυτό η συνεργασία μας προέκυψε πολύ εύκολα”.

Και πώς σας ξεχωρίζουμε; 

“Δεν έχουμε χωρίσει τους ρόλους καθώς, όπως αναφέραμε και πριν, είναι δύο έννοιες που μας χαρακτηρίζουν απόλυτα και τους δύο. Οπότε είμαστε και μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, οι Boombamontana”.

Μιλάμε μόνο για παραγωγή μουσικής ή να περιμένουμε και κάτι περισσότερο από τους Βoombamontana;

“Αυτό που αγαπάμε ανέκαθεν πολύ και πηγάζει από μέσα μας είναι η μουσική. Οπότε αυτό που μας αντιπροσωπεύει είναι η παραγωγή και η δημιουργία μουσικής και στίχων”.

Το πρώτο κομμάτι σας ήταν με τη Natasha Kay το ‘Bunda’. Περιμένατε ότι θα είχε τέτοια επιτυχία;

“Κάθε φορά που δημιουργούμε ένα κομμάτι είτε για άλλους καλλιτέχνες, είτε τώρα πια και για εμάς, σίγουρα το ξεχωρίζουμε και το πιστεύουμε πολύ. Το ‘Bunda’ το πιστέψαμε από την αρχή και ‘έδεσε’ τέλεια με τη Natasha. Ωστόσο δεν περιμέναμε ότι θα είχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση με εκατομμύρια views και εκατοντάδες χιλιάδες streams”.

Είχατε σκεφτεί τότε να βγείτε μπροστά από τις κάμερες ή απλά έτυχε;

“Όταν δουλεύεις σαν δημιουργός ή μουσικός παραγωγός έχεις συνηθίσει να είσαι backstage, οπότε δεν το είχαμε σκεφτεί, απλά ήρθε και η δουλειά μας παραμένει η δημιουργία και όχι τόσο να είμαστε μπροστά στις κάμερες. Από την άλλη είναι μία αναγκαιότητα και μέρος της μουσικής βιομηχανίας το να επικοινωνούμε όσο καλύτερα μπορούμε την δουλειά μας”.

Και μετά ήρθε και η συνεργασία με την Τάμτα και την Κρυσταλλία. Τι θα γίνει, θέλετε να κάνετε ‘δικά σας’ όλα τα νέα dance/reggeaton κομμάτια;

“Οι συνεργασίες μας με την Τάμτα και την Κρυσταλλία ήταν δύο πολύ ξεχωριστές συγκυρίες για εμάς. Το μόνο σίγουρο είναι πως είμαστε αρκετά φιλόδοξοι και θα θέλαμε στο μέλλον αν όχι όλα, τα περισσότερα νέα κομμάτια αυτού του είδους να έχουν τη δική μας υπογραφή”.

Ποιους ξένους καλλιτέχνες θαυμάζετε;

“Είναι πάρα πολλοί οι καλλιτέχνες που αγαπάμε κι έχουμε επηρεαστεί ανά τα χρόνια. Τελευταία παρακολουθούμε περισσότερο τους Major Lazer,  Dj Snake,  J. Balvin, C. Tangana, PNL και άλλους”.

Το φετινό anthem του Colour Day Festival σας ανήκει. Τι σημαίνει το ‘Circus’ για εσάς;

“Αρχικά είναι μεγάλη μας χαρά να συνδέουμε τη μουσική μας με ένα τόσο δημοφιλές και ξεχωριστό φεστιβάλ όπως το Colour Day. Το ‘Circus’ ήταν  σα να προοριζόταν εξαρχής γι’ αυτό. Κάθε φορά που το ακούμε μας δίνει όλη αυτή την ενέργεια που προκαλεί ένα φεστιβάλ μουσικής και χρωμάτων”.

Bγάζετε καθόλου τις μάσκες ή κυκλοφορείτε μόνιμα με αυτές;

“Εννοείται τις βγάζουμε, άλλωστε είναι και αρκετά άβολες για να τις φοράμε συνέχεια. Τις αμέτρητες ώρες που είμαστε στο στούντιο, είμαστε χωρίς αυτές”.

Πόσο διαφορετικοί είναι οι Boombamontana όταν βγάζουν τις μάσκες;

“Καθόλου διαφορετικοί. Σίγουρα ο καθένας μας έχει την προσωπική ζωή του αλλά και πάλι η μουσική είναι αυτή που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της μέρας μας ή ακόμα και της ζωής μας”.

Ποιο είναι το πιο καλό, αλλά και ποιο το πιο άσχημο σχόλιο που έχετε διαβάσει μέσω social media από τη στιγμή που σας έμαθε ο κόσμος;

“Δεν υπάρχει κάποιο που να έχουμε ξεχωρίσει. Γενικά λαμβάνουμε καθημερινά αρκετά όμορφα σχόλια, τόσο από Ελλάδα όσο και από εξωτερικό κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Αρνητικά σχόλια ευτυχώς έχουμε λίγα μέχρι στιγμής κι αυτά προέρχονται συνήθως από κόσμο που μπορεί να μην τους αρέσει αυτό που ακούνε αλλά κι αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι και το δεχόμαστε. Η κριτική άλλωστε όταν είναι εποικοδομητική σε βοηθάει να εξελιχθείς και να γίνεις καλύτερος σε αυτό που κάνεις”.

Τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε στην ελληνική μουσική βιομηχανία;

“Ο στόχος μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερη μουσική αρχικά για εμάς και μετά γι’ άλλους καλλιτέχνες και φυσικά να την αγκαλιάσει ο κόσμος. Σαν πιο μακρινό στόχο θα θέλαμε να καταφέρουμε να κάνουμε την μουσική ‘made in Greece’ ένα ακόμα εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας”.