ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
SPONSORED

Πού τέμνονται Retail και Ράλλυ Ακρόπολις;

Ο CEO της Κωτσόβολος-Dixons South East Europe μας ξεναγεί στην παρουσία και τις δράσεις της εταιρείας στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022. Πρώτα, όμως, κάνει μερικές στάσεις στη δική του μεγάλη αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό εξηγώντας παράλληλα την εκλεκτική συγγένεια που μοιράζεται ο χώρος του λιανικού εμπορίου με εκείνων των αγώνων αυτοκινήτου.

Είναι ένας αγώνας πολύ διαφορετικός από τους άλλους, είναι ένα ράλλυ που έχει γράψει τη δική του ιστορία, μία διοργάνωση που φιγουράρει πολύ ψηλά στο μεγάλο βιβλίο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι τελικά κάτι πολύ περισσότερο από ένας απλός αγώνας· είναι ένας θρύλος για όλους όσους αγαπούν τους αγώνες αυτοκινήτων. Μάλιστα, η επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις το 2021 στο WRC του έδωσε ξανά όλη τη λάμψη που το ακολουθούσε για δεκαετίας (και κάπου όμως είχε αρχίσει να χάνεται).

Η Κωτσόβολος, λοιπόν, στηρίζει ως χορηγός το μεγάλο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022, την Υπερειδική διαδρομή ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ, αλλά και τον Ελληνικό και Παγκόσμιο τελικό eSports WRC. Για μία ακόμη χρονιά, δηλαδή, βρίσκεται δίπλα σε κάθε διαδρομή που υπόσχεται ταχύτητα και υψηλές επιδόσεις!

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει το λιανικό εμπόριο με έναν θρυλικό αγώνα αυτοκινήτων; Είναι μία απορία που μας δημιουργήθηκε αλλά ο Γιάννης Βασιλάκος φρόντισε να μας τη λύσει – κάνοντας παράλληλα μια αναδρομή στη μεγάλη αγάπη που τρέφει για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Πότε ξεκίνησε η αγάπη σας για το Ράλλυ Ακρόπολις;

Η αγάπη μου για τo ράλλυ ξεκίνησε από πολύ μικρός και μου τη μετέδωσε ο αδελφός της μητέρας μου, ο οποίος έτρεχε στο ελληνικό χωμάτινο πρωτάθλημα με ένα Μini Cooper station. Θυμάμαι να τον παρακολουθώ με δέος να προετοιμάζει ο ίδιος το αυτοκίνητο στο γκαράζ του σπιτιού, περιμένοντας τη στιγμή που θα μου φορέσει το τεράστιο για μένα τότε κράνος και να με κάνει μία μικρή βόλτα στους χωμάτινους δρόμους της Μάνδρας, όπου και έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου.

Ποια είναι η πρώτη σας ανάμνηση από το «Ράλλυ των θεών»;

Η πρώτη μου ανάμνηση από το «Ράλλυ των θεών» είναι από τους Βωξίτες, και αν δεν κάνω λάθος ήταν το 1985. Θυμάμαι ακόμα με κάθε λεπτομέρεια να περνούν τα υπερ-αυτοκινήτα του Group B, με οδηγούς όπως ο Timo Salonen ή ο Ari Vatanen με τα 205 T16, και να αφήνουν στο χώμα βενζίνη που έκαιγε για αρκετά δευτερόλεπτα μετά το πέρασμα του αυτοκινήτου! Είναι κάτι που ακόμα θυμάμαι με κάθε λεπτομέρεια και ξεχωρίζω από τις χιλιάδες υπέροχες αναμνήσεις από τα ελληνικά βουνά και τα Acropolis Rally που ακολούθησαν.

Τι είναι αυτό που σας εξιτάρει σε εκείνο και πόσο σημαντική είναι η επαναλειτουργία του για την Ελλάδα;

Βάζοντας στην άκρη για λίγο την προσωπική μου αγάπη για το WRC και ειδικά το Acropolis Rally, αυτό που με εξιτάρει περισσότερο από τον ρόλο μου στην εταιρία, είναι η ταύτιση τoυ brand Κωτσόβολος με το παγκόσμιο brand του Acropolis Rally στο μυαλό όλων αυτών των εκατομμυρίων θεατών που αγαπούν το Ράλλυ των Θεών και θα το δουν από την τηλεόραση, αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που θα βρεθούν στα ελληνικά βουνά τις μέρες του αγώνα.

Μετά από πολλά χρόνια δυσκολιών και απαισιοδοξίας, η επανέναρξη του παγκόσμιου αυτού αγώνα σηματοδοτεί μία νέα πιο αισιόδοξη και πιο φωτεινή περίοδο για τη χώρα μας, με τεράστια σημασία για την προώθηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και για την ψυχολογία όλων των Ελλήνων. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Κωτσόβολος δε θα έπαιρνε μέρος ως υποστηρικτής σε αυτήν την τόσο μεγάλη γιορτή για τη χώρα μας!

Ποια πιστεύετε πως είναι τα κοινά στοιχεία μεταξύ του Retail και του Ράλλυ Ακρόπολις;

Με μία πρώτη ματιά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι δυο αυτοί «χώροι» φαίνεται να μην έχουν κάποια εμφανή συσχέτιση. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο. Όπως το Rally έτσι και το Retail, μπορεί να προσφέρει δυνατές εμπειρίες, ενώ παράλληλα και τα δύο χρειάζονται γρήγορα αντανακλαστικά για τη διαχείριση πολυσύνθετων προκλήσεων.

Επιπλέον, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα αποτελούν αρετές που υποδεικνύουν το σωστό «μονοπάτι» -κυριολεκτικά και μεταφορικά- στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, τόσο στο πλαίσιο του Rally, όσο και στην «αρένα» του Retail, ενώ η ακρίβεια στις κινήσεις και η διορατικότητα είναι χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά για την ανάδειξη του νικητή. Φυσικά, όλα τα παραπάνω και στα δύο πεδία, δε θα σήμαιναν τίποτα χωρίς την πολύ καλή προετοιμασία, τη σκληρή δουλειά και τη μελέτη των κινήσεων του αντιπάλου. Τα πάντα κρίνονται στις υψηλές επιδόσεις, την ετοιμότητα και την ταχύτητα ανά πάσα στιγμή.

Πώς νιώθετε που η Κωτσόβολος είναι κομμάτι αυτής της τόσο σημαντικής διοργάνωσης στην Ελλάδα;

Όπως ανέφερα και παραπάνω, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός ταχύτητας και εμπειρίας. Δίνει, λοιπόν, το παρόν σε αυτήν την εξαιρετική διοργάνωση, αλλά και σε κάθε μικρή και μεγάλη στιγμή της καθημερινότητάς μας, στοχεύοντας σε μία Καλύτερη Ζωή για όλους.

Για ακόμα μία χρονιά, βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε διαδρομή που υπόσχεται ταχύτητα και υψηλές επιδόσεις, στηρίζοντας ως χορηγός το μεγάλο αυτό παγκόσμιο αθλητικό γεγονός. Η χαρά και η προσμονή φέτος είναι ακόμα μεγαλύτερες, αφού θα αναβιώσει η μυθική Υπερειδική Διαδρομή, εμπρός σε κατάμεστες κερκίδες του ΟΑΚΑ.

Ποια θα είναι η παρουσία της Κωτσόβολος στο χώρο;

Η παρουσία της σίγουρα θα είναι αισθητή και υπόσχεται πολλές εκπλήξεις! Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να πάρει μία γεύση των Κ+ υπηρεσιών, που υπόσχονται ταχύτητα και υψηλές επιδόσεις στο πρότυπο Service Point που θα συναντήσει τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στο Service Park της Λαμίας, στο πλαίσιο του ΕΚΟ Acropolis Rally 2022. Στο πρότυπο Service Point του περιπτέρου μας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ομάδα μας εν δράσει, κάνοντας ερωτήσεις και λαμβάνοντας συμβουλές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες επισκευής και αναβάθμισης smartphone & tablet, ενώ θα έχουν την ευκαιρία  να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα.

ράλλυ Ακρόπολις

Οι δράσεις της Κωτσόβολος στο Ράλλυ Ακρόπολις

  • Στο πρότυπο Service Point του περιπτέρου της Κωτσόβολος, η ομάδα των εξειδικευμένων τεχνικών της Κωτσόβολος, Κ+ team, θα προσφέρει δωρεάν* ολοκληρωμένες υπηρεσίες επισκευής και αναβάθμισης για smartphone & tablet, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν και στο μοναδικό Photo Contest by Canon μπαίνοντας στην κλήρωση για μία φωτογραφική μηχανή Mirrorless Canon EOS R10. Τέλος, όσοι παρευρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία, ένας εξειδικευμένος τεχνικός, να τοποθετήσει στο κινητό τους δωρεάν, μία μεμβράνη ενισχυμένης προστασίας.
  • Στο Service Park της Λαμίας, οι λάτρεις του αυτοκινήτου θα ζήσουν από κοντά το Car Service Challenge, όπου μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα πραγματικό service αυτοκινήτου υπό την εποπτεία έμπειρων μηχανικών. Το ειδικά διαμορφωμένο garage θα φιλοξενήσει το ιστορικό Subaru Impreza 555 για ένα challenge υψηλής ταχύτητας και επίδοσης.  Η καλύτερη επίδοση της κάθε ημέρας θα κερδίσει 1 κλιματιστικό υψηλών επιδόσεων Toyotomi ErAI.
  • Στις 7 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στην Αίθουσα Κασσιμάτης του ΟΑΚΑ, θα πραγματοποιηθεί το AR22 Esports presented by Kotsovolos, όπου οκτώ άτομα από Ελλάδα και Κύπρο θα διαγωνιστούν για μια wild card για τον παγκόσμιο τελικό WRC Esports Global Final, που θα γίνει το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (LAN Event). Εκεί θα αναδειχθούν οι οκτώ καλύτεροι του official ESPORTS WRC Championship και ο νικητής του AR22 Esports presented by Kotsovolos FINAL. Οι τελικοί θα διεξαχθούν σε ειδικό stage που θα στηθεί στην αίθουσα Κασσιμάτης, ενώ 60 έως 80 άτομα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση από τις ειδικά διαμορφωμένες εξέδρες.

Η Κωτσόβολος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το ρόλο της τεχνικής υποστήριξης. Τον υπηρετεί με υπευθυνότητα, με τις Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Κωτσόβολος Κ+ και το εξειδικευμένο προσωπικό Κ+ experts, το οποίο είναι σταθερά δίπλα στους πελάτες, όπου κι αν βρίσκονται, σε κάθε στιγμή της ζωής τους.

Με τους ανθρώπους της να αποτελούν την καρδιά των Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών K+, η Κωτσόβολος δημιουργεί προστιθέμενη αξία, το αναμφισβήτητο “plus” στην επιλογή Κωτσόβολος για κάθε καταναλωτή. Διασφαλίζοντας τη μέγιστη απόδοση των συσκευών τους, η εταιρεία φροντίζει ώστε η ζωή των πελατών της, να είναι πιο ξέγνοιαστη και απολαυστική.

Με τη νέα καμπάνια της, η Κωτσόβολος έρχεται να συνδέσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των τεχνικών του EKO Acropolis Rally με τον αντίστοιχο ρόλο και της δικής της τεχνικής υποστήριξης K+, ώστε κάθε συσκευή τεχνολογίας να επιτυγχάνει κορυφαίες επιδόσεις.

Περισσότερες πληροφορίες τόσο για το EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022 όσο και για τις δράσεις της Κωτσόβολος σε αυτό μπορείς να βρεις εδώ: Ράλλυ Ακρόπολις 2022 | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ – kotsovolos.gr

*Δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος των ανταλλακτικών