FITNESS
SPONSORED

7 facts για την αξία της καθημερινής άσκησης και ιδέες για την επίτευξή της

Με αφορμή την επιστροφή του ATHENS FITNESS FESTIVAL, καταγράφουμε τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους οφείλουμε να εντάξουμε τη γυμναστική στην καθημερινότητά μας.

Έναν χρόνο μετά την άκρως επιτυχημένη πρώτη εμπειρία με το κοινό της Αθήνας, το ATHENS FITNESS FESTIVAL επιστρέφει ξανά στην Ακτή Βουλιαγμένης για να ταράξει τα νερά και να δημιουργήσει για τους συμμετέχοντες τις ιδανικές συνθήκες για τη γνωριμία τους με διάφορα είδη άσκησης.

Λίγα λόγια για το ATHENS FITNESS FESTIVAL

Πέρυσι, η απόλυτη διοργάνωση για το Fitness φιλοξένησε περισσότερους από 4.500 επισκέπτες και φέτος έχει βάλει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, παρέχοντας στην παραλία της Βουλιαγμένης μεγαλύτερα και νέα fitness stages, νέα είδη προπόνησης και μια σειρά από εκπλήξεις για κάθε αθλούμενο.

Στις 25 & 26 Μαΐου η πιο ξεχωριστή fitness & wellness εμπειρία επιστρέφει και πριν φορέσουμε τα αθλητικά μας και ετοιμαστούμε για προπόνηση με τους μετρ τους είδους, καταγράφουμε τους λόγους εκείνους που θα πρέπει να εντάξουμε άμεσα τη γυμναστική στην καθημερινότητά μας, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει.

Γιατί είναι σημαντικό να γυμναζόμαστε σε καθημερινή βάση

Ναι, ο καθένας μας γνωρίζει το πόσο σημαντικό είναι να γυμνάζεται τακτικά, ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που θεωρούν την άσκηση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους. Αφήνοντας εκτός το προφανές αισθητικό σημείο (ναι εκείνο με τους γυμνασμένους κοιλιακούς, τα μπράτσα και τα στήθη) υπάρχουν αρκετοί ακόμα λόγοι για τους οποίους είναι κομβικό να γυμναζόμαστε καθημερινά. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Η καρδιά μας θα μας ευχαριστεί

Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (American Heart Association), η συστηματική άσκηση βοηθάει στη δραστική μείωση των ασθενειών που σχετίζονται με την καρδιά. Η πρόταση της μάλιστα αναφέρει ότι 30 λεπτά μέτριας έντασης άσκησης για 5 φορές την εβδομάδα, είναι πολύ σημαντικά.

Γυμναστική και μακροζωία

Πολλές ασκήσεις κυρίως της ασιατικής γυμναστικής κουλτούρας έχουν πολλές φορές συνδεθεί με την μακροζωία. Πρόσφατη μελέτη του Cedars-Sinai Academic Medicine απέδειξε μάλιστα ότι οι γυναίκες που κάνουν προπόνηση αύξηση της δύναμης για πέντε φορές την εβδομάδα, μείωσαν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 24%, σε σύγκριση με 18% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες. Όπως είδαμε παραπάνω τα καρδιολογικά προβλήματα μειώνονται, επομένως οι πιθανότητες για καλύτερη και πιο μακρά ζωή, πολλαπλασιάζονται.

Γυμναστική ως αντιγηραντικό tip

Εξαιτίας των ενζύμων που παράγονται κατά τη διάρκεια της άσκησης, θεωρείται ότι κάθε φορά που γυμναζόμαστε, στην ουσία κάνουμε και ένα service στον οργανισμό μας. Η αιμάτωση αυξάνεται στα σημεία που πιέζουμε περισσότερο και θρεπτικά συστατικά μεταφέρονται στους ιστούς, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνονται και οι τοξίνες.

Δυναμώνει τους μυς και τα κόκαλα

Ο καθιστικός τρόπος ζωής που προβάλλεται ως αναγκαίο κακό σήμερα, αποτελεί μια σύγχρονη μάστιγα για τους νέους εργαζομένους και είναι πραγματικά δύσκολο το να απεμπλακείς από αυτόν. Οι μυς μένουν σε αχρησία για πολλές ώρες και αυτό είναι κάτι που γεννά μόνο προβλήματα για το σώμα μας, αφού στο τέλος καταλήγουν να ατονούν. Αντιθέτως, όταν κάνουμε μια γυμναστική, η οποία πιάνει όλο και περισσότερες μυϊκές ομάδες, τότε μύες και κόκαλα μένουν σε καλή κατάσταση.

Βελτιώνει (και) την ψυχική υγεία

Οι ενδορφίνες οι οποίες παράγονται κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορούν να λειτουργήσουν καταπραϋντικά για την ψυχική μας υγεία. Η γυμναστική μας εκτονώνει και μπορεί να μειώσει τα υψηλά επίπεδα αδρεναλίνης, ηρεμώντας μας ουσιαστικά και μειώνοντας το στρες και την κακή διάθεση.

Βελτιώνει και τη μνήμη

Το οξυγόνο που δέχεται ο οργανισμός μας κυρίως μετά από την αερόβια άσκηση, μπορεί να αποβεί εξαιρετικά σημαντικό και για πνευματικούς λόγους. Ο εγκέφαλος μαθαίνει να λειτουργεί με υψηλότερα επίπεδα οξυγόνου και έτσι βοηθούμαστε για την πιο ορθολογική λήψη αποφάσεων, ενώ παράλληλα βελτιώνει και τη μνήμη μας.

Αυτοπεποίθηση, ενέργεια και καλός ύπνος

Όπως και να το κάνουμε η άσκηση δίνει και επιπλέον αυτοπεποίθηση στον αθλούμενο, αφού μπορεί να του προσφέρει αυτοεκτίμηση σε σημείο που λίγες δραστηριότητες μπορούν να πετύχουν. Ταυτόχρονα όμως, μας βοηθά και στη βελτίωση του ύπνου. Και καλός ύπνος σημαίνει καλύτερη ζωή.

Tips για να μην τα παρατήσεις

Είναι εύκολο να πάρεις την απόφαση να ξεκινήσεις την καθημερινή άσκηση, αλλά δύσκολο να την τηρήσεις μέχρι τέλους. Για τον λόγο αυτό εμείς σου παρέχουμε μερικά έξυπνα tips προκειμένου να μη φτάσεις ποτέ στο σημείο που θα θέλεις να σταματήσεις.

  • Δοκίμασε διαφορετικές γυμναστικές μέχρι να βρεις αυτό που σε αντιπροσωπεύει και σε γεμίζει.
  • Βάλε πρόγραμμα και φρόντιζε να σου δίνεις επιβραβεύσεις για την τήρησή του.
  • Παρακολούθησε την πρόοδό σου βάζοντας μικρούς στόχους.
  • Δοκίμασε να προπονείσαι τα πρωινά, πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, ώστε να μην το ακυρώσεις.
  • Γυμνάσου με φίλους. Έτσι θα περάσετε μαζί όλα τα δύσκολα.
  • Πήγαινε στο ATHENS FITNESS FESTIVAL στις 25 & 26 Μαΐου στην Ακτή Βουλιαγμένης και μάθε όλα τα μυστικά του fitness από τους πλέον κατάλληλους.