Getty Images/Unsplash+
FITNESS

Οι ασκήσεις που κάνουν το σεξ πιο απολαυστικό

Οι SOS ασκήσεις για να βελτιώσεις τη στυτική λειτουργία και να ανεβάσεις τη λίμπιντο, μεταξύ πολλών άλλων.

Ενδεχομένως να έχεις πρόχειρη την πληροφορία ότι το σεξ θεωρείται τύπος καρδιοαναπνευστικής άσκησης. Μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να μας απαλλάξει από το στρες, όπως μια προπόνηση cardio, αρκεί να διαρκεί περί τα 30 λεπτά.

Αυτή η πληροφορία βέβαια, έχει και δεύτερη ανάγνωση. Για να εκτελέσεις με επιτυχία μια καρδιαναπνευστική άσκηση, είναι χρήσιμο να έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτήν.

Δηλαδή, να κάνεις προετοιμασία για το σεξ που στο τέλος της ημέρας προϋποθέτει κίνηση διαφορετικών μυικών ομάδων. Ακολουθούν οι SOS ασκήσεις μέσω των οποίων μπορείς να βελτιώσεις τη στυτική λειτουργία, να τακτοποιήσεις τον πόνο κατά τη διείσδυση και φυσικά, να ανεβάσεις τη λίμπιντο, μεταξύ πολλών άλλων.

Cardio

Ό,τι και αν κάνεις που αφορά τη φυσική σου κατάσταση, βοηθά το αίμα να ρέει. Έχε υπ’ όψιν σου ότι αν δεν υπάρχει η κατάλληλη ροή αίματος, υπάρχει πρόβλημα στη στύση και την κολπική λίπανση. Έρευνες έχουν δείξει ότι η αερόβια άσκηση οδηγεί και σε καλύτερη διέγερση και στα δυο βιολογικά φύλα.

Επιπροσθέτως βελτιώνει την αντοχή, την οποία χρειάζεσαι επί το έργω. Για να κλειδώσεις αυτά τα must, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γρήγορο περπάτημα (για διάστημα που θα ανέβουν οι καρδιακοί παλμοί και θα ιδρώσεις), το τρέξιμο, το κολύμπι και την ποδηλασία.

Ενδυνάμωση

Οι προπονήσεις δύναμης είθισται να περιλαμβάνουν αντιστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεις τους μυς που χρειάζεσαι για τα πάντα (από το να στέκεσαι σε όρθια θέση και να σηκώνεσαι με άνεση αφότου κάθεσαι έως το να μεταφέρεις τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ ή να ανεβαίνεις σκάλες), αλλά και δίνεις μια χείρα βοηθείας στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης. Μια απλή λύση είναι τα push ups. Οι σύνθετες χρειάζονται βάρη ή λάστιχα ή το βάρος του σώματος ή ό,τι άλλο προκαλεί τους μυς. Αυτός είναι ο μόνος να αναπτυχθούν.

Κοιλιακοί

Η δουλειά στους μυς του πυρήνα (κοιλιά και ραχιαίοι) είναι απαραίτητη, αφού πρόκειται για μια περιοχή που συμμετέχει σε ό,τι κάνουμε την ώρα του σεξ. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία με κοιλιακούς. Από σανίδες έως τα παραδοσιακά «ροκανίσματα». Θέλω να πω ότι όλο και κάτι θα βρεις που να σου αρέσει, όπως βοηθάς ένα κομμάτι του σώματος σου που το λες και πολύ σημαντικό -από το να κάθεσαι σωστά όταν είσαι στο γραφείο έως να μην πονάει η μέση.

Κegels

Δεν γίνεται να ολοκληρώσεις την προετοιμασία σου για το καλύτερο δυνατό σεξ, χωρίς ασκήσεις πυέλου που είναι γνωστές ως Kegels. Υπάρχουν για να ενισχύουν τους μυς γύρω από τον κόλπο και το ορθό κι έτσι να έχουν οι γυναίκες πιο έντονο οργασμό και οι άνδρες καλύτερο έλεγχο.

Θα ήθελα να ξέρεις πως σε μελέτες ένα 10 με 20% των γυναικών αναφέρουν πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Μπορούν να τον εξαφανίσουν, αν χαλαρώσουν και δυναμώσουν τους πυελικούς μυς που λειτουργούν καλά, όταν είναι δυνατοί και ευλύγιστοι. Μόνο έτσι μπορούν να συστέλλονται και να απελευθερώνονται πλήρως κατόπιν εντολής.

Εν τω μεταξύ, η χαλάρωση και επιμήκυνση των συγκεκριμένων μυών μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της διαφραγματικής αναπνοής. Οι ειδικοί δίνουν και άλλη μια πρόταση: είναι η Yoga ή/και το Pilates που δουλεύει και τα ισχία, τα οποία χρειάζεσαι για ό,τι κάνεις κάθε ημέρα.

Kαλά να περάσεις.