Sporlab/Unsplash
FITNESS
SPONSORED

Οι νέοι φιλανθρωπικοί αγώνες που αποτελούν λόγο για να δοκιμάσεις το τρέξιμο

Δεν έχει σημασία ο χρόνος αλλά η χαρά της συμμετοχής στους αγώνες δρόμου που διοργανώνει η PepsiCo Hellas μέσα στις καταπράσινες διαδρομές του δήμου Κηφισιάς, ενισχύοντας το έργο του Make-A-Wish Ελλάδος.

“Winning with Purpose”. Με αυτή τη φράση στην καρδιά της φιλοσοφίας της, η PepsiCo Hellas προχωρά σταθερά σε κινήσεις ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα για έναν περισσότερο βιώσιμο πλανήτη, μια κοινωνία περισσότερο ενωμένη και βαθιά ευαισθητοποιημένη, συνεχίζοντας το παράδειγμα του αμερικανικού κολοσσού που συμπλήρωσε 125 χρόνια ιστορίας, με έμβλημα την αυθεντική γεύση της Pepsi.

Πριν λίγα χρόνια, να αναφέρουμε ενδεικτικά, η PepsiCo Hellas έγινε η πρώτη (και μοναδική μέχρι σήμερα) εταιρεία αναψυκτικών στη χώρα που διαθέτει το σύνολο των προϊόντων της σε μπουκάλια από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό, ενώ παράλληλα συνεχίζει να εστιάζει στα zero sugar αναψυκτικά και μετονομάζει την Pepsi Max σε Pepsi Zero, και τώρα η εταιρεία ετοιμάζεται να εγκαινιάσει έναν νέο φιλανθρωπικό θεσμό που έχει να δώσει μόνο καλές αναμνήσεις σε όποιον λάβει μέρος.

Είναι το αθλητικό γεγονός «PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat» της Κυριακής 19 Μαΐου, με το οποίο η PepsiCo Hellas κάνει ποδαρικό στους αγώνες δρόμου. Πρόκειται για ένα σύνολο από διαδρομές διαφορετικών χιλιομετρικών αποστάσεων, όπου στην ουσία δεν έχει σημασία ο χρόνος, ούτε ο τερματισμός, αλλά η συμμετοχή, καθώς σημαντικό μέρος των εσόδων που θα συγκεντρωθούν από τις συμμετοχές των δρομέων πρόκειται να δοθούν για το σημαντικό έργο του Make-A-Wish Ελλάδος, της οργάνωσης που εδώ και χρόνια συστρατεύει δυνάμεις και μεταμορφώνει τις ζωές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Η νέα αξιέπαινη πρωτοβουλία της PepsiCo Hellas τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς και όλοι οι αγώνες θα διοργανωθούν με σημείο εκκίνησης όπως και τερματισμού επί της κυκλικής οδού περιμετρικά της στρογγυλής πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στην Κηφισιά (εύκολη πρόσβαση από Εθνική Οδό), με τους αθλητές, μικρούς και μεγάλους, να απολαμβάνουν τη χαρά του τρεξίματος σε μια καταπράσινη διαδρομή. Σε κάθε τους βήμα, θα έχουν για συνοδοιπόρο τα αναζωογονητικά Gatorade και το φυσικό μεταλλικό νερό Eonio Loutraki, που έρχεται από τα Γεράνεια Όρη, ενώ στο τέρμα της διαδρομής θα περιμένουν άπαντες, σαν επιβράβευση για την προσπάθειά τους, τα αγαπημένα snacks και beverages της PepsiCo Hellas (όπως Lay’s, Cheetos, Doritos, Pepsi, Lipton και Ivi Go), μαζί με πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Οδηγός της κούρσας και πρωταγωνιστής σε αυτό το πρώτο δρομικό γεγονός της PepsiCo Hellas θα είναι ο (οκτώ φορές) πανελλήνιος πρωταθλητής Γρηγόρης Σκουλαρίκης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές σε αγώνες δρόμου, τριάθλου και διάθλου. Η καθοδήγησή του θα είναι ένα πολύτιμο ταχύρυθμο μάθημα ακόμη και για τους πλέον έμπειρους δρομείς που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Την ίδια στιγμή, οι αγώνες αυτοί είναι μια ευκαιρία χαράς για όλους μας. Είναι μια διοργάνωση που φτιάχτηκε για να προάγει τη δύναμη της συλλογής δράσης, γι’ αυτό και στην αγκαλιά του χωράει αθλητές κάθε κατηγορίας, παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και πολίτες που ίσως δεν έχουν λάβει ξανά μέρος σε αγώνα δρόμου και θα ήθελαν να συμβάλλουν στη φιλανθρωπική προσπάθεια που κάνει με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης η PepsiCo Hellas.

Πληροφορίες για τις διαδρομές

Το «PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat» που διοργανώνεται για την ενίσχυση της οργάνωσης Make-A-Wish Ελλάδος και του έργου που προσφέρει κάνοντας πράξη τις ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες, περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές:

  • Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. για δρομείς 12 ετών και άνω (με χρονομέτρηση)
  • Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. δρομείς 18 ετών και άνω (με χρονομέτρηση)
  • Παιδικό Αγώνα Δρόμου 500 μ. μαθητών Δημοτικού (6-11 ετών) και ΑμεΑ (χωρίς χρονομέτρηση)
  • Παιδικό Αγώνα Δρόμου 1.000 μ. μαθητών Γυμνασίου (12-14 ετών) και ΑμεΑ (χωρίς χρονομέτρηση)