
Πώς ο David Corenswet απέκτησε το σώμα του Superman
Ο personal trainer του ηθοποιού εξηγεί πώς τον βοήθησε να χτίσει σώμα από «ατσάλι» και να πάρει 20 κιλά μυϊκής μάζας.
- 24 ΙΟΥΛ 2025
Το origin story του Superman του James Gunn συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του στο παγκόσμιο box office και αυτό που είναι πέρα από κάθε αμφιβολία είναι το γεγονός ότι πράγματι κατάφερε να ανανεώσει το ενδιαφέρον μας για το franchise.
Σε παραγωγή από την DC Studios και διανομή από τη Warner Bros. Pictures, πρόκειται για την πρώτη ταινία του Σύμπαντος της DC (DCU) και τη δεύτερη επανεκκίνηση της κινηματογραφικής σειράς. Ακολουθεί το ταξίδι του σούπερ ήρωα ώστε να «συμβαδίσει» την εξωγήινη καταγωγή του με τη θετή ανθρώπινη οικογένειά του.
Σύμφωνα με τον Gunn, «είναι μια ιστορία για έναν μετανάστη, αλλά πάνω απ’ όλα είναι μια ιστορία για την καλοσύνη. Αυτό είναι το κέντρο της ταινίας για μένα», πρωταγωνιστής της οποίας είναι ο David Corenswet, που διαδέχτηκε στον ρόλο τον Henry Cavill.
Προκειμένου να φορέσει τη στολή του ανθρώπου από ατσάλι έπρεπε να φτιάξει σώμα από ατσάλι, όπως και ο προκάτοχός του. Για να συμβεί αυτό η παραγωγή του Superman και ο 30χρονος ηθοποιός από τη Φιλαδέλφεια, γνωστός από τις ταινίες Pearl και We Own This City, εμπιστεύτηκαν τον personal trainer Paolo Mascitti, που μεταξύ άλλων έχει προπονήσει τον Γερμανό ηθοποιό Flula Borg για το The Suicide Squad, αλλά και σταρ όπως οι Tom Ellis, Christian Slater και Nicole Scherzinger.
Ο Mascitti έφτιαξε ένα εντατικό πρόγραμμα διατροφής (κατανάλωνε 6.000 θερμίδες ημερησίως – τα δημητριακά ολικής ήταν το αγαπημένο του σνακ) και γυμναστικής για να μεταμορφωθεί ο Corenswet σωματικά στον εμβληματικό ήρωα. Όπως εξηγεί μιλώντας στο GQ: «Ο David γυμναζόταν εντατικά πριν τον γνωρίσω, αλλά ήταν αδύνατος για το ύψος του (1,93 μ.). Αυτό που θέλαμε λοιπόν ήταν να του δώσουμε περισσότερο όγκο. Από τα 90 κιλά που ζύγιζε έφτασε στα 109 κιλά».
Η προπόνησή του ξεκίνησε πέντε μήνες πριν από τα γυρίσματα και συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της παραγωγής, με 3-4 προπονήσεις την εβδομάδα διάρκειας δύο ωρών. Το πρόγραμμα που ακολούθησε κινήθηκε στην κλασική λογική των προγραμμάτων μυικής ανάπτυξης, γράμμωσης και ενδυνάμωσης με βάρη:
- ασκήσεις ώθησης (push) – Πιέσεις Στήθους (Bench Press), Πιέσεις Ώμων (Shoulder Press), Πιέσεις Τρικεφάλων (Triceps Extensions) και Καθίσματα (Squats)
- ασκήσεις έλξης (pull) σε μονόζυγο
«Δεν χρειάζονται “κόλπα”. Η πρόοδος έρχεται μέσα από τη συνέπεια, τη σωστή τεχνική και την προοδευτική αύξηση του βάρους και των επαναλήψεων», υπογραμμίζει ο Mascitti.
Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.