WOMEN

Αλήθεια τώρα, δεν μπλέκεις με τη Μαριάννα Καλλέργη

Το ΟΝΕΜΑΝ μίλησε με την πιο όμορφη γυναίκα που έχει ασχοληθεί με το muay thai και έχει χορέψει σε Dancing on Ice ταυτόχρονα.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου η Μαριάννα Καλλέργη θα ανέβει για άλλη μια φορά στο ρινγκ (κανένα νέο μέχρι εδώ), αλλά αυτή τη φορά στο ρόλο της παρουσιάστριας του ‘The Battle 7’ στο Gazi Music Hall (αυτό είναι το νέο). Μια πελματιαία απονεύρωση την κρατάει εκτός αγώνων και η μοναδική ερώτηση που δεν έπρεπε να της κάνω ήταν πώς νιώθει που θα ανέβει στο ρινγκ αλλά δεν θα παίξει.

Την έκανα.

“Άστο αυτό, μη μου βάζεις φωτιές. Τρελαίνομαι που δεν θα παίξω”, σχεδόν φωνάζει πριν τελειώσω την ερώτηση.

Το περίεργο με τη Μαριάννα (και ευχάριστο συνάμα) είναι πώς όσα ξέρουμε γι’ αυτήν συνδέονται μεταξύ τους με έναν αρκετά απλό τρόπο, οπότε δεν υπάρχει κάτι του στιλ εποχή ‘Μαριάννα και muay thai’, εποχή ‘Μαριάννα και τηλεόραση’, εποχή ‘Μαριάννα και παιδική ηλικία’. Τα 21 έκλεισε το κορίτσι, λογικό είναι να στριμώχνεται όλη η δράση στα τελευταία χρόνια.

 

Όσοι δεν είμαστε Πέτροι Πολυχρονίδηδες, δηλαδή τύποι που ξέρουν απέξω όλα τα δρώμενα επί των ελληνικών ρινγκ, γνωρίσαμε τη Μαριάννα από τη συμμετοχή της στο Dancing on Ice και τους τέσσερις χορούς που πρόλαβε να ολοκληρώσει στον πάγο πριν αποκλειστεί. Ψέματα, πολλοί την γνώρισαν από την πρόταση γάμου που της έκανε στον αέρα ο χορευτής Αλεξέι.

“Ήταν ωραία εμπειρία η τηλεόραση. Γνώρισα ανθρώπους με τους οποίους περάσαμε πολύ καλά”.

 

“Όσον αφορά την ιστορία με τον Αλεξέι και την πρόταση, είναι κάτι που έγινε, έχει τελειώσει και τέρμα”. Καλό θα ήταν να αλλάξεις κουβέντα μετά το ‘τέρμα’ της Μαριάννας. Όπερ και εγένετο.

 

Λίγο μετά, μου λέει ψιλοαόριστα για κάποιες ευκαιρίες και προτάσεις που της παρουσιάστηκαν για να κάνει πράγματα στην τηλεόραση, αλλά δεν προχώρησαν επειδή βρισκόταν σε αγωνιστική περίοδο. Ή επειδή δεν ήθελε να αλλάξει το ποια είναι για την τηλεόραση. “Ίσως το άθλημα που κάνω να έχει βοηθήσει στο να είμαι σταθερή και να μην προδίδω τις βάσεις μου”.

Στα 13μιση, κι ενώ άλλα κοριτσάκια συνέχιζαν το μπαλέτο ή γράφονταν στο μπάσκετ ή στο βόλεϊ, η Μαριάννα διάλεξε να ασχοληθεί με το muay thai. Μιλώντας λίγο για τα χρόνια πριν την απόφαση, η επιλογή της δεν σου κάνει καμία έκπληξη.

 

Κι αν αυτό ειπώθηκε μεταξύ σοβαρού κι αστείου, η περιπέτεια ενός συμμαθητή της που είδε στην πέμπτη Δημοτικού το γόνατό της Μαριάννας να προσγειώνεται στην κοιλιά του συνοδεύεται από ένα αυθόρμητο ‘άουτς’. Στραβοκατάπια.

“Στο σχολείο μου άρεσε να πειράζω τα αγόρια, αλλά δεν είναι ότι παίζαμε και ξύλο. Εκείνη τη φορά (σ.σ. στην πέμπτη Δημοτικού) ένας συμμαθητής μας είχε πειράξει μια φίλη μου. Όταν πήγα να του ζητήσω το λόγο, με χτύπησε στην κοιλιά, μου κόπηκε η ανάσα και σωριάστηκα στο πάτωμα. Όταν συνήλθα, τον περίμενα στην τάξη και του έσκασα το γόνατο στην κοιλιά”.

Νομίζω πως θα το θυμάται ακόμα. Σήμερα, μπορεί να έχει να λέει ότι έχει φάει ξύλο από την Diamond Lady.

(αυτός είναι ο τελευταίος αγώνας της Μαριάννας τον περασμένο Ιούνιο εναντίον της Meryem Uslu)

Η Μαριάννα -που έπαιξε τον πρώτο της αγώνα στα 14- μου εξηγεί ότι διάλεξε αυτό το προσωνύμιο γιατί “τα διαμάντια είναι σκληρά και άφθαρτα. Δεν παθαίνουν τίποτα. Έτσι κι εγώ, αντέχω στον πόνο, δεν το βάζω κάτω με τίποτα. Δεν έχω φθαρεί ούτε σωματικά ούτε ψυχικά αυτά τα χρόνια”.

Αν εξαιρέσεις αυτήν την καταραμένη απονεύρωση που δεν της επιτρέπει να γυρίσει στις προπονήσεις και τα ματς, η Μαριάννα είναι όντως άφθαρτη. Και κάπου εδώ συνδέεται το Dancing on Ice με το muay thai αφού ο τρέχων τραυματισμός οφείλεται σε υπερκόπωση, που με τη σειρά της οφείλεται στο πολύ βαρύ της πρόγραμμα επί ημερών Dancing.

“Φαντάσου για τι επιβάρυνση μιλάμε, όταν έχεις ώρες ολόκληρες πρόβες για το Dancing και μετά προπόνηση, τρέξιμο”.

 

Προς το παρόν, η Μαριάννα χτυπάει συστηματικά -και εξίσου δυνατά- από το instagram που πολύ τακτικά μας θυμίζει τι δεν βλέπουμε στο ρινγκ, τουλάχιστον στο κομμάτι ‘εμφάνιση’. Ξέρει (και ξέρουμε) ότι θα μπορούσε πανεύκολα να στρίψει την καριέρα της προς το μόντελινγκ. “Νομίζω ότι η δουλειά του μοντέλου έχει τελειώσει πια. Όταν ήμουν πιο μικρή, μου άρεσε η ιδέα να γίνω μοντέλο. Μου άρεσαν τα ταξίδια, τα ρούχα. Μετά αποφάσισα ότι θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό”.

 

Δεν μάθαμε ποτέ σε απόλυτους αριθμούς πόσα όμορφα κορίτσια προτίμησαν τελικά το άθλημα, αλλά μάθαμε ότι η Μαριάννα θαυμάζει πολύ την Angelina Jolie σαν γυναίκα. “Μου αρέσει πολύ από την εποχή του Tomb Raider. Ήθελα κι εγώ να κάνω πραγματικότητα αυτό το ‘όμορφη και δυναμική'”.

(Λόλα, να πώς συνδυάζεται το ‘όμορφη’ και το ‘δυναμική’)

Μπορεί η Μαριάννα να μην έχει κάποιο πρόχειρο όνομα (διάσημου) άντρα που θαυμάζει αντίστοιχα, αλλά τα καλά νέα είναι ότι έχει τύχει να της αρέσουν και άντρες που δεν έχουν κάνει ούτε μισή ώρα προπόνηση στη ζωή τους. Σου υπόσχομαι ότι το ρώτησα ακριβώς έτσι.

“Για μένα είναι σημαντικό να έχει ο άλλος το μυαλό στο κεφάλι και γενικά να ξέρει τι θέλει, ποιους στόχους έχει, τι όνειρα, να είναι κατασταλαγμένος. Δεν είμαι κολλημένη σε ένα συγκεκριμένο τύπο άντρα. Ξέρω τι θέλω και απαιτώ και αυτός που είναι απέναντί μου να κάνει το ίδιο”.

Γυρνώντας λίγο στα της προπόνησης που μόλις αναφέραμε, η Μαριάννα θα μου πει ότι δεν κάνει ποτέ προπόνηση με γυναίκες! “Δεν μπορώ, δεν μου βγαίνει, δεν το ‘χω. Προτιμώ να κάνω με άντρες που ξέρω και με ξέρουν καλά και γνωρίζουν πώς θα παίξουμε. Με τις γυναίκες βαριέμαι, δεν μπορώ να επικοινωνήσω και να συνεννοηθώ”.

 

Αντίστοιχα ‘μυστικά’ έχει και για τους αγώνες (αναγκαστικά με γυναίκες).

 

Στο τελευταίο της ματς, η Μαριάννα κέρδισε στις αρχές Ιουνίου την Τουρκάλα Meryem Uslu, παίρνοντας ουσιαστικά εκδίκηση για μια μάλλον άδικη ήττα από την Uslu στη Γερμανία το 2007.

“Όχι, ούτε εκεί υπήρχαν νεύρα. Μπαίνεις στο ρινγκ, κάνεις τη δουλειά σου, τελειώνεις, χαιρετάς τον αντίπαλο και τέλος. Ήταν απωθημένο μου να την νικήσω, αλλά μέχρι εκεί. Στο τέλος μου έδωσε και η ίδια συγχαρητήρια”.

Η στιγμή που η Μαριάννα θα επιστρέψει για να αγωνιστεί δεν αργεί πολύ. Προς το παρόν, ανεβαίνει στο ρινγκ την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ως συμπαρουσιάστρια του Στέφανου Κωνσταντινίδη για το ‘The Battle 7’. Το στάτους της παρουσιάστριας δεν την αγχώνει. “Στο Dancing είχα πολύ περισσότερο άγχος, γιατί ήξεραν ότι με βλέπουν απ’ την Ελλάδα ως την Αμερική. Στο Battle θα έχει 3.000 κόσμο, πολλούς φίλους μου που θα έρθουν να με δουν. Επίσης, το αντικείμενο δεν μου είναι καθόλου άγνωστο”.

Θα μου πεις, εδώ έχει καταφέρει να συνδυάσει τέτοια εμφάνιση με τέτοιο άθλημα, σε μια παρουσίαση θα κωλώσει; Η Μαριάννα, φοιτήτρια Γυμναστικής Ακαδημίας μέσα σε όλα, έχει στόχους και όνειρα, για τα οποία δεν θέλει να μιλήσει, πριν πραγματοποιηθούν.

 

“Σιγά, σε λίγο θα μας πεις ότι είσαι και ευαίσθητη”, την προκαλώ.

”Είμαι πολύ ευαίσθητη. Όταν θέλω. Κράτα αυτό”.

Η Μαριάννα Καλλέργη (aka Diamond Lady) συμπαρουσιάζει το The Battle 7 την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο Gazi Music Hall.