WOMEN

Δεν τα αγάπησες ποτέ τα μοντέλα στο Onewoman

Μεσούσης της τέταρτης ψηφοφορίας, έχουμε σηκώσει πια τα χέρια ψηλά. Για το φτύσιμο που ρίχνει ο Έλληνας ψηφοφόρος στα κορίτσια του ελληνικού modeling.

Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω που έλεγε κάποτε και ο Μανώλης Καψής. Έχουν περάσει 4 χρόνια από το πρώτο Onewoman και αν εξαιρέσεις τη Δούκισσα πριν από 2 χρόνια, τα μοντέλα σε αυτή τη χώρα κοιτούν συνήθως το θρόνο της Onewoman με τα κυάλια.

Ακόμα και η αναφορά στη Δούκισσα είναι λανθασμένη γιατί όσο κι αν σε αναλογίες και εμφάνιση, η Νομικού αποτελεί ένα από τα πλέον αξιόλογα μοντέλα που θα μπορούσαμε να έχουμε στη χώρα, πολύ σύντομα μετά τη στέψη της ακολούθησε τηλεοπτικά βήματα με αποτέλεσμα να φύγει από την καθημερινότητα ενός κανονικού μοντέλου. Η περαιτέρω αναγνώριση και η καριέρα που έχτισε γύρω από το όνομά της, της έδωσαν εν μέρει και τον τίτλο πριν 2 χρονιές, παρέα με 3 fan club και 8 εξωραϊστικούς συλλόγους που πίνουν νερό στο όνομά της.

Και μην με παρεξηγήσεις αρχίζοντας να λες ονόματα όπως Ρία Αντωνίου, Χριστίνα Στεφανίδη, Νικολέττα Ράλλη, Σύλβια Παπαδάκη και λοιπές. Γιατί όπως έχω εξηγήσει και στο παρελθόν, τα κορίτσια αυτά αποτέλεσαν της ιέρειες της έννοιας “φωτομοντέλο” στην Ελλάδα αλλά ελάχιστα έζησαν τη ζωή ενός κανονικού μοντέλου. Κοριτσιών που δεν αναδείχθηκαν από τα ανδρικά περιοδικά ακριβώς γιατί προτίμησαν μια ζωή στις πασαρέλες.

Κι αν κάποια από τα φωτομοντέλα στράφηκαν τα τελευταία χρόνια σε καθαρά modeling δουλειές είναι γιατί είχαν το σώμα για να το κάνουν (Στεφανίδη, Παπαδάκη, Αντωνίου) είτε κατάλαβαν ότι τα φωτομοντέλα πέθαναν παρέα με τα ανδρικά περιοδικά.

Μοντέλα και φωτομοντέλα, όλες περιμένουν την ψήφο σου στο Onewoman. Μπες και ψήφισε.

Τα ξέραμε όλα τα “κανονικά” μοντέλα, όσοι δουλεύαμε στα ανδρικά περιοδικά. Και πυκνά συχνά τις παρακαλούσαμε να κάνουν μια φωτογράφηση και για εμάς πέρα από τα editorial για το Elle, τη Vogue και το Madame Figarro. Και πολλές φορές μας έκαναν τη χάρη, κυρίως επειδή τους το επέβαλλε το φωτογραφικό τους πρακτορείο ή γιατί καμιά φορά ήθελαν κι εκείνες να δουν τον εαυτό τους σε μια τέτοια φωτογράφηση.

Αλλά σπάνια αγάπησε ο κόσμος κορίτσια σαν και αυτά. Σπάνια τα έβαλε στη ζωή του, στις προτιμήσεις του, στη λίστα των αγαπημένων του κοριτσιών σε αυτή τη ζωή. Κι αν κάποιες φάνηκαν λίγο στο Next Top Model, γρήγορα χάθηκαν στην αφάνεια, ακριβώς γιατί έκαναν τη δουλειά τους σωστά, μακριά από τα φώτα της τηλεόρασης και των εβδομαδιαίων περιοδικών.

Ακόμα και αυτή τη χρονιά, έχουμε αρκετά μοντέλα στο διαγωνισμό μας. Και δεν θα σταματήσουμε να βάζουμε τέτοια κορίτσια που αναδεικνύουν τα πρακτορεία και ανιχνεύουμε σε editorial μόδας και ντεφιλέ. Το κακό είναι ότι όση προβολή και να τους δώσουμε, δεν δείχνουν ικανές να ξεπεράσουν τα κορίτσια που έχουν μια τηλεοπτική εκπομπή, που έχουν ένα δυνατό instagram account, που έχουν μια στρατιά ακολούθων σε κάθε social account τους.

Η μοναδική που κράτησε φέτος τη σημαία ψηλά και χτυπάει ακόμα και θέση στο βάθρο με το boost των τελευταίων ημερών είναι η Ισμήνη Νταφοπούλου, Σταρ Ελλάς για το 2014. Κατά τα άλλα έχεις αφήσει πολύ πίσω κορίτσια σαν την Βασιλιάννα και την Ιουστίνη. Κορίτσια που όχι απλά αποδεικνύουν ότι το ελληνικό modeling είναι ζωντανό αλλά σε κάθε περίπτωση θα σε έκαναν να ανανεώνεις καθημερινά την αιώνια πίστη σου στο ανδρικό φύλο.

Πάμε να δούμε ποια αγαπημένα μας μοντέλα (μοντέλα που δεν τα ξέρουμε από τηλεόραση και άλλου είδους δραστηριότητες) είναι φέτος στο Onewoman.

Βασιλιάννα

Την ανακηρύξαμε πρόσφατα, παρότι άγνωστη, πιο συγκλονιστικά όμορφη Ελληνίδα αυτή τη στιγμή. Και εμμένουμε στην επιλογή μας. Ένα ραγδαία ανερχόμενο μοντέλο (επίσης φοιτήτρια ΤΕΙ) εκ δυτικών προαστίων με βασιλικό όνομα, ύψος 1,75, διαστάσεις 81-59-88 και ατού ένα εξωπραγματικό πρόσωπο το οποίο στολίζουν δυο υπέροχα πράσινα μάτια. Το ένα από τα οποία έχει ενίοτε ένα μικρό ‘λεκέ’, όταν κουράζεται υπερβολικά. Το μοναδικό ‘ψεγάδι’ σε μια διεθνούς εμβέλειας καλλονή που κόβει την ανάσα.

Ηλιάννα Παπαγεωργίου

Μπορεί η Πατρινή Σταρ Ελλάς 2011 να μην είναι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή, από τις πρώτες μέρες μετά την ανακήρυξη της, βρέθηκε να δουλεύει non stop στο εξωτερικό. Και μάλιστα στα καλύτερα ‘μαγαζιά’ (βλέπε πόλεις, περιοδικά, οίκοι μόδας). Πανάξια εκπρόσωπος της ελληνικής ομορφιάς, εντελώς επιβλητική ως παρουσία και, ταυτόχρονα, παραδόξως low profile, σπουδαγμένη και μυαλωμένη. Ίσως η καλύτερη επιλογή Σταρ Ελλάς της τελευταίας 20ετίας.

Ιουστίνη Αλεξανδροπούλου

Η 18χρονη Ελληνογαλλίδα, νικήτρια του Γαλλικού Elite Model of the Year και ‘κάτοχος’ εξωπραγματικών διαστάσεων (βλέπε 90-62-89), που κοιτάζει δικαίως τον κόσμο αφ’ υψηλού από το ‘βάθρο’ των 181 εκατοστών της. Εντυπωσιακά εξωτική, ένεκα του πατέρα της που έχει καταγωγή από μια Ινδιάνικη φυλή στις Ολλανδικές Αντίλλες, πρεσβεύει το νέο αίμα του ελληνικού μόντελινγκ. Ένα κορίτσι φτιαγμένο για μεγάλη καριέρα που έτυχε να βρεθεί στο διάβα μας εξαιτίας της νοσταλγίας της μητέρας της για τα πάτρια εδάφη.

Ισμήνη Νταφοπούλου

Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, η Ισμήνη Νταφοπούλου είναι η Σταρ Ελλάς 2014. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό για να την ψηφίσεις, να σου πούμε ότι σε έναν κόσμο που ζει χωρίς τηλεοπτικά καλλιστεία, η Ισμήνη είναι η πιο όμορφη γυναίκα που θα μπορούσε να εκπροσωπεί τη χώρα μας. Από τις φωτογραφήσεις που έχει κάνει την τελευταία χρονιά είναι ξεκάθαρο ότι αν η Ισμήνη είχε γεννηθεί λίγα χρόνια νωρίτερα, και όχι πάνω στην κρίση των περιοδικών, αυτή τη στιγμή θα ήταν η πιο αναγνωρίσιμη Ελληνίδα.

Ιωάννα Ντέντη

Αυτή την στιγμή που μιλάμε είναι εντελώς αδύνατο να προσδιορίσουμε την ακριβή τοποθεσία που βρίσκεται η Ιωάννα Ντέντη. Το κορίτσι που εντυπωσίασε αλλά δεν νίκησε στο “Next Top Model” κατάφερε να μεγαλουργήσει εκτός συνόρων. Η ιταλική Vogue της έχει προσφέρει άπειρες σελίδες σε editorial μόδας, τα περιοδικά σε όλο τον κόσμο την ζητάνε, η Channel, η Prada και άλλοι κολοσσοί την εμπιστεύονται σαν κεντρικό πρόσωπο και γενικά όπως καταλαβαίνεις υπάρχει λόγος που δεν έρχεται συχνά στην Ελλάδα. Είναι από τα πιο καυτά ονόματα στον χώρο στης μόδας και ο μόνος τρόπος να την βλέπεις συχνά είναι το instagram της.

Νάσια Μυλωνά

Δεν μας βλέπει. Ακόμα κι αν εσείς επιμένετε να την έχετε στην τελευταία εικοσάδα κάθε διαγωνισμού Onewoman, εμείς επιμένουμε να την προτείνουμε σαν υποψήφια. Κι αυτό γιατί το κορίτσι που έχει ξενιτευτεί για να συνεχίσει την καριέρα του ως μοντέλο (και καλά έκανε) είναι από τα πιο καλά και εκστατικά όμορφα μοντέλα που έβγαλε ποτέ η χώρα μας.

Χριστιάνα Γαργαροπούλου

Είναι ξεκάθαρο σε κάθε επίδειξη μόδας, σε κάθε μεγάλο fashion event, σε κάθε editorial ότι η Χριστιάνα είναι το καλύτερο μοντέλο το οποίο έχει η χώρα μας αυτή τη στιγμή. Σε μια γενιά που έμαθε να διώχνει τα μοντέλα της στο εξωτερικό, σε μια γενιά που έβγαλε περισσότερα φωτομοντέλα και σταρ των καναλιών, η Χριστιάνα Γαργαροπούλου ήταν και είναι αυτό που ζητά κάθε μόδιστρος, κάθε στιλίστας, κάθε φωτογράφος.

Μπες και ψήφισε