HOT RIGHT NOW

Free Τζένη Μελιτά

H αβάσταχτη γοητεία μιας αστείας (και όμορφης) γυναίκας ή αλλιώς γιατί η Τζένη Μελιτά ταιριάζει στο ΦΜ Live περισσότερο απ' όσο φαίνεται.

Ήταν Μάιος του 2013, δηλαδή πέντε μήνες πριν, όταν ο Θοδωρής Δημητρόπουλος έγραφε θαρρετά στο Cosmopolitan (έχει γράψει και εκεί ο μύθος) ότι σε εμάς τους άντρες αρέσουν μια χαρά τα αστεία κορίτσια. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τον αδερφό Θόδωρα.

Η Τζένη Μελιτά είναι ένα φανταστικά αστείο και αυθόρμητο κορίτσι (θα το έχεις καταλάβει από τη ‘Συντέλεια’), είναι κάτι χρόνια φίλη μου (θα το έχεις καταλάβει απ’ την αρχή της πρότασης) και πλέον διακρίνεται στα αριστερά της Μαρίας Μπακοδήμου και στα δεξιά του Λουκά Καρνή στο ΦΜ Live του Star Channel. Αυτό δυστυχώς δεν μας αρκεί.

Αν θεωρήσουμε ως μια μικρή επανάσταση την κάθε φορά που μια γυναίκα παραδέχεται το πόσο όμορφη είναι μια άλλη, τότε στην περίπτωση της Τζένης, έχουν γίνει αρκετές επαναστάσεις για τα επόμενα πενήντα επτά χρόνια.

 

Μιλώντας ακριβώς πριν 11 μήνες μαζί της τόσο για την εκπομπή Συντέλεια όσο και για τη συντέλεια που προέβλεψαν οι Μάγιας για 21 Δεκέμβρη του 2012, η Τζένη μάς αποκάλυπτε ένα φιλί στο στόμα με την Μπήλιω Τσουκαλά, τις τελευταίες λέξεις που θα έλεγε πριν αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο, αλλά και την βαθιά της εκτίμηση στην αυθεντικότητα του Κώστα Μήτρογλου. Πώς συνδέονται όλα αυτά με το σήμερα;

Κατ’ αρχήν, η συντέλεια του κόσμου αναβλήθηκε, άρα όλοι θα ‘πρεπε να χαιρόμαστε με το δώρο της ζωής και κατά δεύτερον, οι απαντήσεις της Τζένης είναι η καλύτερη αφορμή για να ασχοληθούμε με την νέα της τηλεοπτική ενασχόληση.

Οι απαντήσεις της ήταν σε κόνσεπτ Συντέλειας και Τζένης. Κοινώς, ‘της δώσαμε γήπεδο για να παίξει την μπάλα που ξέρει’ (σ.σ. αγαπημένη έκφραση του έτερου αδερφού, Μάνου Μίχαλου) και εκείνη πέρασε 5-6 παίκτες και από το διπλανό 8×8, πριν μπει και η ίδια στα δίχτυα.

 

Εεεεδώ λοιπόν ερχόμαστε να αναλύσουμε πώς μας φαίνεται η Τζένη στο ΦΜ Live, σε μια εκπομπή που με μια πρώτη ματιά είναι απόλυτα στα μέτρα της. Ο Φώτης και η Μαρία είναι ο Φώτης και η Μαρία, το πάνελ είναι κουλ, η ροπή για -σόρρυ, αλλά δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη που λέμε στο γραφείο- χαβαλέ είναι γνωστή τοις πάσι, άρα όλες οι προϋποθέσεις ήταν από την αρχή εκεί για να κάνει το κομμάτι της η Τζένη. Το θέμα είναι ότι δεν το κάνει ακόμη. “Θέλουν χρόνο αυτά”, θα μου πεις. Το δέχομαι.

Μπορεί να μην φταίει απολύτως τίποτα και όλο αυτό να είναι απλά (άλλη) μια παραξενιά μας. Το χαμόγελο της Τζένης είναι εκεί, η trademark τσαχπινιά της επίσης, καλοντυμένη είναι, μαλλιά-make-up μια χαρά, απλά δεν μιλάει πολύ. Και το ότι δεν μιλάει πολύ η Τζένη ισοδυναμεί με έγκλημα. Κάτσε να σου πω ένα αντίστοιχο. Είναι σαν να πήγαινες κάθε μέρα στις Νύχτες Πρεμιέρας και να μην είδες το ‘Short Term 12’ ή έστω τη ‘Ζωή της Αντέλ’. Μιλάμε για τέτοιο δοκάρι.

(προφανώς η Τζένη έχει και πιο ομιλητικές στιγμές από αυτό, είπαμε)

Εν τω μεταξύ, αποφεύγω μετά βίας να τη χαρακτηρίσω την ‘πιο αστεία γυναίκα σήμερα στην ελληνική τηλεόραση’, γιατί ακόμη κι αν δεν απαντήσω σε κανένα τηλεφωνημά της, θα με πετύχει κάπου και δεν θα είναι και τόσο χαρούμενη γι’ αυτό (το ξέρει ότι είναι πάντως). Μπορεί να φταίει και το υπερ-κυριολεκτικά ελεύθερο ρεπορτάζ της που συνηθίσαμε στην Συντέλεια, όταν έβγαινε στους δρόμους και έκανε λίγο πολύ ό,τι της κατέβαινε στο κεφάλι. Ωραίες εποχές.

 

Με όλο το σεβασμό στα άλλα μέλη του πάνελ (είστε συμπαθέστατοι όλοι), θέλουμε πιο πολλή αυτοσχέδια Τζένη, αυτό είναι όλο. Τώρα, αν χρειάζεται να κλέψω λίγη από την κοσμοπολιτανική δόξα του Δημητρόπουλου, και να μιλήσω για τη γοητεία της όμορφης και της αστείας γυναίκας γενικότερα, θα σου δείξω μια φωτογραφία της Kristen Wiig και θα σε παραπέμψω στην πορεία της στα Saturday Night Live αυτού του κόσμου.

Ή στη δουλειά της στο Bridesmaids. Όπου θες.

(Εξαιρετική η Wiig και μες στις φυλλωσιές)

Πολλές φορές δεν δικαιούμαστε να ζητήσουμε τίποτα παραπάνω από μια πολύ όμορφη γυναίκα, γιατί -δίκαια- θα κατηγορηθούμε για αχαριστία, πλεονεξία και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Άμα έχει και το δικό μας χιούμορ, γονατίζουμε επιτόπου (ΟΠΟΥ κι αν βρισκόμαστε) και στρέφουμε το βλέμμα στον ουρανό ψιθυρίζοντας ακατάληπτες λέξεις που θα τρόμαζαν οποιονδήποτε περνούσε από δίπλα μας.

Ξέροντας όμως τη χαρακτηριστική ευκολία της Τζένης να δημιουργεί όμορφες τηλεοπτικές στιγμές, όπως το να αναλύσει πολιτική ή lifestyle επικαιρότητα με τον γνωστό σαλεπιτζή της Ερμού μέχρι να κάνει instant gallop για την έξυπνη σήτα (που λέει ο λόγος) σε δείγμα 150 ανθρώπων.

(έχει τον τρόπο της, είναι φανερό)

Είτε δουλεύει στην τηλεόραση, είτε στο ραδιόφωνο, είτε τυλίγει σουβλάκια στον Κάβουρα, η Τζένη δεν είναι καθόλου το κορίτσι που έχεις συνηθίσει, γι’ αυτό και μας είναι δύσκολο να συμβιβαζόμαστε στο ‘Τζένη με λίγες δόσεις’.

Δεν είναι τίποτα, θα μας περάσει. Η εκπομπή μόλις ξεκίνησε άλλωστε.