Mike Marsland/WireImage/Getty Images/Ideal Image
PROFILE

Για την Freya Allan το Witcher είναι μόνο η αρχή

Η Ciri του The Witcher συνεχίζει να γοητεύει τη μικρή οθόνη μέσα από την 3η σεζόν της σειράς που έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή του Netflix.

Η 3η σεζόν του The Witcher στριμάρει στο Netflix και από την πρεμιέρα του πρώτου μέρους -τα 10 επεισόδια έχουν χωριστεί σε δύο μέρη με το δεύτερο να κυκλοφορεί στις 27 Ιουλίου- έχει καρφωθεί στο ελληνικό Top10. 

Ο νέος κύκλος αποτελεί το κύκνειο άσμα του Henry Cavill στον δεύτερο πιο αναγνωρίσιμο ρόλο της καριέρας του, μετά από εκείνον του Superman. Από την επόμενη σεζόν, τον Geralt of Rivia θα υποδύεται ο Liam Hemsworth. Και μπορεί η δική του επιστροφή στο τηλεοπτικό fantasy drama της Lauren Schmidt Hissrich να είναι και η τελευταία, η συμπρωταγωνίστριά του όμως Freya Allan έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει φορώντας τη στολή της Ciri. Της πριγκίπισσας της Σίντρα και υιοθετήμενης κόρης του Geralt, που εκπαιδεύεται με σκοπό να πολεμήσει τους εχθρούς της Continent.

Αυτός είναι ουσιαστικά ο πρώτος μεγάλος ρόλος της 21χρονης από το Οξφορντσάιρ της Μεγάλης Βρετανίας. Μάλιστα, αρχικά δεν προοριζόταν να υποδυθεί τη Ciri, αλλά τη Marilka στο πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, την κόρη ενός αγρότη, που στρέφεται κατά του Geralt. Τελικά, ύστερα από παρέμβαση ενός από τα μέλη της σκηνοθετικής ομάδας, που διέκρινε κάτι παραπάνω σε εκείνην, έγινε ξανά καστ και επιλέχθηκε για τον ρόλο της Ciri.

Το πιο δύσκολο για την Allan ήταν να μάθει να μάχεται. Βασικά, να μάθει να χειρίζεται το σπαθί. «Οι κινήσεις ήταν σαν χορογραφημένες. Ένιωθα σαν να χορεύω κρατώντας ένα πολύ βαρύ και πολύ μεγάλο σπαθί στο χέρι», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή της. 

Αν και όπως είχε τονίσει στην πρώτη σεζόν δεν είχε συνεργαστεί στενά με τον Cavill, στη δεύτερη ωστόσο και αισίως τώρα στην τρίτη, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. «Η δυναμική της ηρωίδας μου αντανακλά τη σχέση μου με τον Henry», είχε υπογραμμίσει. 

«Έχουμε χτίσει μεταξύ μας ειλικρινή εμπιστοσύνη ο ένας με τον άλλον. Είναι το στήριγμά μου, είμαι το δικό του. Αν κάποιος από τους δυο μας έχει κάποιο πρόβλημα ή ανησυχεί για μια σκηνή, είμαστε πάντα εκεί για να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον κι αυτό είναι υπέροχο».

Αν εξαιρέσεις το The Witcher, που της χάρισε και την πρώτη της υποψηφιότητα σε βραβεία (το 2021 στα Saturn Awards και στην κατηγορία ανερχόμενου ηθοποιού σε σειρά), η Freya Allan έχει μικρή προς το παρόν πορεία στον χώρο.

Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με την υποκριτική το 2017, συμμετέχοντας σε μικρούς μήκους ταινίες. Ένα χρόνο αργότερα, ήρθε ο γκεστ ρόλος της στη σειρά Into the Badlands του AMC και το 2019, στη σειρά The War of the Worlds του BBC. 

Η επόμενη ερμηνεία της ωστόσο δεν θα είναι στη μικρή, αλλά στη μεγάλη οθόνη. Μέσα στο 2024, θα τη δούμε στο Kingdom of the Planet of the Apes, την 4η ταινία του franchise, σε σκηνοθεσία Wes Ball και μάλιστα, σε πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Εκτός από ηθοποιός, είναι και ζωγράφος. Ζωγραφίζει ερασιτεχνικά και αναρτά φωτογραφίες από τα έργα της στον λογαριασμό της στο Instagram. Όπως αυτό.

Αλλά κι αυτό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Freya Allan είναι μία νεαρή γυναίκα με πολλά ταλέντα, που ακόμα δεν έχει προλάβει να τα ξεδιπλώσει. Το The Witcher είναι μόνο η αρχή.