HOT RIGHT NOW

Γιατί χρειάζεσαι μια γυναίκα-Γκουίνεθ στη ζωή σου

Είναι υστερική με την καθαριότητα και την υγιεινή ζωή, γυμνάζεται σαν ψυχοπαθής, βγάζει τη ψυχή στα παιδιά και ενίοτε στα 'φοράει'. Όμως, μακροπρόθεσμα, με μια γυναίκα τύπου Γκουίνεθ Πάλτροου στο πλευρό σου, μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις.

”Ρώτησα κάποτε τον πατέρα μου, ‘Πως έχετε καταφέρει να μείνετε μαζί με την μαμά για 33 χρόνια’. Και εκείνος μου απάντησε ‘Απλά δεν θέλαμε ποτέ να πάρουμε και οι δυο διαζύγιο την ίδια χρονική περίοδο”. Αυτό είχε δηλώσει κάποτε η βραβευμένη με Όσκαρ 41χρονη που είδε, ωστόσο, το δικό της -στα χαρτιά τέλειο- γάμο με τον Chris Martin να ‘αυτοκαταστρέφεται’ μετά από 12 χρόνια και δυο παιδιά. Και μάλιστα εν μέσω φημών ότι, παρότι δεν της φαίνεται, έχει ‘παίξει μπάλα’ με μεγαλο-παραγωγούς και μεγαλο-δικηγόρους. Όχι για να πάει μπροστά, αλλά επειδή απλά το ήθελε.

Ένα διαζύγιο, σόρι, ‘συνειδητό α-ζευγάρωμα’ εννοούσα, όπως το αποκάλεσε η ίδια (ατάκα για την οποία γελοιοποιήθηκε), που μας έδωσε την αφορμή για να μιλήσουμε για τα πολλά θετικά του συγκεκριμένου τύπου ‘φράου’ γυναίκας.

Ξεκινώντας από ότι δείχνει σαν άγγελος. Στεγνός και α-καμπύλωτος άγγελος, αλλά άγγελος. Βλέπεις, ακόμη και αν δεν διαθέτει τα ξανθά μαλλιά και τα πολύ καλά γονίδια της Gwyneth, μια τέτοια γυναίκα δεν ντύνεται ή φέρεται ποτέ (τουλάχιστον δημόσια) ως δευτεράντζα. Είναι πάντα προσεγμένη και πάντα κυριλέ. Και στο ντύσιμο και στους τρόπους και σε όλα της. Αισθάνεσαι, ρε παιδί μου, περήφανος να την έχεις δίπλα σου και να την δείχνεις σε φίλους και, κυρίως, στους εχθρούς.

Επίσης, επειδή ακριβώς είναι τελειομανής και θέλει να είναι τα πάντα -φαινομενικά- αψεγάδιαστα, φροντίζει (είτε δουλεύει, είτε όχι) το σπίτι της. Είτε, αν έχετε άνεση, επιβλέποντας την καθαρίστρια. Είτε, αν δεν έχετε, πέφτοντας καθημερινά στα 4 και καθαρίζοντας ακόμη και το κενό ανάμεσα στα πλακάκια. Με άλλα λόγια το σπίτι σας θα είναι πάντα στην εντέλεια. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα σε αρχίσει κανονικά στις σφαλιάρες αν λερώσεις οτιδήποτε ή διανοηθείς π.χ. να πετάξεις το τζιν σου στην καρέκλα αντί να το κρεμάσεις στην ντουλάπα.

Εξίσου φανατικά προσέχει και το κορμί της. Επίσης το φροντίζει ‘προσεκτικά’. Υπό την έννοια ότι ναι μεν γυμνάζεται καθημερινά με στόχο, στα 41, να έχει τον κώλο 20άρας στρίπερ (ναι, το έχει πει αυτό η Γκουίνεθ). Αλλά αποφεύγει να κάνει οτιδήποτε μόνιμο ή επικίνδυνο στο πρόσωπο ή το σώμα της με την βοήθεια του ‘πάντα πρόθυμου να βάλει ένα χέρι και ένα νυστέρι’ πλαστικού χειρούργου της γειτονιάς

Ένα καλλίγραμμο σώμα που και ξέρει πως και δεν φοβάται να ‘χρησιμοποιήσει’. Ιδανικά μόνο μαζί σου, με τον ‘νόμιμο’. Αν, ωστόσο, αισθανθεί ότι την παραμελείς, τότε φρόντισε, καλού κακού, να έχεις μόνο άσχημους και αποτυχημένους φίλους. Η ουσία είναι ότι, στα πλαίσια της τελειομανίας της, δεν θα διστάσει να σου κάνει ακροβατικά στο κρεβάτι. Και, το πιο σημαντικό, ποτέ δεν θα ξεχάσει την ‘συμφιλιωτική’ δύναμη ενός καλού στοματικού.

Τουλάχιστον αυτή είναι η συμβουλή που αποκάλυψε η φίλη της Chelsea Handler ότι έδωσε σε κάποια η Paltrow όταν της είπε ότι πλακώθηκε με τον άντρα της. Συγκεκριμένα ότι ‘Όταν έχεις νεύρα μαζί του και θέλεις να του φέρεις κάτι στο κεφάλι, κάνε το ακριβώς αντίθετο. Πλησίασε τον με αγάπη και κάντου στοματικό’. Μια συμβουλή που, προφανώς, η ίδια δεν τήρησε κατά γράμμα. Αλλιώς, κακά τα ψέματα, ο Chris δεν θα την χώριζε. Για την ακρίβεια κανένας άντρας δεν θα την χώριζε αφού το να το παίρνεις -και μάλιστα χωρίς καν να το ζητάς- είναι σχεδόν όνειρο θερινής νυκτός για κάθε παντρεμένο.

Τέλος, μια γυναίκα-Γκουίνεθ είναι εξαιρετική μαμά. Υπό την έννοια ότι μπορεί τα παιδιά να είναι στρατιωτάκια και να φτάσουν στα 12 μέχρι να φάνε πρώτη φορά σοκολάτα ή burger, αλλά θα έχουν τρόπους και θα είναι πάντοτε πρώτα στο σχολείο και φουλ στις εξωσχολικές δραστηριότητες. Προφανώς όλη αυτή η πίεση που θα τους ασκεί κάποια στιγμή θα τα κάνει να επαναστατήσουν, αλλά μέχρι αυτό να συμβεί εσύ, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κάτι, θα μπορείς να ‘κορδώνεσαι’ ότι είσαι άλφα άλφα διαλογής πατέρας.

Και τώρα που είπαμε τα καλά, ας αναφέρουμε και τα κακά. Τα οποία και, λίγο πολύ, είναι προφανή. Συγκεκριμένα ότι μια τέτοια γυναίκα σε αντιμετωπίζει από την πρώτη στιγμή ως ένα ακόμη project αναστήλωσης που πρέπει να φέρει εις πέρας. Γιατί, όπως εσύ θέλεις να ‘κορδώνεσαι’ ότι την έχεις, το ίδιο έχει ανάγκη και αυτή. Κάτι που σημαίνει ότι θα σου κάνει ντε και καλά, χρησιμοποιώντας καρότο (βλέπε στοματικό) ή μαστίγιο (βλέπε διαζύγιο), upgrade. Στο πως ντύνεσαι, πως φέρεσαι, πόσο σωματικό λίπος έχεις, πόσα λεφτά βγάζεις και πως τα ξοδεύεις, στα όλα σου.

Και μην ακούω παλικαρισμούς τύπου ‘Εγώ είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω’. Γιατί αν μια γυναίκα-Γκουίνεθ θυμώσει μαζί σου, κάτι που θα συμβεί αν δεν την υπακούς, αν δεν βγάζετε προς τα έξω μια καρτ ποσταλ εικόνα ευτυχίας ή αν δεν είσαι αρκετά φιλόδοξος/αδίστακτος στα επαγγελματικά σου, τότε δεν θα έχεις που να κρυφτείς. Είναι ικανή να σου βγάλει τα μάτια με τα νύχια της και μετά να σε βάλει να πάρεις τηλέφωνο την μανικιουρίστα για να έρθει να της τα φτιάξει πάλι.

Ναι, η ζωή δίπλα σε μια τέτοια γυναίκα είναι ασφυκτική και επιεικώς αφόρητη. Αλλά, όταν με το καλό θα πάρεις το διαζύγιο, θα ξέρεις ότι και δεν θα σε κάνει ρόμπα δημόσια (γιατί, ακόμη και στο διαζύγιο, θα θέλει να καυχιέται ότι το έχει σχεδιάσει, όπως λέει τώρα η Paltrow στις φίλες της, καλύτερα από κάθε άλλον) και ότι τα παιδιά σου θα είναι σε καλά χέρια (ποτέ δεν θα τους απαγορέψει να σε βλέπουν). Επίσης είναι ο μόνος γάμος από τον οποίο θα βγεις σε καλύτερη κατάσταση (σωματικά, στιλιστικά και οικονομικά) από ότι μπήκες. Ρώτα, αν θες, και τον Chris Martin. Αυτός ξέρει.