HOT RIGHT NOW

H αφάνα της Kate Mara είναι γιγαντιαίως γούρικη

Η αδίστακτη ρεπόρτερ του Φιντσερικού House of Cards ξέρει από τα 16 της τι σημαίνει πίεση. Γιατί δεν είναι εύκολο να έχει η οικογένειά σου δυο ομάδες NFL στην ιδιοκτησία της.

Κάθε Κυριακή πρωί η Kate και η δυο χρόνια μικρότερη αδελφή της Rooney (βλέπε το κορίτσι με το Τατουάζ) πήγαιναν στην εκκλησία για να προσευχηθούν ότι οι τραυματίες παίκτες των NY Giants θα γίνονταν καλά. Και μετά, τρεις ώρες πριν τον αγώνα, άραζαν στο θεωρείο των ιδιοκτητών. Εκείνες, οι γονείς τους και αρκετά ακόμη από τα 41 συνολικά εγγόνια της ‘καρπερής’ οικογένειας. Αλλά κανένας αγώνας δεν ξεκινούσε μέχρι να αξιωθεί η γούρικη κοκκινομάλλα να σηκωθεί να τραγουδήσει.

‘Με έβαλαν να τραγουδήσω τον εθνικό ύμνο για πρώτη φορά όταν ήμουν 16. Τραγουδούσα στον πρώτο αγώνα κάθε σεζόν για τους Giants. Και μετά, όταν πήγαιναν στα playoffs, σε κάθε αγώνα εντός έδρας. Ναι, για αρκετά χρόνια ήμουν το γούρι τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με άφησαν ποτέ να κάτσω μαζί με τους άντρες, οι οποίοι είχαν το δικό τους θεωρείο στην άλλη πλευρά του γηπέδου’.

Η αλήθεια είναι ότι η Kate γεννήθηκε τυχερή. Όχι μόνο επειδή είχε την τύχη να είναι επίσημη πριγκίπισσα του NFL, καθώς στην οικογένειά της ανήκουν τόσο οι Giants όσο και οι Steelers (σ.σ. με άλλα λόγια, ποτέ της δεν χρειάστηκε να ανησυχεί για το πώς θα πληρώσει το νοίκι της).

Αλλά επειδή, στα 29 της, έχει προλάβει να δουλέψει με εξαιρετικούς σκηνοθέτες (Ang Lee, Danny Boyle, David Fincher).

Καθώς επίσης δίπλα σε ένα μπουκέτο από ταλαντούχους πρωταγωνιστές όπως τον James Franco στο 127 hours (‘ήταν συνέχεια με ένα βιβλίο στο χέρι’) και τους Jeff Bridges και Justin Timberlake στο Open Road (‘Κάθε βράδυ, μετά τις πρόβες, ο Justin και o Jeff έπαιρναν τις κιθάρες τους και έπαιζαν και τραγουδούσαν ως το πρωί’).

Ξεκινώντας, βέβαια, με τον Heath Ledger, την κόρη του οποίου έπαιξε στο Brokeback Mountain.

 

Το πρόβλημα είναι ότι η Kate, που μπήκε στο ‘κουρμπέτι’ από τα 15 της, έχει υπάρξει πολλά χρόνια στο οπτικό μας πεδιό χωρίς να μας αφήσει ανεξίτηλη εντύπωση.

Εκτός αν τολμάς να ισχυριστείς ότι ανήκεις σε αυτούς που όντως την θυμούνται ως αναλύτρια στο 24, γραμματέα του Eric στο Entourage ή bisexual μαζορέτα στο Nip/Tuck.

 

Αντιθέτως η Rooney, με την οποία και συγκατοικούσαν όταν πρωτοέφτασε στο Λος Άντζελες, έκανε πάταγο ήδη από τον μικρό -αλλά trademark- ρόλο της στο Social Network.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι δυο αδελφές, εντυπωσιακή η καθεμία με τον δικό της τρόπο, έχουν κάποιο είδος ανταγωνισμού.

 

Το αντίθετο μάλιστα, αφού ήταν η Rooney αυτή που εξασφάλισε στην Kate τον ρόλο της στο House of Cards.

 

 

Αν και όλα αυτά είναι και λίγο στα χαρτιά, αφού δεν είναι και πολύ ωραίο να αναφέρονται σε σένα οι πάντες ως ‘η λιγότερο γνωστή αδελφή της Rooney Mara’.

Ίσως, τελικά, το να πεισμώσει η Kate από όλα όσα γράφονται και να αποφασίσει να τα δώσει όλα για να κάνει εκείνο το βήμα παραπέρα που χρειάζεται, να είναι το χαμένο κομμάτι στο παζλ της καριέρας της.

 

Πάντως η Mara έχει ήδη ένα τεράστιο φαν στο πρόσωπο του Ryan Murphy των Nip/Tuck, Glee και American Horror Story που επιμένει πως ‘Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη. Η Kate είναι ατίθαση, ατρόμητη και λατρεύει να ξεπερνά τα όρια. Χρειάζεται απλά να βρεθεί ο κατάλληλος ρόλος’