WOMEN

Η εξαφάνιση της Ειρήνης Σκλήβα

Πάνε 16 χρόνια από τότε που ανακηρύχθηκε πανηγυρικά Μις Κόσμος. Ώρα να δει το εσωτερικό του Hall of Femme μας.

Το 1996 ήταν μια καλή χρονιά για τα ελληνικά καλλιστεία. Η Νόνη Δούνια βγήκε Β Μις Ελλάς (και αργότερα 4η στην Ευρώπη), η Σκλήβα Μις Ελλάς (και καπάκι Μις Κόσμος) και η Νίνα Γεωργαλά Σταρ Ελλάς (και αργότερα 3ο καλύτερο εθνικό κουστούμι στο Μις Υφήλιος). Δυστυχώς, δεν έχουμε κάνει λάθος. Ναι, η Ειρήνη δεν κέρδισε. Αλλά δεν τρέχει τίποτα. Ήταν και παραμένει πολύ κυρία για να ασχολείται με τέτοιες ‘μικρότητες’.

Είναι πραγματικά ελάχιστες οι φωτογραφήσεις της Ειρήνης Σκλήβα που θυμάμαι από την εποχή που, στις αρχές των 90s, αποφάσισε να πέσει με τα μούτρα στο μόντελινγκ.

Όχι, προφανώς, επειδή η καλλονή από το Αιγάλεω δεν ήταν αρκετά ωραία. Απλά επειδή ποτέ δεν ασχολήθηκε με τίποτα άλλο (βλέπε κοσμικά πάρτι, δημόσιες σχέσεις) πέρα από την δουλειά της.

Και η αλήθεια είναι ότι, εκείνη την λαμπρή εποχή, χρειαζόταν να είσαι λίγο πιο κοινωνική προκειμένου να κλείσεις δουλειές.

Ουσιαστικά το μόνο ‘σκάνδαλο’ που έχει ποτέ συνδεθεί με το όνομα της είναι μια φωτογράφηση που είχε κάνει στο Max. Ότι πιο προκλητικό δηλαδή έχει τολμήσει ποτέ. Μια κίνηση που κανείς δεν περίμενε από εκείνη ούτε σε χίλια χρόνια.

Κατά τα άλλα η Ειρήνη (σ.σ. η κάρτα της οποίας υπάρχει ακόμη στο Ace Models, καταγράφοντας διαστάσεις 93-63-93 και ύψος 177 εκατοστά) υπήρξε πάντοτε το ακριβώς αντίθετο από ότι η εντελώς ελληνική ομορφιά της. Δηλαδή ήσυχη και διακριτική.

 

Ένα πλάσμα που εμφανίσθηκε απότομα στην ζωή μας. Και εξαφανίστηκε εξίσου απότομα καταλήγοντας στην αγκαλιά του επιχειρηματία συζύγου της με τον οποίον έχουν μια κόρη η οποία σήμερα είναι δέκα χρονών (συγκεκριμένα παντρεύτηκε τον Σεπτέμβρη του 2002 και έκανε την κόρη της τον Ιούλιο του 2003).

Συνεντεύξεις αποφεύγει να δίνει σαν ο διάολος το λιβάνι. Οπότε οι μόνες πληροφορίες που έχουμε για εκείνη είναι είτε μέσα από τα όχι που συνεχίζει να λέει σε προτάσεις (σ.σ. Όπως π.χ. να συμμετέχει στο Dancing with the Stars).

Είτε από κάτι παπαρατσέ φωτογραφίες της με μαγιό που δημοσίευσε πριν από λίγο καιρό εβδομαδιαίο περιοδικό ‘κοινωνικού σχολιασμού’.

Και για όσους αναρωτιούνται ‘ναι, η Ειρήνη έχει μείνει ίδια’. Όπως τότε που κέρδιζε τον τίτλο στην ινδική πόλη Μπανγκαλόρ και είχε κάθε ελληνικό περιοδικό και κανάλι στα πόδια της.

 

Μόνο που εκείνη επέλεξε να συνεχίζει να ζει απίστευτες στιγμές, απλά να μην της μοιράζεται μαζί μας (‘Ζω απίστευτες στιγμές, ζω το μεγάλωμά της, δεν θέλω να χάσω με τίποτα στιγμές με το παιδί μου’).

Έτσι όμως είναι τα πολύ καλά πράγματα σε αυτή την ζωή. Κρατάνε πολύ λίγο και μετά σου λείπουν πολύ.

Αν και, η αλήθεια είναι, ότι το μόνο που καταφέρνει με το να παραμένει ‘εξαφανισμένη’ είναι να μας κάνει να την ποθούμε ακόμη περισσότερο.

Επίσης, κακά τα ψέματα, μια γερή συνέντευξη την χρωστάει. Σε εμάς και τον εαυτό της.

 

Όσον αφορά την παραπάνω δήλωση, σόρι ειρήνη, αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε ότι θα διαφωνούμε.

Γιατί η ομορφιά της Σκλήβα ήταν (και είναι, μην ξεχνιόμαστε) τόσο απτή και τόσο εξωπραγματική ταυτόχρονα, που το τελευταίο πράγμα που περνούσε από το μυαλό σου όταν την έβλεπες ήταν βρώμικες σκέψεις.

Βλέπεις η Ειρήνη ανήκει σε εκείνο το σπάνιο είδος γυναίκας για την οποία θα έκανες τα πάντα ώστε να ξυπνάς δίπλα της κάθε μέρα της ζωής σου.

Και αυτό είναι μάλλον η πρώτη φορά που το γράφουμε για οποιαδήποτε άλλη έχουμε εντάξει μέχρι τώρα στο Hall of Femme μας.