WOMEN

Η “ερωτική σχέση” της Έλενας Τσαγκρινού με τους Otherview

Στα 19 της, όχι μόνο έγινε τραγουδίστρια των Otherview αλλά δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει τη φωνή, το σώμα και την όρεξη για να πρωταγωνιστήσει.

Την κυνηγούσα καιρό αυτή την συνέντευξη με την Έλενα. Κυρίως γιατί ήθελα εδώ και καιρό να κάνουμε κάτι στο Oneman για τους Otherview αλλά και γιατί η πρώτη εικόνα (αυτή που βλέπεις παραπάνω) της αντικαταστάτριας της Κρυσταλίας, ήταν σίγουρα μία εικόνα που ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Προσπερνώ τα σχόλια ότι είμαι ρηχός και κοιτώ μόνο την εξωτερική εμφάνιση αλλά το Δελτίο Τύπου που μας παρουσιάζε το νέο μέλος του συγκροτήματος, μιλούσε για έναν διαγωνισμό τον οποίο κέρδισε ανάμεσα σε 300 άλλα κορίτσια για να βρεθεί σε αυτή τη θέση. “Άρα είναι καλή” σκέφτηκα με το φτωχό μου το μυαλό. Για να περάσω σε δεύτερο επίπεδο και να δω από την φωτογραφία ότι μιλάμε για ένα κορίτσι αρκετά όμορφο για να τραβήξει βλέμματα και να κάνει τις υπερτιμημένες άλλες κορασίδες της ελληνικής μουσικής σκηνής να ανησυχούν.

Κι αν δεν το κατάφερε με μία φωτογραφία, σίγουρα το κατάφερε με το κλιπ που κυκλοφόρησαν πριν από μία εβδομάδα για το κομμάτι “What you want”, με την Έλενα σε ρόλο barbie λολίτας.

 

Η ίδια βέβαια είναι αρκετά πιο αθώα από αυτό που περιγράφω. Ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε στην συζήτηση που κάναμε στο καναπεδάκι του home studio που έχουν τα παιδιά για πρόβες και ηχογραφήσεις.

 

Αυτό που μου έκανε εντύπωση και με κέρδισε από την πρώτη στιγμή ήταν ότι είναι φανερά “αμόλυντη”. Τι εννοώ. Στο πρόσωπό της και τις ατάκες της μπορούσες να διακρίνεις αγνή θέληση για αυτό που κάνει. Είχε όρεξη, πολλή όρεξη να δουλέψει και να πετύχει. Και πίστεψέ με, το να διακρίνεις κάτι τέτοιο την ίδια ώρα που πολλές συνομήλικές της σε κοιτούν ήδη αφ’ υψηλού επειδή γέμισαν ένα επαρχιακό club, είναι αρκετά σημαντικό.

Η Έλενα έκανε καιρό να βρει το δρόμο της. Όσο αστείο κι αν ακούγεται αυτό για ένα 19χρονο κορίτσι. Και το λέω αυτό γιατί ήδη από το 2009 είχε εμφανιστεί στο Ελλάδα Έχεις Ταλέντο κυνηγώντας μια καριέρα στο τραγούδι.

 

Αυτή εκεί η γλώσσα στο τέλος του βίντεο (δεν ξέρω αν την πρόσεξες) φανερώνει κάτι για εκείνη. Κάτι που είδα κι από κοντά. Φανερώνει έναν τσαμπουκά και μια αυτοπεποίθηση. Υπερβολική ενδεχομένως όπως ομολόγησα και στο πρώτο τηλέφωνο που έκανα μετά την συνέντευξη. Αλλά ποια μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη για ένα δεκαεννιάχρονο παιδί από την ίδια του την αυτοπεποίθηση;

(Για την ιστορία η ίδια κατηγορεί τα σιδεράκια που φόραγε τότε για αυτή τη γλώσσα στο βίντεο. Αυτό δεν αλλάζει τον τσαμπουκά που είδα στο βλέμμα της)

Σε άλλο talent show δεν πήγε. Όχι ότι έχουμε και πολλά πλέον. Την ρώτησα για το The Voice μιας και είναι πολύ πρόσφατη η προβολή του πρώτου επεισοδίου. “Είναι πολύ καλή ευκαιρία να δείξεις το ταλέντο σου κι ας μην ξέρεις πού μπορεί να καταλήξει όλο αυτό. Πόσο μάλλον σε ένα talent show όπως το The Voice που κρίνεται πρωταρχικά η φωνή σου. Είναι μια πολύ καλή δουλειά και είναι ιδανικό που οι κριτές είναι όλοι καταξιωμένοι τραγουδιστές”.

Αυτό που έκανε όμως για να κυνηγήσει το όνειρό της, αντί να κυνηγήσει κάποιο άλλο talent show, ήταν να συνεχίσει την μουσική της παιδεία στο Μουσικό σχολείο που πήγε. Με ένα αρκετά μεγάλο πέρασμα από τα ρεμπέτικα, μέχρι που τελικά – όπως λέει – βρήκε το στιλ που της ταιριάζει. “Ασχολήθηκα με διάφορα είδη μουσικής και δεν είχα κατασταλάξει σε αυτό που με εκφράζει. Αυτό που κάνω τώρα με εκφράζει 100%”.

 

Τι είναι όμως αυτό που έλειπε από τους Otherview μετά την αποχώρηση της προηγούμενης τραγουδίστριας; Τι έψαχναν στον νέο πρόσωπο και το βρήκαν σε αυτό της Έλενας; Ρώτησα τον Βασίλη, τον έναν εκ των δύο αγοριών του group να μου πει τι ήταν αυτό που τους κέρδισε στην Έλενα. “Η φωνή της Έλενας μάς κέρδισε από την πρώτη στιγμή γιατί τραγούδησε ένα δικό μας κομμάτι. Το ακούσαμε σε μία version που μας ενθουσίασε ακόμα περισσότερο από την κανονική. Επιλέξαμε την Έλενα γιατί ήταν όντως η καλύτερη συμμετοχή στον διαγωνισμό. Πέρα και από τις προσδοκίες μας. Έχουν περάσει 7 μήνες πλέον και μας έχει δείξει τις δυνατότητές της, την όρεξή της για δουλειά και το μεράκι της. Είναι ένα κορίτσι 19 χρονών και έχει το ταλέντο και όλη τη ζωή μπροστά της για να κάνει θαύματα”.

 

Κι η ίδια πάντως έχει λίγο μια ιδέα για το τι νέο φέρνει στο συγκρότημα. Για το τι αλλάζει με εκείνη στο παιχνίδι, αποφεύγοντας φυσικά να αναφερθεί στα παλιά. “Εγώ νομίζω φέρνω πολλή όρεξη για δουλειά. Ίσως μια φρεσκάδα και μια νεανικότητα λόγω ηλικίας και προσωπικότητας. Αυτό έχω ακούσει να λένε και τα παιδιά για εμένα. Μου αρέσει πολύ που ακούνε τις ιδέες μου. Είμαι τελειομανής και νιώθω ότι βάζω κι εγώ τα παιδιά σε μια ροή πραγμάτων όπως τα θέλω και εγώ”.

Την βλέπω δυναμική και αρχίζω και αναρωτιέμαι πόσο συχνά γίνεται γυαλιά καρφιά το στούντιο ηχογραφήσεων. Την ρωτάω πόσο καιρό τους πήρε να τσακωθούν πρώτη φορά. “Οι σχέσεις που έχουν καθημερινή τριβή και επαφή, έχουν οπωσδήποτε συγκρούσεις. Είναι σχέσεις πάθους αυτές, ειδικά όταν οι σχέσεις αυτές έχουν να κάνουν με δημιουργία. Όταν ξεκίνησα να μπαίνω και μουσικά στα βαθιά, ε, ξεκίνησαν και αυτά. Είναι πολύ λογικό και δεν αλλάζει το πόσο αγαπώ τα παιδιά. Είμαι πολύ έντονος χαρακτήρας για να μην πω κάτι αν διαφωνώ”.

 

Θέλω όμως να την ρωτήσω και για τα παλιά. Η απάντηση για το αν φοβάται τη σύγκριση με την προηγούμενη τραγουδίστρια ήρθε από εκείνη και μάλιστα πληρωμένη. Όχι ότι περίμενα να ακούσω κάτι διαφορετικό. “Από την πρώτη στιγμή είδα στα μάτια των παιδιών ότι ήταν έτοιμοι να ζήσουν κάτι διαφορετικό, κάτι καινούριο. Το παρελθόν ήταν πολύ σημαντικό για αυτούς και τους έδωσε όλα όσα τους έδωσε. Συνεχίζουν να κάνουν τη μουσική τους κι αυτό που θέλουν να κάνουν, γι’ αυτό κι εγώ δεν ένιωσα ποτέ ότι υπάρχει πρόβλημα”.

Τους είπα ότι μου θυμίζει λίγο ερωτική σχέση το να φεύγει μία γυναίκα από ένα μουσικό τρίγωνο και να παίρνει τη θέση της κάποια άλλη. Δεν υπάρχει ζήλεια; Τι νιώθει η καινούρια κοπέλα για την παλιά; “Το μόνο που με απασχολούσε εξαρχής ήταν η άποψη των παιδιών. Από τη στιγμή που τα παιδιά ήταν τόσο σίγουρα για εμένα και μου έδειξαν εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή, τίποτα άλλο δεν με απασχολεί. Η σύγκριση από τον κόσμο είναι αναπόφευκτη. Είναι πολύ λογικό αυτό”.

 

Κλείνοντας την συνέντευξη είπαμε λίγο και για την κατάταξή της στον διαγωνισμό Onewoman (για την ιστορία βρέθηκε στην 72η θέση όπως θα ανακοινώσουμε αύριο και επίσημα). Εκείνη έδειξε χαρούμενη μόνο και μόνο που την συμπεριλάβαμε στις 100 υποψήφιες. Της είπα ότι του χρόνου θα πάει καλύτερα και το πιστεύω γιατί είναι πολύ λίγο καιρό με τους Otherview για να έχει προλάβει να την γνωρίσει ο κόσμος. “Ευχαριστώ πάρα πολύ το Oneman και τους αναγνώστες που με ψήφισαν. Ξαφνιάστηκα πάρα πολύ όταν είδα τη φωτογραφία μου στον διαγωνισμό”.

Μένει να δούμε αν η προφητεία θα βγει αληθινή κι αν η ίδια και το συγκρότημα θα φτάσουν τον πήχη που οι ίδιοι βάζουν πάντα ψηλά.