WOMEN

H Εύη Αδάμ είναι η φράου που αγαπήσαμε

Η Mις Ελλάς 1994 παραμένει, λίγο πριν τα 40 της, η ομορφότερη μετανάστρια που έχουμε ποτέ δεχτεί. Για αυτό και της ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα του Hall of Femme.

Το 18χρονο μελαχρινό κορίτσι από το Βερολίνο, με τα σκισμένα τζιν και την ροκ διάθεση, προσγειώνεται στο Ελληνικό με στόχο να γίνει αεροσυνοδός. 20 χρόνια, 2 σέξι φωτογραφήσεις και 3 υπέροχα κορίτσια μετά, η Εύη Αδάμ ζει φουλ τον ρόλο της ως αφοσιωμένη μητέρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς ξεχάσαμε τον πρότερο βίο της.

 

‘Όταν ήμουν στη Γερμανία και σκεφτόμουν τι θα σπουδάσω, δεν ήξερα ότι θα έκανα μια επιτυχημένη καριέρα μοντέλου, με δουλειές, ταξίδια, πολύ καλά χρήματα και οικογένεια.

Για πολλά χρόνια θεωρούσα τον εαυτό μου πολύ τυχερό γιατί και οι δουλειές και οι σχέσεις μου πήγαιναν δεξιά.

 

Όχι ότι μου ήρθαν όλα στο πιάτο, άρπαξα κάποιες ευκαιρίες -και κάποιες βέβαια πήγαν χαμένες.

Μετά τα καλλιστεία άλλαξε η ζωή μου, αλλιώς θα ήμουν ακόμα καθηγήτρια γερμανικών. Και αυτή η δουλειά μού έφερε και τη γνωριμία με τον άντρα μου’.

 

Αυτό είναι το ρεζουμέ μιας πολύ στρωτής και χωρίς σκάνδαλα πορείας που πέρασε από τα έδρανα του Τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα καλλιστεία του Ant1, τις πασαρέλες, τα τηλεοπτικά πλατό (ως η πρώτη παρουσιάστρια του Mega Star), την εκκλησία (για τον γάμο της με τον Λάμπη Λιβιεράτο), το μαιευτήριο (όπου γέννησε τρεις πανέμορφες κόρες) και, προσεχώς, το γραφείο του δικηγόρου διαζυγίων (βρίσκεται σε διάσταση).

H Εύη Αδάμ είναι η φράου που αγαπήσαμε  

Και όλα αυτά ξεκίνησαν με μια καλοκαιρινή φωτογράφησή της για το Playboy, τον Ιούνιο του 1995, που συνεχίζει να αποτελεί μέχρι και σήμερα την πιο σέξι εκδοχή του ελληνικού καλοκαιριού που έχει ποτέ αποτυπωθεί σε illustration χαρτί.

 

Γιατί, αν το σκεφτείς, αυτό είναι και το πιο αξιοπερίεργο πράγμα στην περίπτωση της Εύης.

Ως μοντέλο έκανε λίγες, ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού σέξι φωτογραφήσεις.

 

Αλλά κάθε μια από αυτές (στo Playboy, το Max, το Big) παρέμεινε καρφωμένη στο συλλογικό υποσυνείδητο των αντρών.

Παρόλο που, επειδή έλαβαν χώρα στην προ internet εποχή, είναι πολύ δύσκολο να βρεις όλες τις λήψεις online.

 

Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία δεκαετία οι δρόμοι μας με την Αδάμ δεν διασταυρώνονται τόσο συχνά. Κάτι που αποτελεί κυρίως ευθύνη της, αφού ο μοναδικός λόγος που έχει βγει στην δημοσιότητα και δεν αφορούσε το αν χωρίζει ή όχι με τον Λάμπη Λιβιεράτο, ήταν η συμμετοχή της στο Just the 2 of us, όπου τραγουδούσε μαζί με τον Λευτέρη Πανταζή.

 

Μια επιλογή που δεν την λες και άριστη, καθώς η φωνή δεν ήταν ποτέ το μεγάλο της ατού. Και σίγουρα θα την προτιμούσαμε π.χ. στο Dancing with the Stars.

Στο τέλος της ημέρας η ουσία είναι ότι η Εύη παραμένει μια εξοντωτικά όμορφη γυναίκα που κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.

 

Ότι εκείνο το 18χρονο αλάνι από το Βερολίνο, με τα σκισμένα τζιν, συνεχίζει να ζει μέσα της. Απλά χρειάζεται να ξέρεις που να ψάξεις για να το βρεις.