HOT RIGHT NOW

Η Jasmina Ilic-Aleksandrov ζει με φλόγα

Το νέο πρόσωπο της Reebok στο fitness μας μιλάει για το crossfit και πως μπορούμε να κάνουμε την άσκηση τρόπο ζωής

Η Jasmina Ilic-Aleksandrov είναι το νέο πρόσωπο της Reebok στο fitness. Ξεκίνησε παίζοντας μπάσκετ στη Σερβία, πέρασε από πολλές ομάδες –ανάμεσά τους και ο Παναθηναϊκός- και πλέον έχει αφιερωθεί στην προσπάθεια να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει ο κόσμος τη γυμναστική και την υγιεινή ζωή.

Το Κουρκούτι για λογαριασμό του Oneman.gr πρόλαβε να την ανακρίνει και να τη φωτογραφίσει αποκλειστικά, στην express επίσκεψή της στην Αθήνα, λίγες ημέρες πριν. Ήταν μάλιστα τόσο express και η ίδια η φωτογράφιση, που το μοντέλο μας δεν πρόλαβε καν να βάλει make-up!

Τι σημαίνει το fitness για σένα;

Πιστεύω ότι το fitness είναι τρόπος ζωής, όχι απλά ένας προορισμός. Πάντα ήθελα να «οδηγώ» μέσω παραδείγματος, γιατί όπως λένε για να κηρύττεις κάτι πρέπει να το ζεις. Πρόσφατα έτρεξα ένα διαδραστικό fitness project με όνομα Urban Fitness Fox και μέσω του blog προωθώ ένα τρόπο ζωής υγιεινό και ταυτόχρονα έντονο, ουσιαστικά αυτό που ακολουθώ και εγώ. Ήθελα να εμπνεύσω κόσμο να αλλάξει τις κακές συνήθειές του και να εμπλακεί με έναν πιο σωστό τρόπο ζωής μέσω συγκεκριμένων συμβουλών fitness και διατροφής. Η ιδέα είναι να κάνω τους ανθρώπους να «ανταγωνιστούν» τον εαυτό τους ενώ περνούν καλά και να κάνουν πιο έξυπνες επιλογές για να ζουν πιο υγιεινά και στην πορεία να νιώσουν και να ζουν πραγματικά καλύτερα. Σε λιγότερο από 1 μήνα μάζεψα πολλούς followers και κόσμο που του άρεσε να βλέπει έναν άνθρωπο που είναι πρόθυμος να μοιραστεί τα «μυστικά του» με τον κόσμο, χωρίς να ζητά κάποιο αντάλλαγμα.

Όλο αυτό ήρθε αφού σταμάτησες το μπάσκετ;

Με το που αποσύρθηκα από το μπάσκετ, συνέχισα να ασχολούμαι με την άθληση. Είμαι πιστοποιημένη προπονήτρια Crossfit και αγωνίζομαι περιστασιακά σε πολλά αθλητικά events, όπως αγώνας μετ’ εμποδίων, διαγωνισμοί crossfit, μαραθώνιοι κ.ά.. Μη με παρεξηγήσετε, παραμένω ένα κορίτσι που βάφει τα νύχια του και φτιάχνει τα μαλλιά του πριν ορμήξει στη λάσπη!

Ποια είναι η συμφωνία σου με την Reebok;

Η Reebok είναι η εταιρεία που άλλαξε το παιχνίδι σχετικά με το fitness. Έκανε ένα βήμα έξω από τα καθιερωμένα και ξεκίνησε να προωθεί το fitness μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων και υπέροχων προγραμμάτων όπως το Crossfit, η Zumba και το Les Mills. Επαναπροσδιόρισε κάτι που ο κόσμος το θεωρούσε ως τότε βαρετό και έδωσε κίνητρο σε ανθρώπους να κινηθούν, να ιδρώσουν και την ίδια στιγμή να περνούν καλά. Ακριβώς αυτό που θέλω να πετύχω και εγώ, να γίνει η άσκηση πιο ευχάριστη και «sexy»!

Οι άνθρωποι της εταιρείας με προσέγγισαν και μου ζήτησαν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτή τη νέα κίνηση. Ήθελαν να υποστηρίξουν το project μου και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που είχα προγραμματίσει. Φυσικά με μεγάλη μου χαρά απάντησα θετικά και έγινα έτσι επίσημα πρέσβης της εταιρείας για την Σερβία και ίσως και για την Ελλάδα.

Πρόσφατα είχε κανονιστεί ένα συνέδριο της Adidas στην Αθήνα και με κάλεσαν να γίνω μέρος του. Ήταν ένα άκρως απόρρητο project, με έφεραν και –κυριολεκτικά- με έκρυψαν στο ξενοδοχείο (σ.σ. στο Lagonissi Grand Resort, όπου και έγινε η φωτογράφιση) μέχρι να έρθει η στιγμή να βγω να παρουσιάσω κάποια βραβεία. Ήταν κάτι πολύ όμορφο, πέρασα πολύ ωραία, γνώρισα τόσους ενδιαφέροντες ανθρώπους και μιλάω κυρίως γι’ αυτούς που ήθελαν να αλλάξουν το παιχνίδι, την ομάδα της Reebok. Απίστευτη εμπειρία. Ανταλλάξαμε ιδέες και μιλήσαμε για μελλοντικά σχέδια. Περιμένω πώς και πώς να συνεχίσω τη συνεργασία μου με την εταιρεία, τόσο στη νότια Ευρώπη, όσο και παγκοσμίως. Δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω τα μυστικά για το νέο κύμα της Reebok αλλά πιστέψτε με, θα αφήσει κόσμο άναυδο και θέλω να βοηθήσω σε αυτό. Το fitness είναι εδώ!

Τι κάνει η Jasmina Aleksandrov στη ζωή της (πέρα από το fitness);

Πέρα από το fitness, είμαι σύζυγος! Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή είναι η άλλη μου δουλειά. Βέβαια όχι με την έννοια της κλασικής, παραδοσιακής συζύγου, αλλά μια λίγο πιο «cool» σύζυγος. Ακολουθώ το σύζυγό μου, Nemanja Aleksandrov όπου παίζει. Αυτή τη στιγμή ζούμε στη Γερμανία και το Oldenburg, όπου τελειώνει μια φανταστική σεζόν. Είμαι η νο1 θαυμάστρια αλλά συγχρόνως και ο πιο αυστηρός κριτής του. Συχνά λέω στον κόσμο ότι είμαι τόσο τυχερή που τον έχω επειδή καταλαβαινόμαστε και υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε ό,τι και να κάνουμε, πράγμα που είναι πλέον κάτι σπάνιο. Είναι τόσο περίεργο να το λέω αυτό ενώ δεν έχω πραγματική δουλειά, αλλά ο αθλητισμός θα είναι πάντα η δουλειά μου και έχω την ευκαιρία να ζω από κάτι που πραγματικά μου αρέσει και περνώ πολύ καλά με αυτό. Σχεδιάζω να ανοίξω τη δική μου αθλητική ακαδημία. Αν και έχω ήδη ένα πτυχίο Πανεπιστημίου, συνεχίζω με την μόρφωσή μου ακόμα και σήμερα. Θα γίνω σύντομα μια διεθνώς πιστοποιημένη προπονήτρια fitness και διατροφής και είμαι ενθουσιασμένη γι’ αυτό.

Έχεις κάποια άλλα χόμπι;

Μου αρέσει πολύ η μόδα. Κάνω μόντελινγκ, σχεδιάζω κοσμήματα και ρούχα και διάφορα άλλα αντικείμενα στην Σερβία.

Τι σημαίνει το μπάσκετ για σένα;

Το μπάσκετ ήταν η ζωή μου. Και μπορώ να πω ότι ακόμα είναι. Άνοιξε τόσες πόρτες για μένα και μου έδωσε τόσες ευκαιρίες στη ζωή. Κατάγομαι από μια μικρή πόλη στην Σερβία και είναι αυτό που με βοήθησε να μετακινηθώ σε μεγαλύτερες πόλεις και να πετύχω στη ζωή και τον αθλητισμό. Μέσα από το μπάσκετ έμαθα να είμαι καλύτερος σαν άνθρωπος. Έμαθα να δουλεύω σκληρά και να έχω πειθαρχία. Με πίεσε για να γίνω πιο ολοκληρωμένη προσωπικότητα, να αποκτήσω ομαδικότητα, να εκτιμήσω την αξία του συναγωνισμού και να αρπάξω την ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε. Τελείωσα σχολεία, πήρα βραβεία, ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο και έκανα οικογένεια, όλα αυτά χάρη στο μπάσκετ. Είμαι τόσο ευγνώμων για όλες αυτές τις ευκαιρίες που μου έδωσε. Στην καριέρα μου έπαιξα σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, το Colorado, η Lille και το Μόναχο, αλλά και η Εθνική ομάδα της Σερβίας.

Ποια είναι η σχέση σου με την Ελλάδα;

Αγαπούσα την Ελλάδα πριν καν έρθω να παίξω εδώ. Μου άρεσε η πλούσια ιστορία της, η πολιτιστική κληρονομιά της και η μοναδικότητα των ανθρώπων της, που άντεξαν και θα αντέξουν στο χρόνο. Η Αθήνα είναι, μετά το Βελιγράδι, η αγαπημένη μου πόλη στον κόσμο. Μια όμορφη πόλη που ποτέ δεν κοιμάται.

Και φυσικά ο Παναθηναϊκός! Η πράσινη ομάδα και οι πιστοί οπαδοί του κρατούν σημαντικό μέρος στην καρδιά μου. Ακόμα και σήμερα με αγαπούν και το λαμβάνω μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Σε κάθε παιχνίδι ερχόντουσαν να μας υποστηρίξουν. Ήταν για μένα η σπουδαιότερη σεζόν και το μεγαλύτερο σωματείο που έπαιξα ποτέ. Φανατικοί!

Πού μπορεί ο κόσμος να σε βρει;

Μπορείτε να με βρείτε στο διαδίκτυο, στο Instagram, και στο Facebook

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Reebok για την ευκαιρία που μου δίνουν, το Κουρκούτι για τη συνέντευξη και τις φωτογραφίες και να ευαισθητοποιήσω όσο μπορώ τον κόσμο για τις πλημμύρες στην Σερβία, την Βοσνία και την Κροατία #supportfloods #supportserbia #supportbosnia #supportcroatia

Θέλεις να δώσεις κάποιο άλλο μήνυμα στους αναγνώστες του Oneman,gr;

Remember to #livewithfire