HOT RIGHT NOW

H Kate Mara γεννήθηκε για να παίζει βρώμικα

Η ταυτόχρονη προβολή της 2ης σεζόν του House of Cards, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ήταν η αφορμή που περιμέναμε για να μιλήσουμε ξανά για την αδίστακτη ρεπόρτερ που δεν φοβάται να 'πέσει στα γόνατα' προκειμένου να εκμαιεύσει την πληροφορία.

Έχουν περάσει μόλις 11 μήνες από την τελευταία φορά που ασχοληθήκαμε με την πρωτότοκη βαθύπλουτη κόρη της οικογένειας στην οποία ανήκουν οι NFL ομάδες των Giants και των Steelers. Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότερο διαφορετικά.

Βλέπεις, μέχρι και πριν ένα χρόνο, ο μόνος τρόπος για να εξηγήσεις σε κάποιον ποια είναι ήταν να την παρουσιάσεις ως την -κατά δυο χρόνια- μεγαλύτερη αδελφή της Rooney Mara, του Κοριτσιού με το Τατουάζ, που έμοιαζε να διαθέτει περισσότερο ταλέντο και προοπτικές.

 

Και αυτό παρότι η Καιτούλα, πιο γήινη και με πιο πλούσιες καμπύλες (ειδικά στη… γλουτιαία περιοχή) είχε προλάβει να παίξει ρολάκια σε σειρές (Entourage) και ταινίες που έχουμε δει όπως π.χ. τα Brokeback Mountain, Shooter, Transsiberean, Iron Man 2 και 127 hours.

Επίσης είχε προλάβει να παίξει την λεσβία μαζορέτα μαζί με την Sophia Bush στο Nip/Tuck (κάτι που, προφανώς, αξίζει τη δική του μνεία) και δεν είχε κανένα πρόβλημα να γδυθεί όταν ο ρόλος το απαιτούσε.

 

Αυτή τη στιγμή όμως, για πρώτη φορά στην ιστορία, τα πράγματα ανάμεσα στις (παραδόξως αγαπημένες) αδελφές Mara είναι ισορροπημένα.

Γιατί μπορεί η Rooney να κάνει τα ‘δικά’ της στη νέα ατιτλοφόρητη ταινία του Terrence Malic, μαζί με τους Christian Bale, Natalie Portman και Michael Fassbender. Αλλά και η δικιά Mara (επίσης άρα και το κακό συναπάντημα) όχι μόνο είναι πρώτη μούρη στο House of Cards, αλλά συμπρωταγωνιστεί -ως κάτι σαν οικο-τρομοκράτισσα- στο Transcendence δίπλα στον Johnny Depp.

 

Με άλλα λόγια, έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως πρωταγωνίστρια και όχι ως το κορίτσι-λουκούμι που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε σκηνοθέτης για να γεμίσει μερικά πλάνα.

Ακόμη και αν αυτή την εκδοχή του εαυτού της, την ‘λουκουμίσια’, εκείνη την γεμάτη άχνη ζάχαρη που σε κάνει να θέλεις να γλείφεις μετά τα δαχτυλά σου για να μην χάσεις κανένα εκατοστό γλύκας, είναι που μας ‘πουσάρει’ μέσα από την τελευταία της φωτογράφηση στο GQ.

Kate Mara 

Εδώ που, μεταξύ άλλων, αποδεικνύει ότι ξέρει να δίνει σωστές οδηγίες για το πως να την κατακτήσεις.

 

Προφανώς αναφέρομαι στην ατάκα ‘Αν ήθελα να σε πηδήξω, θα το είχες καταλάβει μέχρι τώρα’, που ήρθε ως απάντηση στην ερώτηση πως καταλαβαίνεις αν η κοπέλα με την οποία έχεις βγει πρώτο ραντεβού θέλει να το προχωρήσεις το ζήτημα.

 

Μια απάντηση η οποία, αν έχεις δει αρκετές συνεντεύξεις της, γεμάτες όλες ως τα μπούνια με σεξουαλικά υπονοούμενα, καταλαβαίνεις ότι της πάει πολύ. Γιατί η Kate, παρόλο που δεν διαθέτει φαντασμαγορικά προσόντα, εκπέμπει -κατ’ εμε- εκείνο το είδος της πρόστυχης ‘σε έχω γατάκι με μια ατάκα’ σεξουαλικότητας που διέθετε παλιότερα η Elisabeth Shue.

Χωρίς, δυστυχώς, το αντίστοιχο στήθος.

 

Αυτό που λέω είναι ότι με πείθει ως μια έξυπνη, φιλόδοξη, καλοζωισμένη και αδίστακτη γυναίκα που έχει στο μυαλό της μόνο την καριέρα της και δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει όλα τα ‘εφόδια’ που της έχει δώσει η φύση προκειμένου να την προωθήσει.

Όχι, δεν την μπερδεύω με το χαρακτήρα που παίζει στο House of Cards. Ούτε ξέρω αν είναι όντως έτσι στη ζωή της.

Όμως δεν είναι τυχαίο ότι ο David Fincher, που την γνώρισε όταν πήγε (τυχαία;) να επισκεφτεί την αδελφή της στη Σουηδία κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του ‘Κορίτσι με το Τατουάζ’, αμέσως αναγνώρισε σε εκείνη την δυνατότητα να παίξει μια γυναίκα που κοιμάται με ένα παντρεμένο, εκβιάζει ένα παντρεμένο, τον αφήνει να την βγάλει γυμνές φωτογραφίες για να τις έχει ενέχυρο και απαντά στο τηλεφώνημα του μπαμπά της την ίδια ώρα που εκείνος είναι ‘ανάμεσα στα γόνατά’ της.

Για αυτό σου λέω. Η Kate διαθέτει τσαμπουκά. Και παίζει βρώμικα. Για αυτό και θα πάει πολύ μπροστά.